Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4090
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКоваль, Олександр Олександрович-
dc.contributor.authorKoval, Oleksandr Oleksandrovych-
dc.date.accessioned2021-03-29T08:47:00Z-
dc.date.available2021-03-29T08:47:00Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationКоваль О. О. Оптимізація технології вирощування товарного осетра в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Акватис» Василівського району Запоріжської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Коваль Олександр Олександрович ; наук. керівник Похил В. І. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології виробництва продукції тваринництва. – Дніпро, 2021. – 93 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4090.uk
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4090-
dc.description.abstractВстановлено, що ТОВ «Акватис» є індустріально розвиненим господарством з утримання та розведення осетрових риб – російський осетр, ленський осетр, стерлядь. Господарство отримує різноманітну продукцію аквакультури, основними видами якої є молодняк осетрових, віком 0-2 місяці, плідники, репродуктивне поголів’я, а також отримує харчову чорну ікру. ТОВ «Акватис» має власний інкубаційний цех, де проходить інкубація ікри осетрових в апаратах Вейса. При годівлі риби використовують стандартні комбікорми з поживною цінністю за протеїном 31,5 %; рівень жиру та клітковини – 8,07 та 3,42 % відповідно. Заміна в стандартному комбікормі шроту сої на гарбузовий жмих дала можливість мати поживність комбікорму за протеїном на рівні 37,13 %, за жиром і клітковиною – відповідно 10,38 та 6,06 %. Приріст живої маси за період 60 діб при використанні стандартного комбікорму становить 540,0 г проти 840,0 г при продуктивному раціоні з включенням макухи гарбузового насіння. Вартість приросту дослідної групи була на 55,6 % більше у порівнянні з поголів’ям, де використовували стандартний комбікорм. Величина кормового коефіцієнта, що характеризує витрати корму на одиницю приросту живої маси, виявилася вищою у риб контрольної групи і склала 1,0, що майже на 11,1 % більше, ніж в дослідній. Vstanovleno, shcho TOV «Akvatys» ye industrialno rozvynenym hospodarstvom z utrymannia ta rozvedennia osetrovykh ryb – rosiiskyi osetr, lenskyi osetr, sterliad. Hospodarstvo otrymuie riznomanitnu produktsiiu akvakultury, osnovnymy vydamy yakoi ye molodniak osetrovykh, vikom 0-2 misiatsi, plidnyky, reproduktyvne poholivia, a takozh otrymuie kharchovu chornu ikru. TOV «Akvatys» maie vlasnyi inkubatsiinyi tsekh, de prokhodyt inkubatsiia ikry osetrovykh v aparatakh Veisa. Pry hodivli ryby vykorystovuiut standartni kombikormy z pozhyvnoiu tsinnistiu za proteinom 31,5 %; riven zhyru ta klitkovyny – 8,07 ta 3,42 % vidpovidno. Zamina v standartnomu kombikormi shrotu soi na harbuzovyi zhmykh dala mozhlyvist maty pozhyvnist kombikormu za proteinom na rivni 37,13 %, za zhyrom i klitkovynoiu – vidpovidno 10,38 ta 6,06 %. Pryrist zhyvoi masy za period 60 dib pry vykorystanni standartnoho kombikormu stanovyt 540,0 h proty 840,0 h pry produktyvnomu ratsioni z vkliuchenniam makukhy harbuzovoho nasinnia. Vartist pryrostu doslidnoi hrupy bula na 55,6 % bilshe u porivnianni z poholiviam, de vykorystovuvaly standartnyi kombikorm. Velychyna kormovoho koefitsiienta, shcho kharakteryzuie vytraty kormu na odynytsiu pryrostu zhyvoi masy, vyiavylasia vyshchoiu u ryb kontrolnoi hrupy i sklala 1,0, shcho maizhe na 11,1 % bilshe, nizh v doslidnii.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectаквакультураuk
dc.subjectakvakulturauk
dc.subjectтехнологія вирощуванняuk
dc.subjecttekhnolohiia vyroshchuvanniauk
dc.subjectосетрові рибиuk
dc.subjectosetrovi rybyuk
dc.subjectутримання рибиuk
dc.subjectutrymannia rybyuk
dc.subjectрозведення рибиuk
dc.subjectrozvedennia rybyuk
dc.titleОптимізація технології вирощування товарного осетра в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Акватис» Василівського району Запоріжської областіuk
dc.title.alternativeOptymizatsiia tekhnolohii vyroshchuvannia tovarnoho osetra v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Akvatys» Vasylivskoho raionu Zaporizhskoi oblastiuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Коваль О.О.pdf1,74 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.