Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4121
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКарпенко, Євгенія Вікторівна-
dc.contributor.authorKarpenko, Yevheniia Viktorivna-
dc.date.accessioned2021-03-31T07:17:03Z-
dc.date.available2021-03-31T07:17:03Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationКарпенко Є. В. Оптимізація технології виробництва яловичини в фермерському (селянському) господарстві «Рой» Синельниківського району Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Карпенко Євгенія Вікторівна ; наук. керівник Микитюк В. В. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології годівлі і розведення тварин. – Дніпро, 2021. – 80 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4121.uk
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4121-
dc.description.abstractПріоритетним напрямом сільськогосподарського виробництва у селянському (фермерському) господарстві «Рой» є вирощування зернових культур та виробництво яловичини і свинини. Господарство повною мірою забезпечує себе кормами власного виробництва, оскільки має власний комбікормовий завод, олійницю, що дає можливість використовувати відходи олійно-екстракційного виробництва в годівлі тварин. Згідно з розробленою схемою оптимізації раціонів годівлі при вирощуванні молодняку м’ясної худоби в основний період досліду тварини 1-ї контрольної групи отримували загальногосподарський раціон, який складався в зимовий період з сіна, соломи та комбікорму, а в літній період пасовищної трави і концентратів. Тваринам 2-ї дослідної групи підвищували рівень концентрації обмінної енергії за рахунок введення соняшникової олійної суспензії відповідно до сучасних норм годівлі, а молодняку 3-ї дослідної – рівень обмінної енергії підвищували на 5 % більше норми. В результаті проведених досліджень було встановлено, що оптимізація рівня обмінної енергії в раціонах бугайців, як в зимовий, так і в літній періоди вирощування забезпечує підвищення перетравності сухої речовини – на 1,7–2,2 % порівняно з контрольною групою, завдяки чому істотно підвищилися середньодобові прирости живої маси на 9,2–10,0 %, а жива маса на 4,4–5,0 %. Priorytetnym napriamom silskohospodarskoho vyrobnytstva u selianskomu (fermerskomu) hospodarstvi «Roi» ye vyroshchuvannia zernovykh kultur ta vyrobnytstvo yalovychyny i svynyny. Hospodarstvo povnoiu miroiu zabezpechuie sebe kormamy vlasnoho vyrobnytstva, oskilky maie vlasnyi kombikormovyi zavod, oliinytsiu, shcho daie mozhlyvist vykorystovuvaty vidkhody oliino-ekstraktsiinoho vyrobnytstva v hodivli tvaryn. Zghidno z rozroblenoiu skhemoiu optymizatsii ratsioniv hodivli pry vyroshchuvanni molodniaku miasnoi khudoby v osnovnyi period doslidu tvaryny 1-yi kontrolnoi hrupy otrymuvaly zahalnohospodarskyi ratsion, yakyi skladavsia v zymovyi period z sina, solomy ta kombikormu, a v litnii period pasovyshchnoi travy i kontsentrativ. Tvarynam 2-yi doslidnoi hrupy pidvyshchuvaly riven kontsentratsii obminnoi enerhii za rakhunok vvedennia soniashnykovoi oliinoi suspenzii vidpovidno do suchasnykh norm hodivli, a molodniaku 3-yi doslidnoi – riven obminnoi enerhii pidvyshchuvaly na 5 % bilshe normy. V rezultati provedenykh doslidzhen bulo vstanovleno, shcho optymizatsiia rivnia obminnoi enerhii v ratsionakh buhaitsiv, yak v zymovyi, tak i v litnii periody vyroshchuvannia zabezpechuie pidvyshchennia peretravnosti sukhoi rechovyny – na 1,7–2,2 % porivniano z kontrolnoiu hrupoiu, zavdiaky chomu istotno pidvyshchylysia serednodobovi pryrosty zhyvoi masy na 9,2–10,0 %, a zhyva masa na 4,4–5,0 %.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectм’ясна худобаuk
dc.subjectmiasna khudobauk
dc.subjectоптимізація технології виробництваuk
dc.subjectoptymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstvauk
dc.subjectтехнології виробництва яловичиниuk
dc.subjecttekhnolohii vyrobnytstva yalovychynyuk
dc.subjectоптимізація раціонів годівліuk
dc.subjectoptymizatsiia ratsioniv hodivliuk
dc.titleОптимізація технології виробництва яловичини в фермерському (селянському) господарстві «Рой» Синельниківського району Дніпропетровської областіuk
dc.title.alternativeOptymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva yalovychyny v fermerskomu (selianskomu) hospodarstvi «Roi» Synelnykivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblastiuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології годівлі і розведення тварин. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Карпенко Є.В..pdf670,22 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.