Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/2802
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБілан, Марина Володимирівна-
dc.contributor.authorBilan, Maryna-
dc.contributor.authorBilan, M. V.-
dc.contributor.authorЩурінова, Марина Максимівна-
dc.contributor.authorShchurinova, Maryna-
dc.contributor.authorПриданцев, Сергій Олександрович-
dc.contributor.authorPridantsev, Sergiy-
dc.date.accessioned2020-07-10T21:36:32Z-
dc.date.available2020-07-10T21:36:32Z-
dc.date.issued2020-03-
dc.identifier.citationБілан М. В. Санітарна якість сиру кисломолочного різних виробників / М. В. Білан, М. М. Щурінова, С. О. Приданцев // Мікробіологія, вірусологія та імунологія в сучасній клінічній і лабораторній медицині : матеріали наук.-практ. дистанційної конф., присвяч. пам’яті відомого вченого-мікробіолога, д-ра мед. н., проф. І. Л. Дикого ( Харків, 19 берез. 2020 р. ) / НФаУ. - Харків, 2020. – С. 10. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2802.uk
dc.identifier.urihttps://microbiology.nuph.edu.ua/wp-content/uploads/2020/06/%D0%A2%D0%B5%D0%B7%D0%B8_%D0%9C%D1%96%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%B1%D1%96%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D1%96%D1%8F_%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84_2020.pdf-
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2802-
dc.descriptionБілан Марина Володимирівна https://orcid.org/0000-0003-3178-201Xuk
dc.description.abstractМолочні продукти були, є і завжди будуть популярними, оскільки є корисними, складають основу для дитячого і дієтичного харчування. Одним з таких продуктів є кисломолочний сир, який виробляють шляхом сквашування пастеризованого молока чистими культурами молочнокислих бактерій із застосуванням або без застосування хлористого кальцію, сичужного ферменту і видаленням із згустку частини сироватки. Він багатий білком, жиром, мінеральними речовинами, особливо кальцієм і фосфором. Усі ці корисні складові переходять в сир з молока і легко засвоюються організмом. Ще одна користь сиру полягає в тому, що це живий кисломолочний продукт, такий же живий, як йогурти і кефір. Sour milk cheese is one of the most valuable fermented milk products, which is very useful for the human body in terms of its biological properties. The problem of high quality is one of the main tasks of economic development of our country. In recent years, all technically advanced countries have shown a growing interest in improving the quality not only of sour milk cheese, but also, in general, of sour milk products. It was found that the organoleptic parameters (color, taste, smell, consistency) samples of sour milk cheese complied with regulatory documentation, although one of the manufacturers did not specify the latter. The total number of mesophilic lactic acid bacteria (CFU in 1 g) in all samples ranged from 7 × 106 to 9 × 106. No BGKP and pathogenic microorganisms (genera Salmonella, Staphylococcus) were detected. However, two samples of cheese showed the presence of enterococci (9 and 114 CFU per 1 g), and one sample exceeded (> 100 CFU per 1 g) the number of yeast cells.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherНаціональний фармацевтичний університетuk
dc.subjectентерококиuk
dc.subjectenterococciuk
dc.subjectсир кисломолочнийuk
dc.subjectsour milk cheeseuk
dc.subjectякістьuk
dc.subjectqualityuk
dc.subjectорганолептичні показникиuk
dc.subjectorganoleptic characteristicsuk
dc.subjectмезофільні молочнокислі бактеріїuk
dc.subjectmesophilic lactic acid bacteriauk
dc.titleСанітарна якість сиру кисломолочного різних виробниківuk
dc.title.alternativeSanitary quality of sour milk cheese from different manufacturersuk
dc.typeConference abstractsuk
Розташовується у зібраннях:Тези конференцій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
С. 10.pdf265,92 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.