Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4774
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛямець, В. Є.-
dc.contributor.authorLiamets, V.-
dc.date.accessioned2021-07-08T08:32:49Z-
dc.date.available2021-07-08T08:32:49Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationЛямець В. Є. Оцінка чіпсів різного походження за показниками якості та безпеки в умовах Науково-дослідного центру біобезпеки та екологічного контролю ресурсів агропромислового комплексу Дніпровського державного аграрно-економічного університету : магістер. дипломна робота : 211, Ветеринарна медицина / Лямець В. Є. ; наук. керівник Єфімов В. Г. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т ветеринарної медицини , Каф. фізіології та біохімії с.-г. тварин. – Дніпро, 2021. – 64 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4774.uk
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4774-
dc.description.abstractДосліджені зразки чіпсів різного походження за органолептичними, мікробіологічними показниками та за масовою часткою жиру відповідають вимогам ДСТУ 4608:2006. Встановлено невідповідність у бананових чіпсів за масовою часткою вологи, тоді як вміст сирого жиру знаходився у допустимих межах. Найвищий рівень жиру і білку мали картопляні чіпси. Найвищий рівень золи та клітковини містився у яблучних чіпсах. За вмістом есенціальних переважали картопляні чіпси, в той же час встановили перевищення в них за вмістом Кадмію. Споживання 100 г картопляних чіпсів дозволяє забезпечити потреби середньостатистичної людини у Фосфорі, Магнії та Купрумі більше, ніж на 100%, жиром – на 20-48%. The studied samples of chips of different origin in terms of organoleptic, microbiological parameters and mass fraction of fat meet the requirements of DSTU 4608:2006. A discrepancy was found in banana chips in terms of mass fraction of moisture, while the crude fat content was within acceptable limits. Potato chips had the highest level of fat and protein. The highest levels of ash and fiber were found in apple chips. Potato chips were predominant in terms of essential content, at the same time, cadmium was found to exceed them. Consumption of 100 g of potato chips can meet the needs of the average person in phosphorus, magnesium and copper by more than 100%, fat - by 20-48%.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectважкі металиuk
dc.subjectheavy metalsuk
dc.subjectчіпсиuk
dc.subjectchipsuk
dc.subjectмінеральний складuk
dc.subjectmineral compositionuk
dc.subjectпоживна цінністьuk
dc.subjectnutritional valueuk
dc.titleОцінка чіпсів різного походження за показниками якості та безпеки в умовах Науково-дослідного центру біобезпеки та екологічного контролю ресурсів агропромислового комплексу Дніпровського державного аграрно-економічного університетуuk
dc.title.alternativeOtsinka chipsiv riznoho pokhodzhennia za pokaznykamy yakosti ta bezpeky v umovakh Naukovo-doslidnoho tsentru biobezpeky ta ekolohichnoho kontroliu resursiv ahropromyslovoho kompleksu Dniprovskoho derzhavnoho ahrarno-ekonomichnoho universytetuuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра фізіології, біохімії тварин і лабораторної діагностики. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Лямець В. Є..pdf1,28 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.