Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4182
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Карпенко, Дмитро Валерійович | - |
dc.contributor.author | Karpenko, Dmytro Valeriiovych | - |
dc.date.accessioned | 2021-04-05T11:02:21Z | - |
dc.date.available | 2021-04-05T11:02:21Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.citation | Карпенко Д. В. Оптимізація технології виробництва продукції бджільництва в господарстві фізичної особи підприємця Пастушок Р.С. Дніпровського району Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Карпенко Дмитро Валерійович ; наук. керівник Калиниченко О. О. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2020. – 73 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4182. | uk |
dc.identifier.uri | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4182 | - |
dc.description.abstract | Метою роботи було оптимізувати технологію виробництва товарного меду в господарстві фізичної особи підприємця Пастушок Р.С. Необхідно було вивчити вплив на розвиток і продуктивність бджолиних родин антропогенних і біотичних факторів. Проведені дослідження щодо впливу віку матки на господарсько-корисні показники зимівлі переконливо доводять, що родини, які пішли в зиму з матками однорічками краще проводять зимівлю в порівнянні з бджолиними сім'ями з матками старшого віку. Встановлено, що використання лежаків дозволяє своєчасно розширювати простір для життєдіяльності бджолиним сімей, що підтверджується наявністю більшої кількості розплоду. Розширення життєвого простору вулика збільшує кількість робочих бджіл і знижує відсоток рійливості, так як при відсутності вільного місця для відкладання розплоду відбувається природна реакція бджолиних сімей - роїння, тобто відділення частини робочих бджіл зі старою маткою, для розмноження і звільнення вулика для наступних поколінь. Metoiu roboty bulo optymizuvaty tekhnolohiiu vyrobnytstva tovarnoho medu v hospodarstvi fizychnoi osoby pidpryiemtsia Pastushok R.S. Neobkhidno bulo vyvchyty vplyv na rozvytok i produktyvnist bdzholynykh rodyn antropohennykh i biotychnykh faktoriv. Provedeni doslidzhennia shchodo vplyvu viku matky na hospodarsko-korysni pokaznyky zymivli perekonlyvo dovodiat, shcho rodyny, yaki pishly v zymu z matkamy odnorichkamy krashche provodiat zymivliu v porivnianni z bdzholynymy simiamy z matkamy starshoho viku. Vstanovleno, shcho vykorystannia lezhakiv dozvoliaie svoiechasno rozshyriuvaty prostir dlia zhyttiediialnosti bdzholynym simei, shcho pidtverdzhuietsia naiavnistiu bilshoi kilkosti rozplodu. Rozshyrennia zhyttievoho prostoru vulyka zbilshuie kilkist robochykh bdzhil i znyzhuie vidsotok riilyvosti, tak yak pry vidsutnosti vilnoho mistsia dlia vidkladannia rozplodu vidbuvaietsia pryrodna reaktsiia bdzholynykh simei - roinnia, tobto viddilennia chastyny robochykh bdzhil zi staroiu matkoiu, dlia rozmnozhennia i zvilnennia vulyka dlia nastupnykh pokolin. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський ДАЕУ | uk |
dc.subject | бджільництво | uk |
dc.subject | bdzhilnytstvo | uk |
dc.subject | оптимізація технології виробництва продукції бджільництва | uk |
dc.subject | optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva produktsii bdzhilnytstva | uk |
dc.subject | виробництво товарного меду | uk |
dc.subject | vyrobnytstvo tovarnoho medu | uk |
dc.subject | продуктивність бджолиних родин | uk |
dc.subject | produktyvnist bdzholynykh rodyn | uk |
dc.title | Оптимізація технології виробництва продукції бджільництва в господарстві фізичної особи підприємця Пастушок Р.С. Дніпровського району Дніпропетровської області | uk |
dc.title.alternative | Optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva produktsii bdzhilnytstva v hospodarstvi fizychnoi osoby pidpryiemtsia Pastushok R.S. Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti | uk |
dc.type | Other | uk |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Карпенко Д.В..pdf | 505,94 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.