Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4182
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКарпенко, Дмитро Валерійович-
dc.contributor.authorKarpenko, Dmytro Valeriiovych-
dc.date.accessioned2021-04-05T11:02:21Z-
dc.date.available2021-04-05T11:02:21Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationКарпенко Д. В. Оптимізація технології виробництва продукції бджільництва в господарстві фізичної особи підприємця Пастушок Р.С. Дніпровського району Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Карпенко Дмитро Валерійович ; наук. керівник Калиниченко О. О. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2020. – 73 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4182.uk
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4182-
dc.description.abstractМетою роботи було оптимізувати технологію виробництва товарного меду в господарстві фізичної особи підприємця Пастушок Р.С. Необхідно було вивчити вплив на розвиток і продуктивність бджолиних родин антропогенних і біотичних факторів. Проведені дослідження щодо впливу віку матки на господарсько-корисні показники зимівлі переконливо доводять, що родини, які пішли в зиму з матками однорічками краще проводять зимівлю в порівнянні з бджолиними сім'ями з матками старшого віку. Встановлено, що використання лежаків дозволяє своєчасно розширювати простір для життєдіяльності бджолиним сімей, що підтверджується наявністю більшої кількості розплоду. Розширення життєвого простору вулика збільшує кількість робочих бджіл і знижує відсоток рійливості, так як при відсутності вільного місця для відкладання розплоду відбувається природна реакція бджолиних сімей - роїння, тобто відділення частини робочих бджіл зі старою маткою, для розмноження і звільнення вулика для наступних поколінь. Metoiu roboty bulo optymizuvaty tekhnolohiiu vyrobnytstva tovarnoho medu v hospodarstvi fizychnoi osoby pidpryiemtsia Pastushok R.S. Neobkhidno bulo vyvchyty vplyv na rozvytok i produktyvnist bdzholynykh rodyn antropohennykh i biotychnykh faktoriv. Provedeni doslidzhennia shchodo vplyvu viku matky na hospodarsko-korysni pokaznyky zymivli perekonlyvo dovodiat, shcho rodyny, yaki pishly v zymu z matkamy odnorichkamy krashche provodiat zymivliu v porivnianni z bdzholynymy simiamy z matkamy starshoho viku. Vstanovleno, shcho vykorystannia lezhakiv dozvoliaie svoiechasno rozshyriuvaty prostir dlia zhyttiediialnosti bdzholynym simei, shcho pidtverdzhuietsia naiavnistiu bilshoi kilkosti rozplodu. Rozshyrennia zhyttievoho prostoru vulyka zbilshuie kilkist robochykh bdzhil i znyzhuie vidsotok riilyvosti, tak yak pry vidsutnosti vilnoho mistsia dlia vidkladannia rozplodu vidbuvaietsia pryrodna reaktsiia bdzholynykh simei - roinnia, tobto viddilennia chastyny robochykh bdzhil zi staroiu matkoiu, dlia rozmnozhennia i zvilnennia vulyka dlia nastupnykh pokolin.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectбджільництвоuk
dc.subjectbdzhilnytstvouk
dc.subjectоптимізація технології виробництва продукції бджільництваuk
dc.subjectoptymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva produktsii bdzhilnytstvauk
dc.subjectвиробництво товарного медуuk
dc.subjectvyrobnytstvo tovarnoho meduuk
dc.subjectпродуктивність бджолиних родинuk
dc.subjectproduktyvnist bdzholynykh rodynuk
dc.titleОптимізація технології виробництва продукції бджільництва в господарстві фізичної особи підприємця Пастушок Р.С. Дніпровського району Дніпропетровської областіuk
dc.title.alternativeOptymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva produktsii bdzhilnytstva v hospodarstvi fizychnoi osoby pidpryiemtsia Pastushok R.S. Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblastiuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Карпенко Д.В..pdf505,94 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.