Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4312
Назва: Оптимізація технології первинної переробки свинини в товаристві з обмеженою відповідальністю "Запоріжжя Агро" Бердянського району Запоріжської області
Інші назви: Optymizatsiia tekhnolohii pervynnoi pererobky svynyny v tovarystvi z obmezhenoiu vidpovidalnistiu "Zaporizhzhia Ahro" Berdianskoho raionu Zaporizhskoi oblasti
Автори: Кодій, Олена Сергіївна
Kodii, Olena Serhiivna
Ключові слова: аналіз якості свинини
analiz yakosti svynyny
оптимізація технології первинної переробки свиней
optymizatsiia tekhnolohii pervynnoi pererobky svynei
підготовка тварин до забою
pidhotovka tvaryn do zaboiu
первинна переробка свиней
pervynna pererobka svynei
Дата публікації: 2021
Видавництво: Дніпровський ДАЕУ
Бібліографічний опис: Кодій О. С. Оптимізація технології первинної переробки свинини в товаристві з обмеженою відповідальністю "Запоріжжя Агро" Бердянського району Запоріжської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Кодій Олена Сергіївна ; наук. керівник Високос М. П. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2021. – 76 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4312.
Короткий огляд (реферат): Сучасний погляд на передзабійне утримання худоби охоплює комплекс питань, починаючи від цілеспрямованої годівлі і умов транспортування в останні 1 – 2 дні до забою тварин, до спеціальної обробки тварин з метою підвищення товарних, технологічних властивостей та харчової цінності м'яса. Підготовка тварин до забою є одним із прийомів збереження якості сировини, але цей процес у даний час не відповідає вимогам промислового виробництва м'яса. Система передзабійного утримання, що є першим етапом технологічного процесу переробки, повинна бути спрямована на здійснення комплексу заходів, що сприяють збереженню якості м'яса. Важливе значення збереження якості сировини м'ясної промисловості та зниження його втрат на всіх етапах переробки обумовлене тим, що в собівартості готових продуктів сировина складає значну частку. Останнім часом все більше уваги приділяється проблемі стресу тварин перед забоєм, а не тільки під час їх транспортування. Ця проблема пов'язана зі збереженням маси та якості продукції. Метою роботи є, оптимізація технології первинної переробки свиней в умовах товариства з обмеженою відповідальністю "Запоріжжят Агро" Бердянського району Запоріжської області. Suchasnyi pohliad na peredzabiine utrymannia khudoby okhopliuie kompleks pytan, pochynaiuchy vid tsilespriamovanoi hodivli i umov transportuvannia v ostanni 1 – 2 dni do zaboiu tvaryn, do spetsialnoi obrobky tvaryn z metoiu pidvyshchennia tovarnykh, tekhnolohichnykh vlastyvostei ta kharchovoi tsinnosti miasa. Pidhotovka tvaryn do zaboiu ye odnym iz pryiomiv zberezhennia yakosti syrovyny, ale tsei protses u danyi chas ne vidpovidaie vymoham promyslovoho vyrobnytstva miasa. Systema peredzabiinoho utrymannia, shcho ye pershym etapom tekhnolohichnoho protsesu pererobky, povynna buty spriamovana na zdiisnennia kompleksu zakhodiv, shcho spryiaiut zberezhenniu yakosti miasa. Vazhlyve znachennia zberezhennia yakosti syrovyny miasnoi promyslovosti ta znyzhennia yoho vtrat na vsikh etapakh pererobky obumovlene tym, shcho v sobivartosti hotovykh produktiv syrovyna skladaie znachnu chastku. Ostannim chasom vse bilshe uvahy prydiliaietsia problemi stresu tvaryn pered zaboiem, a ne tilky pid chas yikh transportuvannia. Tsia problema poviazana zi zberezhenniam masy ta yakosti produktsii. Metoiu roboty ye, optymizatsiia tekhnolohii pervynnoi pererobky svynei v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu "Zaporizhzhiat Ahro" Berdianskoho raionu Zaporizhskoi oblasti.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4312
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кодій О.С..pdf598,49 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.