Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/2802
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Білан, Марина Володимирівна | - |
dc.contributor.author | Bilan, Maryna | - |
dc.contributor.author | Bilan, M. V. | - |
dc.contributor.author | Щурінова, Марина Максимівна | - |
dc.contributor.author | Shchurinova, Maryna | - |
dc.contributor.author | Приданцев, Сергій Олександрович | - |
dc.contributor.author | Pridantsev, Sergiy | - |
dc.date.accessioned | 2020-07-10T21:36:32Z | - |
dc.date.available | 2020-07-10T21:36:32Z | - |
dc.date.issued | 2020-03 | - |
dc.identifier.citation | Білан М. В. Санітарна якість сиру кисломолочного різних виробників / М. В. Білан, М. М. Щурінова, С. О. Приданцев // Мікробіологія, вірусологія та імунологія в сучасній клінічній і лабораторній медицині : матеріали наук.-практ. дистанційної конф., присвяч. пам’яті відомого вченого-мікробіолога, д-ра мед. н., проф. І. Л. Дикого ( Харків, 19 берез. 2020 р. ) / НФаУ. - Харків, 2020. – С. 10. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2802. | uk |
dc.identifier.uri | https://microbiology.nuph.edu.ua/wp-content/uploads/2020/06/%D0%A2%D0%B5%D0%B7%D0%B8_%D0%9C%D1%96%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%B1%D1%96%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D1%96%D1%8F_%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84_2020.pdf | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2802 | - |
dc.description | Білан Марина Володимирівна https://orcid.org/0000-0003-3178-201X | uk |
dc.description.abstract | Молочні продукти були, є і завжди будуть популярними, оскільки є корисними, складають основу для дитячого і дієтичного харчування. Одним з таких продуктів є кисломолочний сир, який виробляють шляхом сквашування пастеризованого молока чистими культурами молочнокислих бактерій із застосуванням або без застосування хлористого кальцію, сичужного ферменту і видаленням із згустку частини сироватки. Він багатий білком, жиром, мінеральними речовинами, особливо кальцієм і фосфором. Усі ці корисні складові переходять в сир з молока і легко засвоюються організмом. Ще одна користь сиру полягає в тому, що це живий кисломолочний продукт, такий же живий, як йогурти і кефір. Sour milk cheese is one of the most valuable fermented milk products, which is very useful for the human body in terms of its biological properties. The problem of high quality is one of the main tasks of economic development of our country. In recent years, all technically advanced countries have shown a growing interest in improving the quality not only of sour milk cheese, but also, in general, of sour milk products. It was found that the organoleptic parameters (color, taste, smell, consistency) samples of sour milk cheese complied with regulatory documentation, although one of the manufacturers did not specify the latter. The total number of mesophilic lactic acid bacteria (CFU in 1 g) in all samples ranged from 7 × 106 to 9 × 106. No BGKP and pathogenic microorganisms (genera Salmonella, Staphylococcus) were detected. However, two samples of cheese showed the presence of enterococci (9 and 114 CFU per 1 g), and one sample exceeded (> 100 CFU per 1 g) the number of yeast cells. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Національний фармацевтичний університет | uk |
dc.subject | ентерококи | uk |
dc.subject | enterococci | uk |
dc.subject | сир кисломолочний | uk |
dc.subject | sour milk cheese | uk |
dc.subject | якість | uk |
dc.subject | quality | uk |
dc.subject | органолептичні показники | uk |
dc.subject | organoleptic characteristics | uk |
dc.subject | мезофільні молочнокислі бактерії | uk |
dc.subject | mesophilic lactic acid bacteria | uk |
dc.title | Санітарна якість сиру кисломолочного різних виробників | uk |
dc.title.alternative | Sanitary quality of sour milk cheese from different manufacturers | uk |
dc.type | Conference abstracts | uk |
Розташовується у зібраннях: | Тези конференцій |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
С. 10.pdf | 265,92 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.