Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4315
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Покусай, Марина Анатоліївна | - |
dc.contributor.author | Pokusai, Maryna Anatoliivna | - |
dc.date.accessioned | 2021-04-20T10:48:25Z | - |
dc.date.available | 2021-04-20T10:48:25Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.citation | Покусай М. А. Оптимізація технології виробництва і первинної переробки молока корів швіцької породи в умовах молочно-виробничого комплексу «Єкатеринославський» Дніпровського району Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Покусай Марина Анатоліївна ; наук. керівник Піщан І. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2021. – 60 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4315. | uk |
dc.identifier.uri | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4315 | - |
dc.description.abstract | При виконанні досліджень, встановлено, що на комплексі з промислового виробництва молока «Єкатеринославський» основна порода великої рогатої худоби, яка експлуатується – це швіцької порода корів (Brown Swiss). З’ясовано, що корови швіцької породи є високопродуктивними тваринами з виробництва молока. Так, швіцьке поголів’я у середньому по стаду має надій за лактацію на рівні 7245 кг, з вмістом білку на рівні 3,30% та жиру – 4,02%. Відмічено, що швіцькі корови мають збільшення продукції молока з наступними лактаціями. Корови першої лактації мають надій на рівні 6758 кг молока, а корови третьої лактації – 7852 кг, з показниками вмісту жиру, відповідно 3,93 % і 3,42 %, а білку – 3,42 % та 3,29 %. Отже, оптимізована система експлуатації молочної швіцької худоби на молочно-виробничому комплексі створює сприятливі виробничі та технологічні умови для ефективного ведення галузі скотарства та отримання молока високої якості. Pry vykonanni doslidzhen, vstanovleno, shcho na kompleksi z promyslovoho vyrobnytstva moloka «Iekaterynoslavskyi» osnovna poroda velykoi rohatoi khudoby, yaka ekspluatuietsia – tse shvitskoi poroda koriv (Brown Swiss). Ziasovano, shcho korovy shvitskoi porody ye vysokoproduktyvnymy tvarynamy z vyrobnytstva moloka. Tak, shvitske poholivia u serednomu po stadu maie nadii za laktatsiiu na rivni 7245 kh, z vmistom bilku na rivni 3,30% ta zhyru – 4,02%. Vidmicheno, shcho shvitski korovy maiut zbilshennia produktsii moloka z nastupnymy laktatsiiamy. Korovy pershoi laktatsii maiut nadii na rivni 6758 kh moloka, a korovy tretoi laktatsii – 7852 kh, z pokaznykamy vmistu zhyru, vidpovidno 3,93 % i 3,42 %, a bilku – 3,42 % ta 3,29 %. Otzhe, optymizovana systema ekspluatatsii molochnoi shvitskoi khudoby na molochno-vyrobnychomu kompleksi stvoriuie spryiatlyvi vyrobnychi ta tekhnolohichni umovy dlia efektyvnoho vedennia haluzi skotarstva ta otrymannia moloka vysokoi yakosti. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський ДАЕУ | uk |
dc.subject | відтворна здатність високопродуктивних тварин | uk |
dc.subject | vidtvorna zdatnist vysokoproduktyvnykh tvaryn | uk |
dc.subject | оптимізація технології виробництва | uk |
dc.subject | optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva | uk |
dc.subject | оптимізація первинної переробки молока | uk |
dc.subject | optymizatsiia pervynnoi pererobky moloka | uk |
dc.subject | швіцька порода корів | uk |
dc.subject | shvitska poroda koriv | uk |
dc.subject | продуктивні характеристики дійного стада | uk |
dc.subject | produktyvni kharakterystyky diinoho stada | uk |
dc.title | Оптимізація технології виробництва і первинної переробки молока корів швіцької породи в умовах молочно-виробничого комплексу «Єкатеринославський» Дніпровського району Дніпропетровської області | uk |
dc.title.alternative | Optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva i pervynnoi pererobky moloka koriv shvitskoi porody v umovakh molochno-vyrobnychoho kompleksu «Iekaterynoslavskyi» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti | uk |
dc.type | Other | uk |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Покусай М.А..pdf | 415,37 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.