Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4663
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorKuzmenko, O.-
dc.contributor.authorКузьменко, О.-
dc.contributor.authorBomko, V.-
dc.contributor.authorБомко, В.-
dc.contributor.authorHorchanok, Anna-
dc.contributor.authorHorchanok, A.-
dc.contributor.authorHorchanok, A. V.-
dc.contributor.authorГорчанок, Анна Володимирівна-
dc.contributor.authorCherniavskyi, O.-
dc.contributor.authorЧернявський, О.-
dc.contributor.authorMalina, V.-
dc.contributor.authorМаліна, В.-
dc.contributor.authorLytvyschenko, L.-
dc.contributor.authorLitvischenko, L. O.-
dc.contributor.authorLitvischenko, Lіudmyla-
dc.contributor.authorLytvyschenko, L. O.-
dc.contributor.authorLytvyshchenko, L.-
dc.contributor.authorЛитвищенко, Людмила Олександрівна-
dc.contributor.authorUmanets, R.-
dc.contributor.authorУманець, Р.-
dc.contributor.authorZlamaniuk, L.-
dc.contributor.authorЗламанюк, Л.-
dc.contributor.authorUmanets, D.-
dc.contributor.authorУманець, Д.-
dc.contributor.authorPorotikova, I.-
dc.contributor.authorPorotikova, I. I.-
dc.contributor.authorПоротікова, Інна Ігорівна-
dc.date.accessioned2021-07-01T08:10:25Z-
dc.date.available2021-07-01T08:10:25Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationInfluence of chelates on pigs productivity and quality / [ O. Kuzmenko, V. Bomko, А. Horchanok et al. ] // Ukrainian Journal of Ecology. – 2021. – 11(2). – Р. 268-273. – URI : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4663.uk
dc.identifier.issn2520-2138-
dc.identifier.urihttps://www.ujecology.com/articles/influence-of-chelates-on-pigs-productivity-and-quality.pdf-
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4663-
dc.descriptionГорчанок Анна Володимирівна https://orcid.org/0000-0003-0103-1477 Литвищенко Людмила Олександрівна http://orcid.org/0000-0002-4239-5405uk
dc.description.abstractFeeding Zinc in the form of an organic chelate in the mixed feed for young Large White pigs in fattening causes improved metabolic processes in the organism, which positively affects the indices of pigs' laughter. The intervention of zinc chelate in mixed feed promotes an increase in the morphological composition of the carcass and an improvement in the chemical composition of meat and lard. It was established that in the process of fattening young Large White pigs with a zinc chelate dose of 83.2 g/t in mixed feed, a slaughter yield is higher by 1.2% compared with analogs of control. Pigs exceeded analogs by 6.6% in meat yield and by 0.9% in protein content in meat. Годування цинку у вигляді органічного хелату в комбікормі для молодих великих білих свиней на відгодівлі спричинює поліпшення обмінних процесів в організмі, що позитивно впливає на показники сміху свиней. Втручання хелату цинку в комбікорм сприяє збільшенню морфологічного складу туші та поліпшенню хімічного складу м’яса та сала. Встановлено, що в процесі відгодівлі молодняку ​​великих білих свиней з дозою хелату цинку 83,2 г / т у комбікормі, забійний вихід вище на 1,2% порівняно з аналогами контролю. Свині перевищували аналоги на 6,6% по продуктивності м’яса та на 0,9% по вмісту білка в м’ясі.uk
dc.language.isoenuk
dc.subjectinternal organsuk
dc.subjectвнутрішні органиuk
dc.subjectpigsuk
dc.subjectсвиніuk
dc.subjectzinc chelateuk
dc.subjectхелат цинкуuk
dc.subjectmixed feeduk
dc.subjectкомбікормиuk
dc.subjectslaughter weightuk
dc.subjectзабійна масаuk
dc.subjectslaughter yielduk
dc.subjectзабійний вихідuk
dc.subjectmorphological composition of carcassesuk
dc.subjectморфологічний склад тушuk
dc.subjectchemical composition of meatuk
dc.subjectхімічний склад м’ясаuk
dc.subjectlarduk
dc.subjectсалоuk
dc.titleInfluence of chelates on pigs productivity and qualityuk
dc.title.alternativeВплив хелатів на продуктивність та якість свинейuk
dc.typeArticleuk
dc.identifier.doi10.15421/2021_110-
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
influence-of-chelates-on-pigs-productivity-and-quality.pdf366,38 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.