Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4121
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Карпенко, Євгенія Вікторівна | - |
dc.contributor.author | Karpenko, Yevheniia Viktorivna | - |
dc.date.accessioned | 2021-03-31T07:17:03Z | - |
dc.date.available | 2021-03-31T07:17:03Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.citation | Карпенко Є. В. Оптимізація технології виробництва яловичини в фермерському (селянському) господарстві «Рой» Синельниківського району Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Карпенко Євгенія Вікторівна ; наук. керівник Микитюк В. В. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології годівлі і розведення тварин. – Дніпро, 2021. – 80 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4121. | uk |
dc.identifier.uri | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4121 | - |
dc.description.abstract | Пріоритетним напрямом сільськогосподарського виробництва у селянському (фермерському) господарстві «Рой» є вирощування зернових культур та виробництво яловичини і свинини. Господарство повною мірою забезпечує себе кормами власного виробництва, оскільки має власний комбікормовий завод, олійницю, що дає можливість використовувати відходи олійно-екстракційного виробництва в годівлі тварин. Згідно з розробленою схемою оптимізації раціонів годівлі при вирощуванні молодняку м’ясної худоби в основний період досліду тварини 1-ї контрольної групи отримували загальногосподарський раціон, який складався в зимовий період з сіна, соломи та комбікорму, а в літній період пасовищної трави і концентратів. Тваринам 2-ї дослідної групи підвищували рівень концентрації обмінної енергії за рахунок введення соняшникової олійної суспензії відповідно до сучасних норм годівлі, а молодняку 3-ї дослідної – рівень обмінної енергії підвищували на 5 % більше норми. В результаті проведених досліджень було встановлено, що оптимізація рівня обмінної енергії в раціонах бугайців, як в зимовий, так і в літній періоди вирощування забезпечує підвищення перетравності сухої речовини – на 1,7–2,2 % порівняно з контрольною групою, завдяки чому істотно підвищилися середньодобові прирости живої маси на 9,2–10,0 %, а жива маса на 4,4–5,0 %. Priorytetnym napriamom silskohospodarskoho vyrobnytstva u selianskomu (fermerskomu) hospodarstvi «Roi» ye vyroshchuvannia zernovykh kultur ta vyrobnytstvo yalovychyny i svynyny. Hospodarstvo povnoiu miroiu zabezpechuie sebe kormamy vlasnoho vyrobnytstva, oskilky maie vlasnyi kombikormovyi zavod, oliinytsiu, shcho daie mozhlyvist vykorystovuvaty vidkhody oliino-ekstraktsiinoho vyrobnytstva v hodivli tvaryn. Zghidno z rozroblenoiu skhemoiu optymizatsii ratsioniv hodivli pry vyroshchuvanni molodniaku miasnoi khudoby v osnovnyi period doslidu tvaryny 1-yi kontrolnoi hrupy otrymuvaly zahalnohospodarskyi ratsion, yakyi skladavsia v zymovyi period z sina, solomy ta kombikormu, a v litnii period pasovyshchnoi travy i kontsentrativ. Tvarynam 2-yi doslidnoi hrupy pidvyshchuvaly riven kontsentratsii obminnoi enerhii za rakhunok vvedennia soniashnykovoi oliinoi suspenzii vidpovidno do suchasnykh norm hodivli, a molodniaku 3-yi doslidnoi – riven obminnoi enerhii pidvyshchuvaly na 5 % bilshe normy. V rezultati provedenykh doslidzhen bulo vstanovleno, shcho optymizatsiia rivnia obminnoi enerhii v ratsionakh buhaitsiv, yak v zymovyi, tak i v litnii periody vyroshchuvannia zabezpechuie pidvyshchennia peretravnosti sukhoi rechovyny – na 1,7–2,2 % porivniano z kontrolnoiu hrupoiu, zavdiaky chomu istotno pidvyshchylysia serednodobovi pryrosty zhyvoi masy na 9,2–10,0 %, a zhyva masa na 4,4–5,0 %. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський ДАЕУ | uk |
dc.subject | м’ясна худоба | uk |
dc.subject | miasna khudoba | uk |
dc.subject | оптимізація технології виробництва | uk |
dc.subject | optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva | uk |
dc.subject | технології виробництва яловичини | uk |
dc.subject | tekhnolohii vyrobnytstva yalovychyny | uk |
dc.subject | оптимізація раціонів годівлі | uk |
dc.subject | optymizatsiia ratsioniv hodivli | uk |
dc.title | Оптимізація технології виробництва яловичини в фермерському (селянському) господарстві «Рой» Синельниківського району Дніпропетровської області | uk |
dc.title.alternative | Optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva yalovychyny v fermerskomu (selianskomu) hospodarstvi «Roi» Synelnykivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti | uk |
dc.type | Other | uk |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра технології годівлі і розведення тварин. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Карпенко Є.В..pdf | 670,22 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.