Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4191
Назва: | Оптимізація технології виробництва продукції вівчарства в товаристві з обмеженою відповідальністю «Агро-Інтвест» Дніпровського району Дніпропетровської області |
Інші назви: | Optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva produktsii vivcharstva v tovarystvi z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Ahro-Intvest» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti |
Автори: | Луц, Ярослава Олександрівна Luts, Yaroslava Oleksandrivna |
Ключові слова: | плодючість вівцематок plodiuchist vivtsematok оптимізація технології виробництва продукції вівчарства optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva produktsii vivcharstva продуктивні якості овець produktyvni yakosti ovets схрещування вівцематок skhreshchuvannia vivtsematok |
Дата публікації: | 2020 |
Видавництво: | Дніпровський ДАЕУ |
Бібліографічний опис: | Луц Я. О. Оптимізація технології виробництва продукції вівчарства в товаристві з обмеженою відповідальністю «Агро-Інтвест» Дніпровського району Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Луц Ярослава Олександрівна ; наук. керівник Похил О. М. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2020. – 81 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4191. |
Короткий огляд (реферат): | Метою досліджень було вивчення закономірностей формування продуктивних якостей овець асканійської тонкорунної породи таврійського типу та їх помісей, отриманих при схрещуванні вівцематок з асканійськими кросбредними баранами-плідниками. В роботі наводяться дані науково-господарського досліду схрещування вівцематок асканійської тонкорунної породи таврійського типу з асканійськими кросбредними баранами. Встановлено, що вищою плодючістю відрізнялися матки дослідної групи, спаровані з асканійськими кросбредними баранами, з перевагою у 4,0%. Молодняк дослідної групи за показниками живої маси у всі вікові періоди перевершував чистопородних тварин. За передзабійною, забійною масою, масою туші, баранчики дослідної групи перевищували своїх однолітків контрольної відповідно на 6,5, 10,9 та 12,8 %. Середній настриг вовни у фізичній масі та в митому волокні з однієї голови дослідного молодняка порівняно з контрольним був вищий відповідно на 34,4 та 36,8 %. У ярок дослідної групи також був вищим і вихід митого волокна, який становив 60,5 %. За рахунок вищої маси туші, виручка від реалізації м'яса помісних овець становить 1552,0 грн., що на 176,0 грн., або на 12,8 % більше, ніж від чистопородних тварин. Metoiu doslidzhen bulo vyvchennia zakonomirnostei formuvannia produktyvnykh yakostei ovets askaniiskoi tonkorunnoi porody tavriiskoho typu ta yikh pomisei, otrymanykh pry skhreshchuvanni vivtsematok z askaniiskymy krosbrednymy baranamy-plidnykamy. V roboti navodiatsia dani naukovo-hospodarskoho doslidu skhreshchuvannia vivtsematok askaniiskoi tonkorunnoi porody tavriiskoho typu z askaniiskymy krosbrednymy baranamy. Vstanovleno, shcho vyshchoiu plodiuchistiu vidriznialysia matky doslidnoi hrupy, sparovani z askaniiskymy krosbrednymy baranamy, z perevahoiu u 4,0%. Molodniak doslidnoi hrupy za pokaznykamy zhyvoi masy u vsi vikovi periody perevershuvav chystoporodnykh tvaryn. Za peredzabiinoiu, zabiinoiu masoiu, masoiu tushi, baranchyky doslidnoi hrupy perevyshchuvaly svoikh odnolitkiv kontrolnoi vidpovidno na 6,5, 10,9 ta 12,8 %. Serednii nastryh vovny u fizychnii masi ta v mytomu volokni z odniiei holovy doslidnoho molodniaka porivniano z kontrolnym buv vyshchyi vidpovidno na 34,4 ta 36,8 %. U yarok doslidnoi hrupy takozh buv vyshchym i vykhid mytoho volokna, yakyi stanovyv 60,5 %. Za rakhunok vyshchoi masy tushi, vyruchka vid realizatsii miasa pomisnykh ovets stanovyt 1552,0 hrn., shcho na 176,0 hrn., abo na 12,8 % bilshe, nizh vid chystoporodnykh tvaryn. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4191 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Луц Я. О..pdf | 664,62 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.