Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/2286
Назва: Мінливість за врожайністю та якістю зерна колекції сортів пшениці озимої
Інші назви: Variability by yield and grain quality of winter wheat varieties collection
Автори: Назаренко, Микола Миколайович
Nazarenko, Mykola
Горщар, Владислав Іванович
Horshchar, Vladyslav
Ключові слова: озима пшениця
winter wheat
врожайність
yield
сорт
variety
якість зерна
grain quality
Дата публікації: 2019
Видавництво: Полтавська державна аграрна академія
Бібліографічний опис: Назаренко М. М. Мінливість за врожайністю та якістю зерна колекції сортів пшениці озимої / М. М. Назаренко, В. І. Горщар // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2019. - № 1. - С. 108-115. - Режим доступу: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2286
Короткий огляд (реферат): Одержано дані щодо двох можливостей у формуванні високого вро- жаю в наших умовах – за рахунок вищої продуктивної кущистості, або за рахунок підвищення зерно- вої продуктивності головного колосу. При першому механізмі також отримано зерно високої якості (достатній вміст білку та клейковини). За врожайністю тa якістю зерна в комплексі виділені сорти Каланча та Золото України, за врожайністю сорт Нива Одеська, за вмістом білку та клейковини сорти Вінок Поділля, Полянка, Зелений Гай (з котрих останні два не поступалися стандарту за про- дуктивністю), за вмістом клейковини сорт Балатон. Data were obtained on two possibilities in the formation of high yields. in our conditions - due to higher productive bushiness, or due to increased grain howl productivity of the main ear. The first mechanism also produces high quality grain (sufficient protein and gluten content). Varieties are selected according to the yield and grain quality in the complex Kalancha and Gold of Ukraine, by yield Niva Odesa variety, by protein and gluten content varieties Vinok Podillya, Polyanka, Zelenyi Hai (of which the last two did not yield to the standard for ductivity), gluten content grade Balaton.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2019_1_14
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2286
ISSN: 2415-3362 (Online), 2415-3354 (Print)
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
VPDAA_2019_1_14.pdf447,68 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.