Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/2437
Назва: Післядія гербіцидів на гваякол-залежну пероксидазну систему паростків кукурудзи
Інші назви: After-effects of herbicides on guaiacol-dependent peroxidase system of corn sprouts
Автори: Ткаліч, Юрій Ігорович
Tkalich, Yuriy
Матюха, Володимир Леонідович
Matyukha, Vologimir
Богуславська, Л.В.
Boguslavskaya, L.
Ключові слова: пероксидаза
peroxidase
фракції
fractions
стрес
stress
гербіциди
herbicides
кукурудза
corn
Дата публікації: 2014
Видавництво: Інститут сільського господарства степової зони Національної академії наук України
Бібліографічний опис: Ткаліч Ю. І. Післядія гербіцидів на гваякол-залежну пероксидазну систему паростків кукурудзи / Ю. І. Ткаліч, В. Л. Матюха, Л. В. Богуславська // Бюлетень Інституту сільського господарства степової зони. - 2014. - № 7. - С. 75-80. - Режим доступу: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2437
Короткий огляд (реферат): У модельному експерименті визначено співвідношення фракцій пероксидази в корінцях та паростках кукурудзи після дії на них гербіцидів. Встановлено, що переважна частина ферменту перебуває у зв’язаному стані. Можливо, більш висока активність зв’язаних фракцій пероксидази в клітинах корінців і паростків кукурудзи певною мірою пояснюється стійкістю їх до гербіцидного наван-таження. In a model experiment, the ratio of peroxidase fractions in the roots and corn sprouts after exposure to herbicides. It is established that the predominant part of the enzyme is in a bound state. Possibly higher activity of bound peroxidase fractions in cells of roots and sprouts of corn to some extent due to their resistance to herbicide load.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://nbuv.gov.ua/UJRN/bisg_2014_7_19
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2437
ISSN: 2311-6609
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
bisg_2014_7_19.pdf378,38 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.