Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/2816
Назва: Формування механізму управління конкурентоспроможністю аграрного підприємства
Інші назви: Formation mechanism of competitiveness management of agricultural enterprises
Автори: Сітковська, Алла Олександрівна
Sitkovska, A.
Ключові слова: конкурентоспроможність
competitiveness
управління
management
система
system
показники
performance
оцінка
evaluation
Дата публікації: 2016
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет, ТОВ `ДКС Центр`
Бібліографічний опис: Сітковська А. О. Формування механізму управління конкурентоспроможністю аграрного підприємства / А. О. Сітковська // Агросвіт. – 2016. - № 18. - С. 9 – 13. - Режим доступу : URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2816
Короткий огляд (реферат): У статті поглиблено наукові розробки методологічних засад формування механізму управління конкурентоспроможністю аграрного підприємства. Виділено основні принципові методичні положення, які розкривають реалізацію механізму, а саме: системність, комплексність оцінки, інформаційна забезпеченість, врахування специфіки виробництва тощо. Розглянуто систему показників, за допомогою яких можливо визначити рівень конкурентоспроможності і розподілено їх на підсистеми: фінансово-економічну, організаційно-управлінську, техніко-технологічну, соціально-психологічну, природно-кліматичну, екологічну. Розглянуто поетапне формування програми розвитку аграрного підприємства, яка спрямована на підвищення конкурентоспроможності. Цей процес полягає у своєчасному виявленні факторів, які впливають на результати господарської діяльності, порівняння їх із результатами господарювання конкурентів та виявлення відхилень, які призводять до зміни конкурентного стану підприємства на ринку, встановлення причин цих відхилень та коригування окремих напрямів господарської діяльності з метою підвищення конкурентоспроможності. Article depth research and development of methodological principles of the formation mechanism of management of competitiveness of the agricultural enterprise. The basic fundamental teaching position, revealing the implementation mechanism, namely the systematic, integrated assessment, information security, taking into account the specifics of production and so on. The system of indicators, which may determine the level of competitiveness and divided them into subsystems: economic and financial, organizational, managerial, technical, technological, social, psychological, climatic, ecological. We consider the formation of a phased program of agricultural enterprises, which aims to improve competitiveness. This process is the timely detection of factors that affect the results of economic activity, comparing them with the results of economic competition and identify abnormalities that lead to changes in the competitive situation of the company in the market, establish the reasons for these deviations and adjusting individual lines of business to improve competitiveness.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2816
ISSN: ISSN 2306-6792
Розташовується у зібраннях:Агросвіт

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
3.pdf115,8 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.