Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4215
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Поляков, Тарас Васильович | - |
dc.contributor.author | Poliakov, Taras Vasylovych | - |
dc.date.accessioned | 2021-04-07T08:11:59Z | - |
dc.date.available | 2021-04-07T08:11:59Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.citation | Поляков Т. В. Оптимізація технології виробництва продукції вівчарства в фермерському господарстві «Січеславське» Синельниківського району Дніпропетровької області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Поляков Тарас Васильович ; наук. керівник Похил В. І. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології виробництва продукції тваринництва. – Дніпро, 2020. – 86 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4215. | uk |
dc.identifier.uri | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4215 | - |
dc.description.abstract | Метою дипломної роботи було встановлення ефективності додаткової підгодівлі ягнят в підсисний період на ріст, розвиток та м’ясні якості відгодівельного молодняку овець, яких розводять в ФГ «Січеславське» Синельниківського району Дніпропетровської області. В дипломній роботі наведені дані досліджень щодо впливу додаткової підгодівлі ягнят породи Придніпровська м’ясна в підсисний період на їх ріст, розвиток та забійні якості. Встановлено, що баранчики дослідної групи за показниками живої маси у всі вікові періоди перевершують контрольних. Домінування тварин дослідної групи в перший місяць становило 5,9 %, в подальшому ця перевага збільшується в залежності від віку на 5,4-11,3 %. Найвищий середньодобовий приріст живої маси спостерігався у віці одного місяця і становив 278,3 г з перевагою над однолітками контрольної групи на 14,3 %. Показники відносного приросту також підтверджують більш інтенсивний розвиток молодняку дослідної групи в цей період. За передзабійною масою, масою туші, забійною масою та забійному виході баранчики дослідної групи перевищували своїх однолітків контрольної відповідно на 11,7, 15,1, 14,6 та 1,4 %. Баранчики дослідної групи мали високий забійний вихід – 49,0 %, контрольної – 47,6 %. Metoiu dyplomnoi roboty bulo vstanovlennia efektyvnosti dodatkovoi pidhodivli yahniat v pidsysnyi period na rist, rozvytok ta miasni yakosti vidhodivelnoho molodniaku ovets, yakykh rozvodiat v FH «Sicheslavske» Synelnykivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti. V dyplomnii roboti navedeni dani doslidzhen shchodo vplyvu dodatkovoi pidhodivli yahniat porody Prydniprovska miasna v pidsysnyi period na yikh rist, rozvytok ta zabiini yakosti. Vstanovleno, shcho baranchyky doslidnoi hrupy za pokaznykamy zhyvoi masy u vsi vikovi periody perevershuiut kontrolnykh. Dominuvannia tvaryn doslidnoi hrupy v pershyi misiats stanovylo 5,9 %, v podalshomu tsia perevaha zbilshuietsia v zalezhnosti vid viku na 5,4-11,3 %. Naivyshchyi serednodobovyi pryrist zhyvoi masy sposterihavsia u vitsi odnoho misiatsia i stanovyv 278,3 h z perevahoiu nad odnolitkamy kontrolnoi hrupy na 14,3 %. Pokaznyky vidnosnoho pryrostu takozh pidtverdzhuiut bilsh intensyvnyi rozvytok molodniaku doslidnoi hrupy v tsei period. Za peredzabiinoiu masoiu, masoiu tushi, zabiinoiu masoiu ta zabiinomu vykhodi baranchyky doslidnoi hrupy perevyshchuvaly svoikh odnolitkiv kontrolnoi vidpovidno na 11,7, 15,1, 14,6 ta 1,4 %. Baranchyky doslidnoi hrupy maly vysokyi zabiinyi vykhid – 49,0 %, kontrolnoi – 47,6 %. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський ДАЕУ | uk |
dc.subject | м’ясні якості відгодівельного молодняку овець | uk |
dc.subject | miasni yakosti vidhodivelnoho molodniaku ovets | uk |
dc.subject | оптимізація технології виробництва продукції вівчарства | uk |
dc.subject | optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva produktsii vivcharstva | uk |
dc.subject | вівчарство | uk |
dc.subject | vivcharstvo | uk |
dc.subject | підгодівля ягнят | uk |
dc.subject | pidhodivlia yahniat | uk |
dc.title | Оптимізація технології виробництва продукції вівчарства в фермерському господарстві «Січеславське» Синельниківського району Дніпропетровької області | uk |
dc.title.alternative | Optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva produktsii vivcharstva v fermerskomu hospodarstvi «Sicheslavske» Synelnykivskoho raionu Dnipropetrovkoi oblasti | uk |
dc.type | Other | uk |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Поляков Т.В..pdf | 653,52 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.