Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4836
Назва: Вивчення впливу кормової добавки «Рост-14» на безпечність і якість м'яса курчат бройлерів в умовах лабораторії кафедри паразитології та ветеринарно-санітарної експертизи Дніпровського державного аграрно-економічного університету
Інші назви: Study of the impact of feed additive" Rost-14 "on the safety and quality of meat of broiler chickens in the laboratory of the Department of Parasitology and Veterinary Examination of the Dnieper State Agrarian Economic University
Автори: Русняк, Анна Сергіївна
Rusniak, Anna
Ключові слова: гумінові речовини
humic substances
курчата-бройлери
broiler chickens
кормова добавка
feed additive
якість та безпечність м’яса
meat quality and safety
Дата публікації: 2021
Видавництво: Дніпровський ДАЕУ
Бібліографічний опис: Русняк А. С. Вивчення впливу кормової добавки «Рост-14» на безпечність і якість м'яса курчат бройлерів в умовах лабораторії кафедри паразитології та ветеринарно-санітарної експертизи Дніпровського державного аграрно-економічного університету : магістер. дипломна робота : 212, Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза / Русняк Анна Сергіївна ; наук. керівник Зажарська Н. М. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т ветеринарної медицини , Каф. паразитології та ветеринарно-санітарної експертизи. – Дніпро, 2021. – 66 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4836.
Короткий огляд (реферат): Було визначено вплив кормової добавки у різних концентраціях на безпечність і якість тушок курчат бройлерів; вага і відсоткове співвідношення шкіри, кісток, м’язової тканини, філе, внутрішніх органів курчат-бройлерів; проведено органолептичні дослідження м’яса; визначено вплив кормової добавки на термін зберігання м’яса. Додавання до раціону кормової добавки з розрахунку 1 мл/кг корму, з 3-ї доби до забою, позитивно вплинуло на розвиток м’язової тканини курчат-бройлерів, але бульйон з м’яса однієї дослідної тушки мав неприємний запах і присмак. Біохімічні показники м’яса дослідних тварин відповідали контрольній групі. Використання добавки не вплинуло на термін зберігання м’яса. Кормова добавка в різних концентраціях у дозі 4 мл/кг корму виявила позитивний вплив концентрації 5 г/л на розвиток м’язової тканини курчат-бройлерів при додаванні у раціон з 23 по 34 добу життя. Бульйон з м’яса дослідних тушок ідентичний бульйону контрольної групи. Додавання кормової добавки у дозі 8 мл/10 л води з 20 доби до забою: за вагою тушки, окремо філе, потрошка, група бройлерів, які отримували добавку, переважають контрольну. Бульйон і смак м’яса дослідних тушок ідентичний бульйону з контрольних бройлерів. The impact of feed was determined additives in various concentrations for the safety and quality of carcasses of broiler chickens; weight and percentage of skin, bones, muscle tissue, fillets, internal organs of broiler chickens; organoleptic studies of meat were performed; the effect of feed additives on the shelf life of meat. the broth from the meat of one experimental carcass had an unpleasant odor and taste. The biochemical parameters of the meat of the experimental animals corresponded to the control group. The use of the additive did not affect the shelf life of the meat. Feed additive in various concentrations at a dose of 4 ml / kg of feed had a positive effect of 5 g / l on the development of muscle tissue of broiler chickens when added to the diet with 23 to 34 days of life. The broth from the meat of the experimental carcasses is identical to the broth of the control group. Adding feed additives at a dose of 8 ml / 10 liters of water from 20 days before slaughter: by weight of carcass, separately fillets, offal, a group of broilers that received the additive, outweigh the control. The broth and taste of the meat of the experimental carcasses is identical to the broth from the control broilers.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4836
Розташовується у зібраннях:Кафедра паразитології та ветеринарно-санітарної експертизи. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Русняк А.С..pdf2,99 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.