Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4090
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Коваль, Олександр Олександрович | - |
dc.contributor.author | Koval, Oleksandr Oleksandrovych | - |
dc.date.accessioned | 2021-03-29T08:47:00Z | - |
dc.date.available | 2021-03-29T08:47:00Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.citation | Коваль О. О. Оптимізація технології вирощування товарного осетра в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Акватис» Василівського району Запоріжської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Коваль Олександр Олександрович ; наук. керівник Похил В. І. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології виробництва продукції тваринництва. – Дніпро, 2021. – 93 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4090. | uk |
dc.identifier.uri | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4090 | - |
dc.description.abstract | Встановлено, що ТОВ «Акватис» є індустріально розвиненим господарством з утримання та розведення осетрових риб – російський осетр, ленський осетр, стерлядь. Господарство отримує різноманітну продукцію аквакультури, основними видами якої є молодняк осетрових, віком 0-2 місяці, плідники, репродуктивне поголів’я, а також отримує харчову чорну ікру. ТОВ «Акватис» має власний інкубаційний цех, де проходить інкубація ікри осетрових в апаратах Вейса. При годівлі риби використовують стандартні комбікорми з поживною цінністю за протеїном 31,5 %; рівень жиру та клітковини – 8,07 та 3,42 % відповідно. Заміна в стандартному комбікормі шроту сої на гарбузовий жмих дала можливість мати поживність комбікорму за протеїном на рівні 37,13 %, за жиром і клітковиною – відповідно 10,38 та 6,06 %. Приріст живої маси за період 60 діб при використанні стандартного комбікорму становить 540,0 г проти 840,0 г при продуктивному раціоні з включенням макухи гарбузового насіння. Вартість приросту дослідної групи була на 55,6 % більше у порівнянні з поголів’ям, де використовували стандартний комбікорм. Величина кормового коефіцієнта, що характеризує витрати корму на одиницю приросту живої маси, виявилася вищою у риб контрольної групи і склала 1,0, що майже на 11,1 % більше, ніж в дослідній. Vstanovleno, shcho TOV «Akvatys» ye industrialno rozvynenym hospodarstvom z utrymannia ta rozvedennia osetrovykh ryb – rosiiskyi osetr, lenskyi osetr, sterliad. Hospodarstvo otrymuie riznomanitnu produktsiiu akvakultury, osnovnymy vydamy yakoi ye molodniak osetrovykh, vikom 0-2 misiatsi, plidnyky, reproduktyvne poholivia, a takozh otrymuie kharchovu chornu ikru. TOV «Akvatys» maie vlasnyi inkubatsiinyi tsekh, de prokhodyt inkubatsiia ikry osetrovykh v aparatakh Veisa. Pry hodivli ryby vykorystovuiut standartni kombikormy z pozhyvnoiu tsinnistiu za proteinom 31,5 %; riven zhyru ta klitkovyny – 8,07 ta 3,42 % vidpovidno. Zamina v standartnomu kombikormi shrotu soi na harbuzovyi zhmykh dala mozhlyvist maty pozhyvnist kombikormu za proteinom na rivni 37,13 %, za zhyrom i klitkovynoiu – vidpovidno 10,38 ta 6,06 %. Pryrist zhyvoi masy za period 60 dib pry vykorystanni standartnoho kombikormu stanovyt 540,0 h proty 840,0 h pry produktyvnomu ratsioni z vkliuchenniam makukhy harbuzovoho nasinnia. Vartist pryrostu doslidnoi hrupy bula na 55,6 % bilshe u porivnianni z poholiviam, de vykorystovuvaly standartnyi kombikorm. Velychyna kormovoho koefitsiienta, shcho kharakteryzuie vytraty kormu na odynytsiu pryrostu zhyvoi masy, vyiavylasia vyshchoiu u ryb kontrolnoi hrupy i sklala 1,0, shcho maizhe na 11,1 % bilshe, nizh v doslidnii. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський ДАЕУ | uk |
dc.subject | аквакультура | uk |
dc.subject | akvakultura | uk |
dc.subject | технологія вирощування | uk |
dc.subject | tekhnolohiia vyroshchuvannia | uk |
dc.subject | осетрові риби | uk |
dc.subject | osetrovi ryby | uk |
dc.subject | утримання риби | uk |
dc.subject | utrymannia ryby | uk |
dc.subject | розведення риби | uk |
dc.subject | rozvedennia ryby | uk |
dc.title | Оптимізація технології вирощування товарного осетра в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Акватис» Василівського району Запоріжської області | uk |
dc.title.alternative | Optymizatsiia tekhnolohii vyroshchuvannia tovarnoho osetra v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Akvatys» Vasylivskoho raionu Zaporizhskoi oblasti | uk |
dc.type | Other | uk |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Коваль О.О.pdf | 1,74 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.