Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4548
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Оріщук, Оксана Сергіївна | - |
dc.contributor.author | Orishchuk, O. S. | - |
dc.contributor.author | Orishchuk, O. | - |
dc.contributor.author | Orishchuk, Oksana | - |
dc.contributor.author | Цап, Світлана Володимирівна | - |
dc.contributor.author | Tsap, S. | - |
dc.contributor.author | Tsap, Svitlana | - |
dc.contributor.author | Tsap, S. V. | - |
dc.contributor.author | Tsap, Svitlana V. | - |
dc.date.accessioned | 2021-06-09T12:47:32Z | - |
dc.date.available | 2021-06-09T12:47:32Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.citation | Оріщук О. С. Науково-практичне обґрунтування використання пробіотиків для поліпшення якості продукції птахівництва / О. С. Оріщук, С. В. Цап // Theoretical and Applied Veterinary Medicine / Дніпровський ДАЕУ. – 2020. – Т. 8. – № 4. – С. 241-245. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4548. | uk |
dc.identifier.issn | 2663-1156 (Print) | - |
dc.identifier.issn | 2663-1164 (Online) | - |
dc.identifier.uri | https://bulletin-biosafety.com/index.php/journal/article/view/288 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4548 | - |
dc.description | Оріщук Оксана Сергіївна https://orcid.org/0000-0002-6140-870х Цап Світлана Володимирівна https://orcid.org/0000-0002-2495-949х | uk |
dc.description.abstract | Наукою та практикою доведено, що збалансована годівля передбачає надходження в організм птиці органічних, мінеральних і біологічно активних речовин у певних кількостях та співвідношеннях відповідно до потреб. Збалансована годівля птиці – це не тільки запорука високої продуктивності, а й попередження захворювань, що негативно впливають на збереженість поголів’я та якість продукції. Забезпечення птиці високоякісним білком наразі – особливо актуальне. На одиницю приросту живої маси птиця витрачає більше незамінних амінокислот і, відповідно, більше їх повинно надходити щодня в організм із кормом. Рослинні білки – це основа зернових кормів, вони містять усі одинадцять незамінних амінокислот, необхідних для синтезу білка в організмі курей, качок, гусей та індиків. Однак виявлено, що більшість із цих амінокислот концентруються в зерні у недостатній кількості і не можуть повністю задовольняти потребу високопродуктивної птиці. В результаті доводиться додатково вводити в раціон високобілкові добавки як джерело незамінних амінокислот або користуватися синтетичними концентратами лізину, метіоніну, треоніну та триптофану. Високобілкові добавки бувають двох видів – рослинні та тваринні. З рослинних найбільш цінними вважають соєві продукти як концентроване джерело першої лімітувальної амінокислоти – лізину, а метіоніном добре насичений шрот соняшнику. І навіть при цьому створити повноцінний баланс за всіма незамінними амінокислотами білкові рослинні корми не здатні. Це можна зробити тільки за умови введення у раціон птиці тваринного білка в складі рибного, м’ясо-кісткового, м’ясного борошна чи дріжджів. Крім того, науковими дослідженнями доведено, що дріжджі можна вважати чудовим природним джерелом вітамінів групи В. Аналіз наукових досліджень свідчить, що сьогодні ведеться широкий пошук і вивчення різних кормових добавок, які могли б бути джерелом повноцінного білка, а в його складі повного комплексу амінокислот для птиці. Таких кормових добавок високої якості в Україні недостатньо, а ті що надходять із-за кордону, вирізняються високою вартістю й часто фальсифіковані. Тому використання в раціонах годівлі птиці дріжджів за умови їх промислового виробництва за технологією відповідно до державного стандарту – актуальне для вирішення низки проблем сучасного птахівництва і має велике науково-практичне значення. Science and practice have proved that balanced nutrition involves the intake of the organic, mineral, and biologically active substances in the bird’s body in certain quantities and proportions due to their needs. Balanced poultry feeding is a guarantee of not only high productivity, but also the prevention of diseases that negatively affect the safety of livestock and product quality. Providing poultry with high-quality protein is especially important nowadays. Birds spend more essential amino acids per unit of body weight gain and, accordingly, more of them should be daily supplied to the body with feed. Plant proteins are the basis of grain feeds that contain all eleven essential amino acids required for protein synthesis in the body of chickens, ducks, geese, and turkeys. However, it was revealed that most of these amino acids are concentrated in grain in insufficient quantities and cannot fully satisfy the needs of highly productive poultry. As a result, it is necessary to additionally introduce high-protein supplements into the diet as a source of essential amino acids or use synthetic concentrates of lysine, methionine, threonine, and tryptophan. High-protein supplements are coming in two types – animal and plant-based. From the plant-based ones, soy products are considered the most valuable as a concentrated source of the first limiting amino acid - lysine, and sunflower meal is rich in methionine. And even so, plant-based protein feed is not able to create a complete balance of all essential amino acids. This can be done only if the animal-sourced protein is introduced into the poultry diet in the form of fish meal, meat and bone meal, meat meal, or yeast. Besides, scientific research has proven that yeast can be considered a wonderful natural source of B vitamins. The analysis of scientific research indicates that today there is a wide search and study of various feed supplements that could be a source of complete protein and have in its composition a complete complex of amino acids for birds. There are not enough such high-quality feed additives in Ukraine, and those coming from abroad are distinguished by high cost and are often falsified. Therefore, the use of yeast in poultry diets as long as their industrial production according to the technology based on the state standard is relevant for solving a number of modern poultry farming problems and is of great scientific and practical importance. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський ДАЕУ | uk |
dc.subject | комбікорм | uk |
dc.subject | compound feed | uk |
dc.subject | птиця | uk |
dc.subject | birds | uk |
dc.subject | раціон | uk |
dc.subject | diet | uk |
dc.subject | норми годівлі | uk |
dc.subject | dietary standards | uk |
dc.subject | пробіотики | uk |
dc.subject | probiotics | uk |
dc.subject | дріжджі | uk |
dc.subject | yeast | uk |
dc.subject | амінокислоти | uk |
dc.subject | amino acids | uk |
dc.title | Науково-практичне обґрунтування використання пробіотиків для поліпшення якості продукції птахівництва | uk |
dc.title.alternative | Scientific and practical basis for the use of probiotics to improve the quality of poultry products | uk |
dc.type | Article | uk |
dc.identifier.doi | 10.32819/2020.84034 | - |
Розташовується у зібраннях: | Theoretical and Applied Veterinary Medicine |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
document (17).pdf | 347,18 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.