Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/2508
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКозечко, Володимир Іванович-
dc.contributor.authorKozechko, Volodimir-
dc.date.accessioned2020-06-15T08:44:58Z-
dc.date.available2020-06-15T08:44:58Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationКозечко В. І. Вплив технологічних прийомів вирощування на формування показників якості зерна пшениці озимої в умовах північного Степу / В. І. Козечко // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2014. - № 2. - С. 67-73. - Режим доступу: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2508uk
dc.identifier.issn2415-3362 (Online), 2415-3354 (Print)-
dc.identifier.urihttp://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2014_2_13-
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2508-
dc.description.abstractРезультати проведених експериментальних досліджень свідчать, що за вирощування різних сортів пшениці озимої після ріпаку ярого за умов північного Степу України одержання найбільш якісного зерна (третього класу якості) забезпечує сівба 25 вересня та 5 жовтня. Сівба 5 та 15 вересня забезпечувала одержання зерна, здебільшого, п'ятого й четвертого класів якості. Із-поміж досліджуваних сортів пшениці озимої найбільшим вмістом білку (11,2 - 13,0 %) і клейковини (17,5 - 22,7 %) у зерні вирізнявся сорт Селянка. Найменшими ці показники були у сорту Подолянка - 10,6 - 12,5 та 17,1 - 21,9 % відповідно. Об'єм хліба, одержаного з борошна пшениці озимої сорту Селянка, був найвищим. Так, у середньому за 2008 - 2010 рр. він коливався від 495 см<^>3 за сівби 5 вересня нормою висіву 4 млн схожих насінин/га до 612 см<^>3 за сівби 5 жовтня цією ж нормою. Встановлено вплив норм висіву насіння на показники якості зерна. Так, найвищий вміст білку і клейковини в зерні, а також об'єм хліба відмічено на варіантах досліду, де сівбу проводили нормою 4 млн схожих насінин/га. Збільшення норми висіву призводило до зменшення даних показників. У середньому за роки досліджень найвищу врожайність формував сорт Селянка (4,89 т/га) за сівби 25 вересня нормою 5 млн схожих насінин/га. Максимальну врожайність рослини сорту Золото колоса - 4,20 та 4,19 т/га - формували, відповідно, за сівби 5 жовтня нормою 6 млн схожих насінин/га та 25 вересня нормою висіву 5 млн схожих насінин/га. Найнижчу серед сортів урожайність формував сорт Подолянка, що коливалася за період проведення досліджень у межах 2,99 - 3,75 т/га.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherПолтавська державна аграрна академіяuk
dc.subjectпшениця озимаuk
dc.subjectwinter wheatuk
dc.subjectсортuk
dc.subjectgradeuk
dc.subjectстрок сівбиuk
dc.subjectterm sowinguk
dc.subjectнорма висівуuk
dc.subjectseeding rateuk
dc.subjectякість зернаuk
dc.subjectgrain qualityuk
dc.subjectурожайністьuk
dc.subjectyielduk
dc.titleВплив технологічних прийомів вирощування на формування показників якості зерна пшениці озимої в умовах північного Степуuk
dc.title.alternativeInfluence of technological methods of cultivation on formation of indicators of quality of grain of winter wheat in the conditions of northern Steppeuk
dc.typeArticleuk
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
VPDAA_2014_2_13.pdf242,08 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.