Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4219
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСкачко, Ілля Сергійович-
dc.contributor.authorSkachko, Illia Serhiiovych-
dc.date.accessioned2021-04-07T09:33:14Z-
dc.date.available2021-04-07T09:33:14Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationСкачко І. С. Оптимізація технології виробництва молока корів в сільськогосподарському товаристі з обмеженою відповідальністю «Дніпро-Н» Кам’янського району Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Скачко Ілля Сергійович ; наук. керівник Похил В. І. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології виробництва продукції тваринництва. – Дніпро, 2020. – 76 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4219.uk
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4219-
dc.description.abstractМетою роботи було встановлення продуктивних показників первісток червоно-рябої молочної породи залежно від рівня годівлі при їх вирощуванні в умовах в сільськогосподарському товаристі з обмеженою відповідальністю «Дніпро-Н» Кам’янського району Дніпропетровської області. В роботі досліджували продуктивні показники первісток червоно-рябої молочної породи залежно від рівня годівлі при їх вирощуванні. Встановлено, що більшим значення живої маси в усі періоди досліджень відрізнялися телиці дослідної групи, вирощені на підвищеному рівні годівлі. Так, у віці 18 місяців відмінності між теличками дослідної і контрольної груп склали в середньому 16,8 %. В усі вікові періоди телиці дослідної групи, яких утримували на більш поживних раціонах, перевершували за показниками екстер'єру ровесниць контрольних груп. Найбільші відмінності між порівнюваними групами тварин мали місце в 18-місячному віці. Кращими за молочною продуктивності виявилися первістки, яких вирощували на раціонах з підвищеною поживністю. Їх перевага за надоєм становила − 300 кг, або 7,4 %. За вмістом жиру в молоці первістки дослідної групи незначно (на 0,05%), але перевершували ровесниць. В результаті вихід молочного жиру виявився вищим на 8,9 % (13,0 кг) у первісток, яких утримували на більш високому рівні годівлі. Незважаючи на великі витрати на виробництво молока первістки дослідної групи мали виручку від реалізації продукції, а також чистий дохід вищий ніж у контролі. Metoiu roboty bulo vstanovlennia produktyvnykh pokaznykiv pervistok chervono-riaboi molochnoi porody zalezhno vid rivnia hodivli pry yikh vyroshchuvanni v umovakh v silskohospodarskomu tovarysti z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Dnipro-N» Kamianskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti. V roboti doslidzhuvaly produktyvni pokaznyky pervistok chervono-riaboi molochnoi porody zalezhno vid rivnia hodivli pry yikh vyroshchuvanni. Vstanovleno, shcho bilshym znachennia zhyvoi masy v usi periody doslidzhen vidriznialysia telytsi doslidnoi hrupy, vyroshcheni na pidvyshchenomu rivni hodivli. Tak, u vitsi 18 misiatsiv vidminnosti mizh telychkamy doslidnoi i kontrolnoi hrup sklaly v serednomu 16,8 %. V usi vikovi periody telytsi doslidnoi hrupy, yakykh utrymuvaly na bilsh pozhyvnykh ratsionakh, perevershuvaly za pokaznykamy eksterieru rovesnyts kontrolnykh hrup. Naibilshi vidminnosti mizh porivniuvanymy hrupamy tvaryn maly mistse v 18-misiachnomu vitsi. Krashchymy za molochnoiu produktyvnosti vyiavylysia pervistky, yakykh vyroshchuvaly na ratsionakh z pidvyshchenoiu pozhyvnistiu. Yikh perevaha za nadoiem stanovyla − 300 kh, abo 7,4 %. Za vmistom zhyru v molotsi pervistky doslidnoi hrupy neznachno (na 0,05%), ale perevershuvaly rovesnyts. V rezultati vykhid molochnoho zhyru vyiavyvsia vyshchym na 8,9 % (13,0 kh) u pervistok, yakykh utrymuvaly na bilsh vysokomu rivni hodivli. Nezvazhaiuchy na velyki vytraty na vyrobnytstvo moloka pervistky doslidnoi hrupy maly vyruchku vid realizatsii produktsii, a takozh chystyi dokhid vyshchyi nizh u kontroli.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectмолочна продуктивністьuk
dc.subjectmolochna produktyvnistuk
dc.subjectоптимізація технології виробництва молокаuk
dc.subjectoptymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva molokauk
dc.subjectпродуктивні показники первістокuk
dc.subjectproduktyvni pokaznyky pervistokuk
dc.subjectчервоно-ряба молочна порода корівuk
dc.subjectchervono-riaba molochna poroda korivuk
dc.titleОптимізація технології виробництва молока корів в сільськогосподарському товаристі з обмеженою відповідальністю «Дніпро-Н» Кам’янського району Дніпропетровської областіuk
dc.title.alternativeOptymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva moloka koriv v silskohospodarskomu tovarysti z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Dnipro-N» Kamianskoho raionu Dnipropetrovskoi oblastiuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Скачко І.С..pdf698,74 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.