Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/3123
Назва: Інноваційний потенціал агропромислового виробництва: особливості формування та оцінки
Інші назви: Innovative potential agroindustrial production: features of formation and evaluation
Автори: Бібен, Олена Іванівна
Biben, O.
Ключові слова: агропромислове виробництво
agricultural production
інновація
innovation
інноваційний розвиток
innovative development
інноваційний потенціал
innovative potential
інноваційний процес
innovation process
Дата публікації: 2015
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет, ТОВ `ДКС Центр`
Бібліографічний опис: Бібен О. І. Інноваційний потенціал агропромислового виробництва: особливості формування та оцінки / О. І. Бібен // Агросвіт. – 2015. - № 24. - С. 56 – 60. – Режим доступу : URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3123
Короткий огляд (реферат): Досліджено особливості формування та методичні підходи до оцінки складових інноваційного потенціалу агропромислового виробництва. Запропоновано авторське трактування інноваційного потенціалу агропромислового виробництва. Доведено, що в широкому трактуванні інноваційний потенціал агропромислового виробництва визначається спроможністю до реалізації інноваційного розвитку й забезпечення постійного відтворення та модернізації виробництва. Інноваційний потенціал агропромислового виробництва у вузькому трактуванні є діалектичною єдністю ресурсної (кадрові, матеріально-технічні, фінансові, інформаційні ресурси) та інституціональної складових. Інституціональна складова визначає спосіб поєднання ресурсів та перспективи інноваційного розвитку за допомогою організаційно-економічного, інфраструктурного, нормативно-правового забезпечення. Узагальнено методичні підходи до оцінки інноваційного потенціалу. Виділено ресурсний, структурний і результативний методи оцінки інноваційного потенціалу. The features of the formation and methodical approaches to the estimation of the innovative potential of agricultural production. A new interpretation of the author of the innovative potential of agricultural production. It is proved that a broad interpretation of the innovative potential of agro-industrial production is determined by the ability to realization innovative development and ensure constant reproduction and modernization of production. The innovative potential of agriculture production in a narrow interpretation is dialectical unity of resource (human, logistical, financial, information resources) and institutional components. The institutional component defines how combination of resources and perspectives of innovation development through organizational, economic, infrastructure, regulatory support. Generalized methodological approaches to assessing the innovative capacity. Allocated resources, structural and effective methods for evaluating innovative potential.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3123
ISSN: ISSN 2306-6792
Розташовується у зібраннях:Агросвіт

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
12.pdf154,59 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.