Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4315
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПокусай, Марина Анатоліївна-
dc.contributor.authorPokusai, Maryna Anatoliivna-
dc.date.accessioned2021-04-20T10:48:25Z-
dc.date.available2021-04-20T10:48:25Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationПокусай М. А. Оптимізація технології виробництва і первинної переробки молока корів швіцької породи в умовах молочно-виробничого комплексу «Єкатеринославський» Дніпровського району Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Покусай Марина Анатоліївна ; наук. керівник Піщан І. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2021. – 60 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4315.uk
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4315-
dc.description.abstractПри виконанні досліджень, встановлено, що на комплексі з промислового виробництва молока «Єкатеринославський» основна порода великої рогатої худоби, яка експлуатується – це швіцької порода корів (Brown Swiss). З’ясовано, що корови швіцької породи є високопродуктивними тваринами з виробництва молока. Так, швіцьке поголів’я у середньому по стаду має надій за лактацію на рівні 7245 кг, з вмістом білку на рівні 3,30% та жиру – 4,02%. Відмічено, що швіцькі корови мають збільшення продукції молока з наступними лактаціями. Корови першої лактації мають надій на рівні 6758 кг молока, а корови третьої лактації – 7852 кг, з показниками вмісту жиру, відповідно 3,93 % і 3,42 %, а білку – 3,42 % та 3,29 %. Отже, оптимізована система експлуатації молочної швіцької худоби на молочно-виробничому комплексі створює сприятливі виробничі та технологічні умови для ефективного ведення галузі скотарства та отримання молока високої якості. Pry vykonanni doslidzhen, vstanovleno, shcho na kompleksi z promyslovoho vyrobnytstva moloka «Iekaterynoslavskyi» osnovna poroda velykoi rohatoi khudoby, yaka ekspluatuietsia – tse shvitskoi poroda koriv (Brown Swiss). Ziasovano, shcho korovy shvitskoi porody ye vysokoproduktyvnymy tvarynamy z vyrobnytstva moloka. Tak, shvitske poholivia u serednomu po stadu maie nadii za laktatsiiu na rivni 7245 kh, z vmistom bilku na rivni 3,30% ta zhyru – 4,02%. Vidmicheno, shcho shvitski korovy maiut zbilshennia produktsii moloka z nastupnymy laktatsiiamy. Korovy pershoi laktatsii maiut nadii na rivni 6758 kh moloka, a korovy tretoi laktatsii – 7852 kh, z pokaznykamy vmistu zhyru, vidpovidno 3,93 % i 3,42 %, a bilku – 3,42 % ta 3,29 %. Otzhe, optymizovana systema ekspluatatsii molochnoi shvitskoi khudoby na molochno-vyrobnychomu kompleksi stvoriuie spryiatlyvi vyrobnychi ta tekhnolohichni umovy dlia efektyvnoho vedennia haluzi skotarstva ta otrymannia moloka vysokoi yakosti.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectвідтворна здатність високопродуктивних тваринuk
dc.subjectvidtvorna zdatnist vysokoproduktyvnykh tvarynuk
dc.subjectоптимізація технології виробництваuk
dc.subjectoptymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstvauk
dc.subjectоптимізація первинної переробки молокаuk
dc.subjectoptymizatsiia pervynnoi pererobky molokauk
dc.subjectшвіцька порода корівuk
dc.subjectshvitska poroda korivuk
dc.subjectпродуктивні характеристики дійного стадаuk
dc.subjectproduktyvni kharakterystyky diinoho stadauk
dc.titleОптимізація технології виробництва і первинної переробки молока корів швіцької породи в умовах молочно-виробничого комплексу «Єкатеринославський» Дніпровського району Дніпропетровської областіuk
dc.title.alternativeOptymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva i pervynnoi pererobky moloka koriv shvitskoi porody v umovakh molochno-vyrobnychoho kompleksu «Iekaterynoslavskyi» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblastiuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Покусай М.А..pdf415,37 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.