Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/207
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorDemchuk Natalia, Демчук Наталія Іванівна-
dc.contributor.authorDonskykh Anastasia, Донських Анастасія Сергіївна-
dc.date.accessioned2018-08-07T09:27:38Z-
dc.date.available2018-08-07T09:27:38Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationDemchuk N. I., Donskykh A. S. Сlusterization as the innovative component of increasing competitiveness in the production of sunflower seeds / Demchuk N. I., Donskykh A. S. // National Economic Development and Modernization: experience of Poland and prospects for Ukraine – Collective monograph. – Vol. 2. Poland: “Izdevnieciba “Baltija Publishing”, 2017. – 13-24 p.uk
dc.identifier.issnISBN 978-9934-8643-4-6-
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/207-
dc.descriptionThe issue of increasing competitiveness in production of sunflower seeds on the basis of clusterization as the innovative component has been studied. The problems which complicate the spread of innovations and application of progressive technologies at production of sunflower seeds and agricultural produce have been determined. Innovative factors which influence the competitiveness in production of sunflower seeds have been determined. The application of clusters with the purpose of increasing competitiveness and concentration of production in sunflower seeds has been grounded, those clusters are considered as efficient factors of innovative development of enterprises from different fields and territorial formations. World experience of clusterization has been analyzed and main industrial directions of clusterization of enterprises in many countries of the world have been provided. Main advantages and disadvantages in clusterization of agricultural production have been determined. Досліджено питання підвищення конкурентоспроможності виробництва насіння соняшнику на основі кластеризації як інноваційної складової. Визначено проблеми, які ускладнюють поширення інновацій та використання прогресивних технологій при виробництві насіння соняшнику і сільськогосподарської продукції. Наведено інноваційні фактори, що впливають на конкурентоспроможність виробництва насіння соняшнику. Обґрунтовано, з метою підвищення конкурентоспроможності та концентрації виробництва насіння соняшнику, доцільним є застосування кластерів, які розглядаються як один з ефективних факторів інноваційного розвитку підприємств різних галузей та територіальних утворень. Проаналізовано світовий досвід кластеризації та наведено галузеві напрями кластеризації підприємств країн світу. Виділено основні переваги та недоліки кластеризації сільськогосподарського виробництва.uk
dc.description.abstractThe issue of increasing competitiveness in production of sunflower seeds on the basis of clusterization as the innovative component has been studied. The problems which complicate the spread of innovations and application of progressive technologies at production of sunflower seeds and agricultural produce have been determined. Досліджено питання підвищення конкурентоспроможності виробництва насіння соняшнику на основі кластеризації як інноваційної складової. Визначено проблеми, які ускладнюють поширення інновацій та використання прогресивних технологій при виробництві насіння соняшнику і сільськогосподарської продукції.uk
dc.language.isoenuk
dc.subjectсlusterizationuk
dc.subjectкластеризаціяuk
dc.subjectсompetitivenessuk
dc.subjectконкурентоспроможністьuk
dc.subjectіnnovationuk
dc.subjectінноваціїuk
dc.subjectfactorsuk
dc.subjectфакториuk
dc.subjectsunflower seedsuk
dc.subjectнасіння соняшникуuk
dc.titleСlusterization as the innovative component of increasing competitiveness in the production of sunflower seedsuk
dc.title.alternativeКластеризація як інноваційна складова підвищення конкурентоспроможності виробництва насіння соняшникуuk
dc.typeArticleuk
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1.pdf10,18 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.