Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/2776
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorШевченко, Наталія Олександрівна-
dc.contributor.authorShevchenko, N.-
dc.contributor.authorСичова, Маріна Олексіївна-
dc.contributor.authorSycheva, M.-
dc.date.accessioned2020-07-09T08:09:39Z-
dc.date.available2020-07-09T08:09:39Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationШевченко Н. О. Сучасні проблеми продовольчої безпеки України / Н. О. Шевченко, М. О. Сичова // Агросвіт. – 2015. - № 14. - С. 23 – 28. - Режим доступу: URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2776uk
dc.identifier.issnISSN 2306-6792-
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2776-
dc.description.abstractУ статті проаналізовано сучасний стан продовольчої безпеки України в умовах політичної і економічної нестабільності. Обгрунтовано сучасне трактування продовольчої безпеки та існуючі підходи до її визначення. Розглянуто історичний аспект існування світової продовольчої безпеки. Визначено продовольчу безпеку як пріоритет агропродовольчої політики держави. Узагальнено досвід споживання продуктів харчування в провідних країнах світу. Визначено споживання продуктів харчування населенням України відповідно до норм фізіологічного мінімуму та раціональних норм споживання. Розраховано прогнозну вартість річного продуктового набору на основі роздрібних цін основних продуктів харчування. Досліджено стан та динаміка продовольчої ситуації в країні з урахуванням показників економічної доступності продовольчого забезпечення населення. Виявлено, що сучасний стан продовольчої безпеки України, в умовах, які склалися, близький до катастрофічного. Визначено, що першочергова роль для виходу із цього стану повинна належати державі. The article analyzes the current state of food security of Ukraine in terms of political and economic instability. Grounded modern interpretation of food security and existing approaches to its definition. Considered the historical aspect of the existence of global food security. Defined food security as a priority of agro-food policy. Overview the experience of food consumption in the leading countries of the world. Defined food consumption of population of Ukraine in accordance with the physiological minimum and rational norms of consumption. Calculated predictive value of the annual product set based on retail prices of basic foods.The state and dynamics of the food situation in the country based on indicators of economic accessibility of food security of the population. Identified that the current state of food security of Ukraine, the situation existing close to catastrophic. It was determined that the primary role to exit from this state must belong to the state.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський державний аграрно-економічний університет, ТОВ `ДКС Центр`uk
dc.subjectнаціональна безпекаuk
dc.subjectnational securityuk
dc.subjectпродовольча безпекаuk
dc.subjectfood securityuk
dc.subjectекономічна доступність продовольстваuk
dc.subjecteconomic availability of fooduk
dc.subjectспоживання продуктів харчуванняuk
dc.subjectfood consumptionuk
dc.subjectціни на продукти харчуванняuk
dc.subjectfood pricesuk
dc.subjectдоходи населенняuk
dc.subjectincomesuk
dc.titleСучасні проблеми продовольчої безпеки Україниuk
dc.title.alternativeCurrent problems food safety of Ukraineuk
dc.typeArticleuk
Розташовується у зібраннях:Агросвіт

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
6.pdf161,84 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.