Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/1784
Назва: Агромеліоративна ефективність використання хімічних меліорантів на зрошуваних осолонцюватих чорноземах
Інші назви: Agromelioretion efficiency of the use of chemical ameliorant is on irrigable solonetz black earth
Автори: Макарова, Тетяна Костянтинівна
Makarova, Tetiana
Ключові слова: зрошувані осолонцюваті чорноземи
zroshuvani osolontsiuvati chornozemy
хімічні меліоранти
khimichni melioranty
якість поливної води
yakist polyvnoi vody
хімічна меліорація
khimichna melioratsiia
Дата публікації: 2019
Бібліографічний опис: Макарова Т. К. Агромеліоративна ефективність використання хімічних меліорантів на зрошуваних осолонцюватих чорноземах / Макарова Т. К. // Вода для всіх: матер. наук.-практ. конф. (Дніпро, 22 березня 2019 р.). - Дніпро, 2019. - С.31 - 32. – Режим доступу : URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1784
Короткий огляд (реферат): Масштаби та інтенсивність прояву найбільш поширеного на зрошуваних землях деградаційного процесу – осолонцювання, зумовлені якістю поливної води (мінералізацією та відношенням кальцію до натрію), вихідними властивостями ґрунтів, які визначають їх протисолонцюючу буферність (вміст карбонатів кальцію, активність іонів кальцію), глибиною залягання та мінералізацією ґрунтових вод. Masshtaby ta intensyvnist proiavu naibilsh poshyrenoho na zroshuvanykh zemliakh dehradatsiinoho protsesu – osolontsiuvannia, zumovleni yakistiu polyvnoi vody (mineralizatsiieiu ta vidnoshenniam kaltsiiu do natriiu), vykhidnymy vlastyvostiamy gruntiv, yaki vyznachaiut yikh protysolontsiuiuchu bufernist (vmist karbonativ kaltsiiu, aktyvnist ioniv kaltsiiu), hlybynoiu zaliahannia ta mineralizatsiieiu gruntovykh vod.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1784
Розташовується у зібраннях:Тези конференцій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
3.pdf116,95 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.