Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/2794
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПіщан, Ілона Станіславівна-
dc.contributor.authorPishchan, I. S.-
dc.contributor.authorPishchan, Ilona-
dc.contributor.authorPischan, I. S.-
dc.contributor.authorPischan, E.-
dc.contributor.authorЛитвищенко, Людмила Олександрівна-
dc.contributor.authorLytvyschenko, L.-
dc.contributor.authorLitvischenko, L. O.-
dc.contributor.authorLitvischenko, Lіudmyla-
dc.contributor.authorLytvyschenko, L. O.-
dc.contributor.authorГончар, Альона Олександрівна-
dc.contributor.authorHonchar, A.-
dc.contributor.authorGonchar, A. O.-
dc.contributor.authorHonchar, A. O.-
dc.contributor.authorПіщан, Станіслав Григорович-
dc.contributor.authorPishan, S.-
dc.contributor.authorPischan, S.-
dc.contributor.authorPishan, S. G.-
dc.contributor.authorPischan, S. G.-
dc.contributor.authorPishchan, Stanislav-
dc.contributor.authorPishchan, S. G.-
dc.date.accessioned2020-07-10T17:46:28Z-
dc.date.available2020-07-10T17:46:28Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationТривалий лактаційний період та рівень молочної продуктивності корів на промисловому комплексі / І. С. Піщан, Л. О. Литвищенко, А. О. Гончар, С. Г. Піщан // Зернові культури : науковий журнал / Інститут зернових культур НААН України. – 2019. – Т. 3. – № 1. – С. 139-148. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2794.uk
dc.identifier.issn2523-4544 (print)-
dc.identifier.urihttp://nbuv.gov.ua/UJRN/grcr_2019_3_1_21-
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2794-
dc.descriptionПіщан Ілона Станіславівна https://orcid.org/0000-0001-5030-6348 Литвищенко Людмила Олександрівна http://orcid.org/0000-0002-4239-5405 Гончар Альона Олександрівна https://orcid.org/0000-0001-9743-3248 Піщан Станіслав Григорович https://orcid.org/0000-0001-8579-9429uk
dc.description.abstractНаведено результати досліджень реалізації продуктивних якостей голштинів різного віку за тривалого лактаційного періоду в умовах інтенсивної технології виробництва молока на промисловому комплексі. Дослідження показали, що вік корів не визначає тривалість їх лактаційної функції, яка продовжується у середньому від 583,1 до 635,6 доби. За цей період первістки та корови другої лактації секретують відповідно 12605,3 і 12370,3 кг молока, тоді як у третю лактацію ця продукція зростає до показника 13321,0 кг. У четверту та п’яту лактації від корів отримано відповідно 14062,3 і 14435,2 кг молока, що більше за первісток на 10,36 % (Р<0,05) і 12,68 % (Р<0,01). Найвищий удій характерний для тварин у шосту лактацію і становить у середньому 15434,4 кг, що більше за первісток на 18,33 % (Р<0,001). У дослідженнях не встановлено функціонального зв’язку між удоєм та живою масою корів, оскільки корелятивний зв’язок цих показників знаходиться в межах від r = -0,176 у тварин з п’ятою лактацією до r = 0,145 у корів з другою лактацією. За подовженого лактаційного періоду корови мають лише задовільні показники індексу адаптації: від -18,2±0,52 у першу лактацію до -15,4±0,76 у шосту. Наведены результаты исследований реализации продуктивных качеств голштинов разного возраста при длительном лактационном периоде в условиях интенсивной технологии производства молока на промышленном комплексе. Исследования показали, что возраст коров не определяет длительность их лактационной функции, которая продолжается в среднем от 583,1 до 635,6 суток. За этот период первотелки и коровы второй лактации секретируют соответственно 12605,3 и 12370,3 кг молока, тогда как в третью лактацию эта продукция возрастает до показателя 13321,0 кг. В четвертую и пятую лактации от коров получено соответственно 14062,3 и 14435,2 кг молока, что больше первотелок на 10,36 % (Р<0,05) и 12,68 % (Р<0,01). Наивысший удой характерен для животных в шестую лактацию и составляет в среднем 15434,4 кг, что больше первотелок на 18,33 % (Р<0,001). В исследованиях не установлено функциональной связи между удоем и живой массой коров, поскольку корреляционная зависимость этих показателей находится в пределах от r = ˗0,176 у животных с пятой лактацией до r = 0,145 у коров со второй лактацией. При продленном лактационном периоде коровы имеют лишь удовлетворительные показатели индекса адаптации: от ˗18,2±0,52 в первую лактацию до ˗15,4±0,76 в шестую. In the article presents the results of researches the realization of the productive qualities of Holstein’s cows of different ages during a long lactation period under conditions of intensive technology for the production of milk in the industrial complex. Researches have shown, that the age of cows does not determine the duration of their lactation function, which lasts an average of 583.1 to 635.6 days. During this period, first-heifers and cows of the second lactation secrete, respectively, 12.605.3 and 12370.3 kg of milk whereas in the third lactation, this production increases to 13321.0 kg. In the fourth and fifth lactations from cows received 14062.3 and 14435.2 kg of milk, respectively, which is more than first-heifers by 10.36% (P<0.05) and 12.68% (P<0.01). The highest milk-yield is typical for animals in the sixth lactation and averages is 15434.4 kg, which is more than first-heifers on 18.33% (P<0.001). In the researches did not establish a functional relation between milk-yield and live weight of cows, since the correlative dependence of these indicators is in the range of r = ˗0.176 in animals with fifth lactation and r = 0.145 in cows with second lactation. During the long lactation period, the cows have only satisfactory indicators of the adaptation index: from ˗18.2±0.52 in the first lactation to ˗15.4±0.76 in the sixth.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherІнститут зернових культур НААН Україниuk
dc.subjectіндекс адаптаціїuk
dc.subjectindex of adaptationuk
dc.subjectкороваuk
dc.subjectcowuk
dc.subjectлактаціяuk
dc.subjectlactationuk
dc.subjectудійuk
dc.subjectmilk-yielduk
dc.subjectмолочний жирuk
dc.subjectmilk fatuk
dc.subjectбілокuk
dc.subjectproteinuk
dc.titleТривалий лактаційний період та рівень молочної продуктивності корів на промисловому комплексіuk
dc.title.alternativeДлительный лактационный период и уровень молочной продуктивности коров на промышленном комплексеuk
dc.title.alternativeLong period of lactation and level of milk production of cows on industrial complexuk
dc.typeArticleuk
dc.identifier.doihttp://doi.org/10.31867/2523-4544/0071-
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
стаття_iн-т_зернових_кул_тур.pdf486,79 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.