Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4901
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorBahorka, Mariia-
dc.contributor.authorБагорка, Марія Олександрівна-
dc.contributor.authorKadyrus, Iryna-
dc.contributor.authorКадирус, Ірина Григорівна-
dc.date.accessioned2021-07-25T04:24:04Z-
dc.date.available2021-07-25T04:24:04Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationBahorka, M., & Kadyrus, I. (2021). FORMATION OF THE INNOVATIVE MODEL OF AGRARIAN ENTERPRISES FUNCTIONING BASED ON ECOLOGIZATION AND STEADY DEVELOPMENT. Green, Blue & Digital Economy Journal, 2(1), 17-23. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4901uk
dc.identifier.issn2661-5169 (PRINT) 2661-5282 (ONLINE)-
dc.identifier.urihttp://www.baltijapublishing.lv/index.php/gbdej/article/view/1121-
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4901-
dc.description.abstractThe purpose of the research is to develop an innovative model of developing agrarian enterprises, which will make possible to increase their competitiveness at the expense of implementing modern technologies, types of produce, methods of management, strategy of development. The methodology of forming the innovative model of development at agrarian enterprises considered two types of analyses (internal and external) and included the following stages: analysis of the existing situation; analysis of the external environment; formation and selection of the optimal development strategy; implementation of the selected strategy; monitoring over the process of implementing the strategy. Results were presented in the form of the system for providing ecologically safe agrarian business. Practical results include the formed methods and mechanisms of their implementation towards: provision of the steady development in agribusiness of the region based on the innovative scheme by developing and supporting the organic production; increased employment in rural areas and, as a consequence, partial solution to social problems; provision of population with high-quality local ecologically safe produce. Value/originality. The originality is determined by the implementation of the process of greening the agricultural production in the context of applying alternative management systems, in which agrarian enterprises are considered as the economic ecological system, which is based on rational and ecologically grounded methods of production, by providing the quality of the produce and raw material, production efficiency as well as the minimal impact on the environment and production efficiency. Метою дослідження є розробка інноваційної моделі розвитку аграрних підприємств, що дасть змогу підвищити їх конкурентоспроможність за рахунок впровадження сучасних технологій, видів продукції, методів управління, стратегії розвитку. Методологія формування інноваційної моделі розвитку на аграрних підприємствах розглядала два типи аналізів (внутрішній та зовнішній) і включала такі етапи: аналіз існуючої ситуації; аналіз зовнішнього середовища; формування та вибір оптимальної стратегії розвитку; реалізація обраної стратегії; моніторинг процесу реалізації стратегії. Результати були представлені у вигляді системи забезпечення екологічно безпечного аграрного бізнесу. Практичні результати включають сформовані методи та механізми їх реалізації у напрямку: забезпечення стабільного розвитку агробізнесу регіону на основі інноваційної схеми шляхом розвитку та підтримки органічного виробництва; збільшення зайнятості в сільській місцевості і, як наслідок, часткове вирішення соціальних проблем; забезпечення населення якісною місцевою екологічно безпечною продукцією. Цінність / оригінальність. Оригінальність визначається впровадженням процесу екологізації сільськогосподарського виробництва в контексті застосування альтернативних систем управління, в яких аграрні підприємства розглядаються як економічна екологічна система, яка базується на раціональних та екологічно обґрунтованих методах виробництва, шляхом забезпечення якість продукції та сировини, ефективність виробництва, а також мінімальний вплив на навколишнє середовище та ефективність виробництва.uk
dc.language.isoenuk
dc.publisherPublishing House “Baltija Publishinguk
dc.subjectinnovative modeluk
dc.subjectінноваційна модельuk
dc.subjectsteady developmentuk
dc.subjectстабільний розвитокuk
dc.subjectagrarian enterprisesuk
dc.subjectаграрні підприємстваuk
dc.subjectecologization of the agrarian productionuk
dc.subjectекологізація аграрного виробництваuk
dc.subjectorganic produceuk
dc.subjectорганічна продукціяuk
dc.subjectinnovative strategy of developmentuk
dc.subjectінноваційна стратегія розвиткуuk
dc.titleFormation of the innovative model of agrarian enterprises functioning based on ecologization and steady developmentuk
dc.title.alternativeФормування інноваційної моделі функціонування аграрних підприємств на засадах екологізації та сталого розвиткуuk
dc.typeArticleuk
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.30525/2661-5169-
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
СТАТТЯ Bahorka&Kadyrus-21-27.pdf315,18 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.