Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/3334
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Назаренко, Микола Миколайович | - |
dc.contributor.author | Nazarenko, Mykola | - |
dc.contributor.author | Миколенко, Світлана Юріївна | - |
dc.contributor.author | Mykolenko, Svitlana | - |
dc.contributor.author | Охмат, Петро | - |
dc.contributor.author | Okhmat, Petro | - |
dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:04:39Z | - |
dc.date.available | 2020-11-13T09:04:39Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.citation | M. Nazarenko, S. Mykolenko, P. Okhmat Variation in grain productivity and quality of modern winter wheat varieties in northern Ukrainian Steppe.-2020.- 10(3), 102-108,-Режим доступу: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3334 | uk |
dc.identifier.issn | 2520-2138 | - |
dc.identifier.uri | https://www.ujecology.com/articles/variation-in-grain-productivity-and-quality-of-modern-winter-wheat-varieties-in-northern-ukrainian-steppe.pdf | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3334 | - |
dc.description.abstract | We have been studying the grain productivity and quality of 22 new winter wheat varieties during three years under North Ukrainian Steppe conditions. These 22 winter wheat varieties and control (national standard by grain productivity variety Podolyanka) were investigated regarding their interactions with environmental conditions by agronomic-value traits like as general grain productivity, components of one, protein and gluten content, developing relations between once (correlation relations), which determining wheat quality and yield in a complex. Two high-adaptive varieties Divo and Matrix, which provides us higher than standard grain yield in complex with higher or proper protein and gluten content were developed. Two factors permanently influenced on grain productivity (conditions of the year and genotype), while only one (genotype) determined the protein content of grains. We used the weight of thousand grains as an integrative parameter of the yield structure for all productive varieties, with no regards to yield formation. | uk |
dc.language.iso | en | uk |
dc.publisher | Мелітопольский державний педагогічний університет ім. Богдана Хмельницкого | uk |
dc.subject | озима пшениця; | uk |
dc.subject | Winter wheat; | uk |
dc.subject | різноманітність; | uk |
dc.subject | Variety; | uk |
dc.subject | урожайність зерна; | uk |
dc.subject | Grain productivity; | uk |
dc.subject | зерновий білок | uk |
dc.subject | Grain protein | uk |
dc.title | Variation in grain productivity and quality of modern winter wheat varieties in northern Ukrainian Steppe | uk |
dc.title.alternative | Відмінності в урожайності зерна та якість сучасних сортів озимої пшениці в північному степу України | uk |
dc.type | Article | uk |
dc.identifier.doi | 10.15421/2020_175 | - |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації в наукометричній базі Web of Science |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
variation-in-grain-productivity-and-quality-of-modern-winter-wheat-varieties-in-northern-ukrainian-steppe (1).pdf | 385,39 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.