Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/2414
Назва: Основний обробіток ґрунту під польові культури
Інші назви: The main tillage for field crops
Автори: Ткаліч, Юрій Ігорович
Tkalich, Yuriy
Олексюк, Олександр Миколайович
Oleksyuk, Oleksandr
Ткаліч, І.Д.
Tkalich, І.
Кулик, І.Д.
Kulyk, І.
Ключові слова: обробіток ґрунту
tillage
економічна ефективність
economic efficiency
гречка
buckwheat
соняшник
sunflower
кормовий буряк
fodder beet
урожайність культур
crop yields
кукурудза
corn
Дата публікації: 2011
Видавництво: Інститут сільського господарства степової зони Національної академії наук України
Бібліографічний опис: Ткаліч І. Д. Основний обробіток ґрунту під польові культури / І. Д. Ткаліч, О. М. Олексюк, Ю. І. Ткаліч, А. О. Кулик // Бюлетень Інституту сільського господарства степової зони. - 2011. - № 1. - С. 15-20. - Режим доступу: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2414
Короткий огляд (реферат): Наведені результати досліджень впливу оранки, плоскорізального, мілкого та нульового об-робітку ґрунту в чотирипільній сівозміні (соняшник − кукурудза − гречка − кормовий буряк) на вро-жайність культур. Встановлено, що в зв’язку з погіршенням фізичного стану і водного режиму ґрунту, підвищенням забур’яненості посівів, врожайність культур знижується в напрямку від оранки до нульового обробітку грунту та підвищується собівартість продукції.The results of research on the impact of plowing, flat cutting, shallow and zero tillage in a four-field crop rotation (sunflower - corn - buckwheat - fodder beet) on crop yield. It is established that due to the deterioration of the physical condition and water soil regime, increasing weediness of crops, crop yields decreases in direction from plowing to zero tillage and increases the cost of production.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://nbuv.gov.ua/UJRN/bisg_2011_1_5
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2414
ISSN: 2311-6609
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
bisg_2011_1_5.pdf439 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.