Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/218
Назва: Хірургічна диспансеризація корів
Автори: Ковальчук, Олена Володимирівна
Kovalchuk, Olena
Чугунова, Рената Дмитрівна
Сhuhunova, Renata
Спіцина, Тетяна Леонідівна
Spitsyna, Tetiana
Корейба, Людмила Володимирівна
Koreyba, Ludmila
Ключові слова: хірургічні хвороби
резистентність організму
хірургічні захворювання у корів
корови
хірургічна диспансеризація
Дата публікації: лют-2018
Видавництво: Полтавська держ. аграрна акад.
Бібліографічний опис: Хірургічна диспансеризація корів / О. В. Ковальчук, Р. Д. Чугунова, Т. Л. Спіцина, Л. В. Корейба // Вирішення сучасних проблем у ветеринарній медицині : матеріали ІІІ Всеукр. наук.-практ. Інтернет-конф. ( Полтава, 15-16 лют. 2018 р.) / Полтавська держ. аграрна акад. – Полтава : ТОВ НВП «Укрпромторгсервіс», 2018. – С. 25-27. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/218.
Короткий огляд (реферат): Хірургічна диспансеризація – це частина загальної диспансеризації, що проводиться в господарствах і направлена на своєчасну діагностику та профілактику хірургічних хвороб. При цьому враховують масовість захворювання при ідентичних умовах годівлі та утримання; обстежують все поголів’я тварин, що дозволяє виявити причини хвороби, ранні її форми і більш цілеспрямовано проводити лікувально-профілактичні заходи.Хірургічну диспансеризацію проводять у комплексі з терапевтичною, акушерською і гінекологічною. При масових хворобах, особливо копитець, різної етіології додатково щоквартально проводять ортопедичну диспансеризацію. З отриманих даних моніторингу щодо розповсюдження хірургічної патології у корів можемо зробити висновок про те, що поширеними були поверхневі гнійні пододерматити, абсцеси і флегмони вінчика. Хірургічна диспансеризація дозволяє своєчасно виявити хворих тварин, призначити лікування, встановити причини захворювань та розробити заходи по їх профілактиці, а також провести ефективне лікування, що дозволяє знизити економічні збитки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/218
Розташовується у зібраннях:Тези конференцій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
10.pdf160,33 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.