Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4311
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЖучик, Юлія Володимирівна-
dc.contributor.authorZhuchyk, Yuliia Volodymyrivna-
dc.date.accessioned2021-04-20T09:37:53Z-
dc.date.available2021-04-20T09:37:53Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationЖучик Ю. В. Оптимізація технології виробництва продукції бджільництва в господарстві фізичної особи підприємця Староконь С.І. Дніпровського району Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Жучик Юлія Володимирівна ; наук. керівник Високос М. П. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2021. – 75 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4311.uk
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4311-
dc.description.abstractМетою роботи було встановлення впливу відбору бджолиного обніжжя пиловловлювачем на льотну активність бджiл-збирачок квіткового пилку, на вирощування розплоду та на фiзiологiчний стан личинок бджіл. Вплив вiдбору бджолиного обнiжжя на льотну активнiсть бджiл-збирачок квiткового пилку вивчали на бджолиних сiм’ях української степової породи у польових умовах. Вiдбiр бджолиного обнiжжя вплинув i на льотну активнiсть сiмей I групи, яка збiльшилася в 1,2 рази, порiвняно з контролем. Найвища льотна активнiсть бджiл протягом проведення дослiду спостерiгалася в сiм’ях другої дослiдної групи, де пилковловлювачi працювали за схемою – три днi включеними / три днi виключеними. Враховуючи, що вiдбiр бджолиного обнiжжя чинить незначний негативний вплив на фiзiологiчнi показники личинок бджiл, рекомендуємо господарству використовувати пилковловлювач (за схемою: три днi включений / три днi виключений) для для заготiвлi бджолиного обніжжя, що також посилить льотну активність бджiл-збирачок квiткового пилку, пiдвищить їх запилювальну дiяльнiсть та врожайнiсть ентомофiльних сiльськогосподарських культур. Metoiu roboty bulo vstanovlennia vplyvu vidboru bdzholynoho obnizhzhia pylovlovliuvachem na lotnu aktyvnist bdzhil-zbyrachok kvitkovoho pylku, na vyroshchuvannia rozplodu ta na fiziolohichnyi stan lychynok bdzhil. Vplyv vidboru bdzholynoho obnizhzhia na lotnu aktyvnist bdzhil-zbyrachok kvitkovoho pylku vyvchaly na bdzholynykh simiakh ukrainskoi stepovoi porody u polovykh umovakh. Vidbir bdzholynoho obnizhzhia vplynuv i na lotnu aktyvnist simei I hrupy, yaka zbilshylasia v 1,2 razy, porivniano z kontrolem. Naivyshcha lotna aktyvnist bdzhil protiahom provedennia doslidu sposterihalasia v simiakh druhoi doslidnoi hrupy, de pylkovlovliuvachi pratsiuvaly za skhemoiu – try dni vkliuchenymy / try dni vykliuchenymy. Vrakhovuiuchy, shcho vidbir bdzholynoho obnizhzhia chynyt neznachnyi nehatyvnyi vplyv na fiziolohichni pokaznyky lychynok bdzhil, rekomenduiemo hospodarstvu vykorystovuvaty pylkovlovliuvach (za skhemoiu: try dni vkliuchenyi / try dni vykliuchenyi) dlia dlia zahotivli bdzholynoho obnizhzhia, shcho takozh posylyt lotnu aktyvnist bdzhil-zbyrachok kvitkovoho pylku, pidvyshchyt yikh zapyliuvalnu diialnist ta vrozhainist entomofilnykh silskohospodarskykh kultur.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectбджільництвоuk
dc.subjectbdzhilnytstvouk
dc.subjectоптимізація технології виробництваuk
dc.subjectoptymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstvauk
dc.subjectпродукція бджільництваuk
dc.subjectproduktsiia bdzhilnytstvauk
dc.subjectльотна активність бджолиних сімейuk
dc.subjectlotna aktyvnist bdzholynykh simeiuk
dc.titleОптимізація технології виробництва продукції бджільництва в господарстві фізичної особи підприємця Староконь С.І. Дніпровського району Дніпропетровської областіuk
dc.title.alternativeOptymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva produktsii bdzhilnytstva v hospodarstvi fizychnoi osoby pidpryiemtsia Starokon S.I. Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblastiuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Жучик Ю.В..pdf605,04 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.