Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4120
Назва: Оптимізація технології виробництва свинини в товаристві з обмеженою відповідальністю «Вишненве» Кам’янського району Дніпропетровської області
Інші назви: Optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva svynyny v tovarystvi z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Vyshnenve» Kamianskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Автори: Динніков, Микола Вадимович
Dynnikov, Mykola Vadymovych
Ключові слова: магній у раціонах свиней
mahnii u ratsionakh svynei
технології виробництва свинини
tekhnolohii vyrobnytstva svynyny
кормовиробництво
kormovyrobnytstvo
годівля свиней
hodivlia svynei
Дата публікації: 2021
Видавництво: Дніпровський ДАЕУ
Бібліографічний опис: Динніков М. В. Оптимізація технології виробництва свинини в товаристві з обмеженою відповідальністю «Вишненве» Кам’янського району Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Динніков Микола Вадимович ; наук. керівник Микитюк В. В. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології годівлі і розведення тварин. – Дніпро, 2021. – 75 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4120.
Короткий огляд (реферат): З метою підвищення конверсії зернових кормів і проблемних складових раціонів, сприяння травленню та підвищенню продуктивності свиней все ширше застосовуються різноманітні добавки і мінеральні премікси. Як свідчать дослідження вітчизняних і зарубіжних вчених та практичний досвід, підвищити ефективність використання кормів у годівлі свиней можна шляхом використання біологічно активних речовин. Однак загальним недоліком цих речовин є їх уніфікація без урахування специфіки та співвідношення інгредієнтів у комбікормах. Недостатньо вивченим залишається питання дослідження їх впливу на перетравність поживних речовин кормів у свиней, біохімічні показники крові, оскільки біологічно активні речовини, що представлені на ринку кормових добавок мають суттєві відмінності за дією, активністю і дозуванням. В зв’язку з цим актуальним є проведення досліджень з використання мінеральної кормової добавки ВІТАЛМАГ у годівлі різних видів сільськогосподарських тварин. Експериментальна частина дипломної роботи проводилась на поголів’ї свиней в ТОВ „Вишневе” Кам’янського району Дніпропетровської області. Мета досліджень полягала в оптимізації технології вирощування молодняку свиней за рахунок введення в раціони годівлі магнезиту для балансування магнію. Z metoiu pidvyshchennia konversii zernovykh kormiv i problemnykh skladovykh ratsioniv, spryiannia travlenniu ta pidvyshchenniu produktyvnosti svynei vse shyrshe zastosovuiutsia riznomanitni dobavky i mineralni premiksy. Yak svidchat doslidzhennia vitchyznianykh i zarubizhnykh vchenykh ta praktychnyi dosvid, pidvyshchyty efektyvnist vykorystannia kormiv u hodivli svynei mozhna shliakhom vykorystannia biolohichno aktyvnykh rechovyn. Odnak zahalnym nedolikom tsykh rechovyn ye yikh unifikatsiia bez urakhuvannia spetsyfiky ta spivvidnoshennia inhrediientiv u kombikormakh. Nedostatno vyvchenym zalyshaietsia pytannia doslidzhennia yikh vplyvu na peretravnist pozhyvnykh rechovyn kormiv u svynei, biokhimichni pokaznyky krovi, oskilky biolohichno aktyvni rechovyny, shcho predstavleni na rynku kormovykh dobavok maiut suttievi vidminnosti za diieiu, aktyvnistiu i dozuvanniam. V zviazku z tsym aktualnym ye provedennia doslidzhen z vykorystannia mineralnoi kormovoi dobavky VITALMAH u hodivli riznykh vydiv silskohospodarskykh tvaryn. Eksperymentalna chastyna dyplomnoi roboty provodylas na poholivi svynei v TOV „Vyshneve” Kamianskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti. Meta doslidzhen poliahala v optymizatsii tekhnolohii vyroshchuvannia molodniaku svynei za rakhunok vvedennia v ratsiony hodivli mahnezytu dlia balansuvannia mahniiu.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4120
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології годівлі і розведення тварин. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Диннікова М.В..pdf647,53 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.