Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/3680
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Решевська, Єлизавета Русланівна | - |
dc.contributor.author | Reshevska, Yelyzaveta Ruslanivna | - |
dc.date.accessioned | 2021-03-10T09:47:39Z | - |
dc.date.available | 2021-03-10T09:47:39Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.citation | Решевська Є. Р. Гігієна отримання молока в умовах молочно-виробничого комплексу «Єкатеринославський» Дніпровського району Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 212, Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза / Решевська Єлизавета Русланівна ; наук. керівник Зажарська Н. М. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т ветеринарної медицини , Каф. паразитології та ветеринарно-санітарної експертизи. – Дніпро, 2020. – 77 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3680. | uk |
dc.identifier.uri | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3680 | - |
dc.description.abstract | Метою досліджень було оцінити гігієну отримання, якість і безпечність коров’ячого молока в умовах молочно-виробничого комплексу «Єкатеринославський» Дніпровського району Дніпропетровської області. Молочну сировину на підприємстві отримують в належних санітарно-гігієнічних умовах і молоко за показниками відповідає екстра-ґатунку За період березень 2019 року – лютий 2020 року максимальний показник жиру спостерігали в листопаді 3,98 %, а мінімальний в липні 3,55 %. Найбільший відсоток білка – в листопаді і грудні 3,58 %, що на 0,22 % більше від мінімального показника у травні. Найменший показник сечовини зазначили в серпні 11,5 мг/100 мл., що на 23,3 % менше від мінімально допустимого показника і на 54 % менше рекомендованого. А найбільше значення сечовини в молоці спостерігається в листопаді – 18,72 мг/100 мл. Кислотність молочної сировини варіювала від 16,5 – 17,0 °Т, тобто залишалась без істотних змін і також відповідає вимогам для молока екстра – класу, що має показники 16 – 17 °Т. Так само незмінним залишалося pH молока: 6,72 – 6,73. Найменший показник кількості соматичних клітин у січні – це 175 тис/мл., що на 28,6 % менше від показника у серпні місяці. Але навіть найбільший показник кількості соматичних клітин в молоці – 245 тис/мл у серпні відповідає вимогам молока екстра-класу ( ≤ 400 тис./ см³). Захворюваність дійного стада маститом за місяць складає 1,8 % – це 23 корови, при цьому надої молока знижуються в середньому на 25,4 %. The aim of the research was to evaluate the hygiene of production, quality and safety of cow's milk in the milk-industrial complex "Ekaterinoslavskiy" the Dneprovsky district of Dnepropetrovsk region. Raw milk, the company obtained in hygienic conditions and milk on indicators meets-class for the period March 2019 – February 2020 the maximum amount of fat was observed in November of 3.98 % and the minimum in July to 3.55 %. The highest percentage of protein in November and December of 3.58 %, which is 0.22 % higher from the lowest level in may. The lowest level of urea was noted in August to 11.5 mg/100 ml, which is 23.3% less than the minimum allowable rate and 54% less than the recommended. But the greatest value of urea in milk is observed in November – 18,72 mg/100 ml. the Acidity of raw milk ranged from 16,5 – 17,0 °T, that is, remained without significant changes and meets the requirements for milk of extra – class, with indicators 16 – 17 °T. also remained unchanged pH of milk: 6,72 – of 6.73. The lowest number of somatic cells in January is 175 thousand/ml, 28.6 % less than in the month of August. But even the biggest indicator of the number of somatic cells in milk – 245 thousand/ml in August meets the requirements of milk of extra-class ( ≤ 400 thousand/ cm3). The incidence of mastitis of dairy cattle for a month is 1.8 % – 23 cows, while milk yield is reduced on average by 25.4 %. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський ДАЕУ | uk |
dc.subject | гігієна молока | uk |
dc.subject | milk hygiene | uk |
dc.subject | молоко коров’яче | uk |
dc.subject | cow milk | uk |
dc.subject | білок | uk |
dc.subject | protein | uk |
dc.subject | жир | uk |
dc.subject | fat | uk |
dc.subject | соматичні клітини | uk |
dc.subject | somatic cells | uk |
dc.title | Гігієна отримання молока в умовах молочно-виробничого комплексу «Єкатеринославський» Дніпровського району Дніпропетровської області | uk |
dc.title.alternative | Hihiiena otrymannia moloka v umovakh molochno-vyrobnychoho kompleksu «Iekaterynoslavskyi» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti | uk |
dc.type | Other | uk |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра паразитології та ветеринарно-санітарної експертизи. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
РЕШЕВСЬКА Є.Р..pdf | 2,33 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.