Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/2863
Назва: Зміна гранулометричного складу чорнозема звичайного іригаційно солонцюватого під впливом хімічної меліорації фосфогіпсом
Інші назви: Zmina hranulometrychnoho skladu chornozema zvychaynoho iryhatsiyno solontsyuvatoho pid vplyvom khimichnoyi melioratsiyi fosfohipsom
Автори: Макарова, Тетяна Костянтинівна
Makarova, Tetiana
Ключові слова: гранулометричний склад
hranulometrychnyy sklad
чорнозем звичайний
chornozem zvychaynyy
хімічна меліорація
khimichna melioratsiya
фосфогіпс
fosfohips
Дата публікації: 2020
Бібліографічний опис: Макарова Т. К. Зміна гранулометричного складу чорнозема звичайного іригаційно солонцюватого під впливом хімічної меліорації фосфогіпсом / Т. К. Макарова // Науково практичні основи формування інноваційних агротехнологій - новітні підходи молодих вчених : зб. матер. Міжнародної наук.-практ. опliпе – конф. молодих учених. - Херсон, 2020. - С.138 – 141. - Режим доступу : URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2863
Короткий огляд (реферат): За результатами досліджень встановлено, що фосфогіпс покращив гранулометричний склад ґрунту дослідної ділянки, хоча відбулося деяке ущільнення підорного шару ґрунту. На показники щільності найкраще вплинуло внесення фосфогіпсу восени під основний обробіток ґрунту нормою 6 т/га та внесення під культивацію навесні нормою 3 т/га. Za rezulʹtatamy doslidzhenʹ vstanovleno, shcho fosfohips pokrashchyv hranulometrychnyy sklad gruntu doslidnoyi dilyanky, khocha vidbulosya deyake ushchilʹnennya pidornoho sharu gruntu. Na pokaznyky shchilʹnosti naykrashche vplynulo vnesennya fosfohipsu voseny pid osnovnyy obrobitok gruntu normoyu 6 t/ha ta vnesennya pid kulʹtyvatsiyu navesni normoyu 3 t/ha.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2863
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
5.pdf137,86 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.