Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/3291
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Boyko, Olexandra O. | - |
dc.contributor.author | Boyko, O. O. | - |
dc.contributor.author | Boyko, A. A. | - |
dc.contributor.author | Boyko, O. | - |
dc.contributor.author | Boyko, A. | - |
dc.contributor.author | Бойко, Олександра Олександрівна | - |
dc.contributor.author | Brygadyrenko, V. V. | - |
dc.contributor.author | Brygadyrenko, Victor | - |
dc.contributor.author | Brygadyrenko, Victor V. | - |
dc.contributor.author | Бригадиренко, Віктор Васильович | - |
dc.date.accessioned | 2020-10-27T14:28:42Z | - |
dc.date.available | 2020-10-27T14:28:42Z | - |
dc.date.issued | 2019 | - |
dc.identifier.citation | Boyko, O. O., & Brygadyrenko, V. V. (2019). The Viability of Haemonchus Contortus (Nematoda, Strongylida) and Strongyloides Papillosus (Nematoda, Rhabditida) Larvae Exposed to Various Flavourings and Source Materials Used in Food Production. Vestnik Zoologii, 53(6), 433–442. doi:10.2478/vzoo-2019-0039. URI : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3291. | uk |
dc.identifier.issn | 2073-2333 | - |
dc.identifier.uri | https://content.sciendo.com/view/journals/vzoo/53/6/article-p433.xml | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3291 | - |
dc.description | Бойко Олександра Олександрівна https://orcid.org/0000-0002-7299-9920 | uk |
dc.description.abstract | The objective of this study is to evaluate the viability of larval nematodes of ungulates under the infl uence of 14 fl avourings and source materials approved for use in and on foods. Minimum LD50 for L3 Strongyloides papillosus (Wedl, 1856) were observed when using Cinnamaldehyde, α-Terpineol and Benzyl alcohol, for L1–2 S. papillosus under the infl uence of Benzyl alcohol, Cinnamaldehyde, L-Linalool and Benzyl acetate, for L3 Haemonchus contortus (Rudolphi, 1803) under the infl uence γ-Undecalactone and Cinnamaldehyde. Ethyl acetate, β-Ionone и D-Limonene had the lowest eff ect on all the studied stages of development of the nematodes: larvae did not die during 24 hours even at 1 % concentration of these substances. Further experiments with usage of mixtures of the substances studied in this article will contribute to the development of preparations with a stronger eff ect on larvae of nematode parasites of the digestive system of vertebrate animals. Завданням цього дослідження є оцінка життєздатності личинкових нематод копитних під впливом 14 рідин та вихідних матеріалів, дозволених для використання в продуктах харчування та на них. Мінімум LD 50 для L 3 Strongyloides papillosus (Wedl, 1856) спостерігався при застосуванні циннамальдегіду, α-терпінеолу та бензилового спирту для L 1–2 S. papillosus під впливом бензилового спирту, циннамальдегіду, L-ліналоолу та бензилацетату , для L 3 Haemonchus contortus(Rudolphi, 1803) під впливом γ-ундекалактону та циннамальдегіду. Етилацетат, β-Іонон і D-Лімонен мали найменший вплив на всі досліджувані стадії розвитку нематод: личинки не гинули протягом 24 годин навіть при 1% концентрації цих речовин. Подальші експерименти із застосуванням сумішей речовин, досліджених у цій статті, сприятимуть розробці препаратів з більш сильним впливом на личинок паразитів нематод травної системи хребетних тварин. | uk |
dc.language.iso | en | uk |
dc.subject | larvae | uk |
dc.subject | личинки | uk |
dc.subject | intestinal nematodes | uk |
dc.subject | кишкові нематоди | uk |
dc.subject | Ruminantia | uk |
dc.subject | Румінантія | uk |
dc.subject | flavourings | uk |
dc.subject | ароматизатори | uk |
dc.subject | mortality | uk |
dc.subject | смертність | uk |
dc.title | The Viability of Haemonchus contortus (Nematoda, Strongylida) and Strongyloides papillosus (Nematoda, Rhabditida) Larvae Exposed to Various Flavourings and Source Materials Used in Food Production | uk |
dc.title.alternative | Життєздатність личинок Haemonchus Contortus (Nematoda, Strongylida) та Strongyloides Papillosus (Nematoda, Rhabditida) Личинки, що піддаються дії різноманітних ароматизаторів та вихідних матеріалів, що використовуються для виробництва харчових продуктів | uk |
dc.type | Article | uk |
dc.identifier.doi | https://doi.org/10.2478%2Fvzoo-2019-0039 | - |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації в наукометричній базі Scopus |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
1.pdf | 664,43 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.