Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/1795
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorVasylieva, Natalia-
dc.contributor.authorВасильєва, Наталя Костянтинівна-
dc.date.accessioned2019-11-19T11:55:40Z-
dc.date.available2019-11-19T11:55:40Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationVasylieva N. Problems and prospects of food security in Ukraine / N. Vasylieva // Bulgarian Journal of Agricultural Science. – 2019. – Vol. 25, No 4. – P. 668-676. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1795uk
dc.identifier.issnPrint 0310-0351 Online 2534-983X-
dc.identifier.urihttps://www.agrojournal.org/25/04-08.pdf-
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1795-
dc.description.abstractEach country is responsible for life, health and welfare of its citizens. Thus, it has to provide food security. Maintaining its proper state and positive dynamics belongs to management obligations. The aggregate assessment of the food basket including 8 basic products consumed in Ukraine was offered to control a quality of management. Such assessment supports comparing regional inequality in providing food and determines products’ priorities for improving food security management. It was found that, firstly, its enhancement needs the planned increase in availability of meat, milk, fruit and berries obtained from the national producers for saturating the domestic market according to the norms of rational nutrition. Secondly, improvements in food security management are connected with the planned rise in food affordability that is affected by the poor and uneven incomes of the regional population. The world target countries in the long run and the target EU-28 countries for the near future were specified for developing insufficient production of meat, milk, fruit and berries and arranging effective food security management. Comparing minimal wages and expenditures on food in Ukraine and European countries made it possible to substantiate goals of strengthening competitiveness of the national economy in favor of reinforcing regional affordability of the balanced dietary. The information base of the research results consisted of FAO data and those of Ukrainian State Statistics Service. Кожна країна несе відповідальність за життя, здоров’я та добробут своїх громадян. Тому вона має забезпечити продовольчу безпеку. Підтримки її належного стану та позитивної динаміки покладається на менеджмент. Для контролю якості менеджменту було запропоновано агреговану оцінку продовольчого кошику за 8 базових продуктів харчування в Україні. Подібне оцінка порівнює регіональну нерівність продовольчої безпеки та визначає продуктові пріоритети стосовно покращення управління продовольчою безпекою. Встановлено, що по-перше для цього необхідно збільшити обсяги м’яса, молока, плодів і ягід, що надходять від національних виробників для насичення внутрішнього ринку згідно норм раціонального харчування. По-друге, управління продовольчою безпекою пов’язано з підвищенням доступності продовольства, яке погіршується через низькі та нерівномірні доходи населення поміж регіонами. Для поліпшення виробництва м’яса, молока, плодів і ягід та вдосконалення менеджменту продовольчої безпеки було визначено світові країни та країни серед ЄС, що задають цілі розвитку сільського господарства України на стратегічну та найближчу перспективу. Порівняння мінімального заробітної плати та витрат на харчування в Україні та Європі дозволило обґрунтувати завдання стосовно посилення конкурентоспроможності фаціальної економіки на користь підвищення регіональної доступності збалансованого харчування. Інформаційною базою результатів дослідження слугували офіційні статистичні джерела України та світу.uk
dc.language.isoenuk
dc.publisherAgricultural Academy of Bulgariauk
dc.subjectfood securityuk
dc.subjectпродовольча безпекаuk
dc.subjectmanagementuk
dc.subjectменеджментuk
dc.subjectaggregate assessmentuk
dc.subjectагрегована оцінкаuk
dc.subjectregional inequalityuk
dc.subjectрегіональна нерівністьuk
dc.subjectfood availability; affordabilityuk
dc.subjectнаявність і доступність продовольстваuk
dc.subjecttarget EU-28uk
dc.subjectцільові країни ЄС-28uk
dc.titleProblems and prospects of food security in Ukraineuk
dc.title.alternativeПроблеми та перспективи продовольчої безпеки в Україніuk
dc.typeArticleuk
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації в наукометричній базі Scopus

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vasylieva 2019 BJAS.pdf104,38 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.