Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/1749
Назва: Науково-практичні засади виробництва баранини на сучасному етапі
Інші назви: Scientific and practical principles of lamb production at the present stage
Автори: Микитюк, Віктор Васильович
Mykytiuk, V.
Mykytyuk, V. V.
Mykytiuk, V. V.
Ключові слова: баранина
lamb
вівчарство
sheep
виробництво
production
продукція
products
вовна
wool
Дата публікації: лют-2019
Видавництво: Білоцерківський НАУ
Бібліографічний опис: Микитюк В. В. Науково-практичні засади виробництва баранини на сучасному етапі / В. В. Микитюк // Проблеми годівлі тварин в умовах високоінтенсивних технологій виробництва і переробки продукції тваринництва : Матеріали міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 80-річчю від дня народж. видатного вченого, д-ра с.-г. наук, проф. Л. С. Дяченка (Біла Церква, 1-2 лют. 2019 р.) / Білоцерківський НАУ. – 2019 – С. 62-64. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1749.
Короткий огляд (реферат): Кризові явища у вівчарстві є наслідком впливу ряду факторів. Головні з них – низькі закупівельні ціни на продукцію вівчарства і, як наслідок, хронічна збитковість галузі, незацікавленість господарств у виробництві вовни через диспаритет цін, неможливість швидкої переорієнтації галузі на виробництво баранини внаслідок не стільки відсутності достатньої кількості вітчизняних генотипів м’ясних овець, скільки через неефективне використання потенціалу овець м'ясо-вовнового напряму продуктивності, низькі показники відтворення поголів’я овець, незадовільна кормова база і відсутність прогресивних технологій інтенсивної відгодівлі молодняку. Підвищення економічної ефективності м’ясо-вовнового вівчарства може бути вирішено за рахунок впровадження інтенсивних методів вирощування і відгодівлі молодняку та реалізації його протягом усього періоду вирощування від 2-х місяців до 10-місячного віку. Crisis in sheep is a consequence of a number of factors. The main ones are low procurement prices for sheep products and, as a consequence, chronic losses in the industry, the lack of interest of farms in the production of wool due to the price disparity, the impossibility of rapid reorientation of the industry to lamb production because of not so much lack of sufficient the number of domestic genotypes of meat sheep, but because of ineffective use the capacity of sheep meat and wool production, low reproduction rates the sheep population, the unsatisfactory feed base and the lack of advanced technology intensive fattening young. Increasing the economic efficiency of meat-and-veal sheep can be solved due to the introduction of intensive methods of growing and fattening young animals and sales it throughout the entire growing period from 2 months to 10 months of age.
Опис: Микитюк Віктор Васильович https://orcid.org/0000-0002-1346-4908
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://science.btsau.edu.ua/sites/default/files/tezy/zbirnik_tez_problemi_godivli_tvarin.pdf
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1749
Розташовується у зібраннях:Тези конференцій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2.pdf264,34 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.