Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4969
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПохил, Володимир Іванович-
dc.contributor.authorPokhil, Volodymyr-
dc.contributor.authorPokhil, V.-
dc.contributor.authorPokhil, V. I.-
dc.contributor.authorPokhyl, V.-
dc.contributor.authorPokhyl, V. I.-
dc.contributor.authorPohyl, V.-
dc.contributor.authorPohyl, V. I.-
dc.contributor.authorPohil, V.-
dc.contributor.authorPohil, V. I.-
dc.contributor.authorPokhyl, Volodymyr Ivanovych-
dc.contributor.authorPokhil, Vladimir-
dc.contributor.authorПохил, Олена Миколаївна-
dc.contributor.authorPokhil, O. M.-
dc.contributor.authorPokhil, O.-
dc.contributor.authorPokhyl, O. M.-
dc.contributor.authorPokhyl, O.-
dc.contributor.authorPokhil, Elena-
dc.contributor.authorPokhil, E. N.-
dc.contributor.authorPokhil, E.-
dc.contributor.authorPohyl, Olena-
dc.contributor.authorPohyl, O.-
dc.contributor.authorPohyl, O. M.-
dc.contributor.authorPohil, O. M.-
dc.contributor.authorPohil, O.-
dc.contributor.authorPohyl, Elena-
dc.contributor.authorPohyl, Elena N.-
dc.contributor.authorPohyl, Н. M.-
dc.contributor.authorPokhyl, Elena Муkolaevna-
dc.contributor.authorPokhil, Оlena-
dc.contributor.authorМиколайчук, Людмила Петрівна-
dc.contributor.authorMykolaychuk, L. P.-
dc.contributor.authorMykolajchuk, L. P.-
dc.contributor.authorMykolaychuk, Lyudmyla Petrovna-
dc.contributor.authorMykolaychuk, Ludmila-
dc.contributor.authorПавленко, Роман Анатолійович-
dc.contributor.authorPavlenko, Roman Anatoliyovych-
dc.date.accessioned2021-08-02T06:45:13Z-
dc.date.available2021-08-02T06:45:13Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationВплив кормової добавки органічного походження на статеву активність баранів / В. І. Похил, О. М. Похил, Л. П. Миколайчук, Р. А. Павленко // Вісник Сумського національного аграрного університету : Серія «Тваринництво» / Сумський НАУ. – 2020. – № 3(42). – С. 57-62. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4969.uk
dc.identifier.issn2708-4639-
dc.identifier.issn2708-4647-
dc.identifier.urihttps://snaubulletin.com.ua/index.php/ls/article/view/231-
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4969-
dc.descriptionПохил Володимир Іванович https://orcid.org/0000-0002-2994-879X Похил Олена Миколаївна https://orcid.org/0000-0002-7477-6501 Миколайчук Людмила Петрівна https://orcid.org/0000-0001-5331-719Xuk
dc.description.abstractОрганізація збалансованого вигодовування, що задовольняє потреби виробників у поживних речовинах та вітамінах, з певним фізіологічним станом та рівнем продуктивності, є одним із основних факторів у процесі забезпечення повного сперматогенезу та показників якості сперми. У зв’язку з тим, що з багатьох причин у раціонах кормів (ціни, якість кормів, конкуренція) спостерігається дефіцит білка, забезпечення його достатньою кількістю білка є однією з основних умов отримання високоякісної продукції сперми. Представлено результати досліджень впливу кормової добавки «Бефіто» органічного походження на відтворювальну здатність та якість виробництва сперматозоїдів овець придніпровської м’ясної породи. Було встановлено, що використання кормової добавки «Бефіто» у раціонах забезпечує поліпшення процесу сперматогенезу та впливає на збільшення кількісних та покращення показників якості виробництва сперми. Рівень часу для отримання одного еякуляту від виробників становить 9,1-10,8 с, що свідчить про їх високу сексуальну активність та потенцію. Обсяг отриманого еякуляту від баранів дослідницької групи на 11,7 %, активність сперматозоїдів на 3,7 %, концентрація сперматозоїдів в еякуляті на 13,9 %вище, ніж у контрольних аналогів. Перевага виробників дослідницької групи спостерігається в загальній кількості сперматозоїдів в еякуляті і становить + 27,3 %. При цьому тератогенності статевих клітин не спостерігається. Рівень патологічних форм сперматозоїдів в еякуляті знаходиться в межах фізіологічної норми (<14 %). Враховуючи середній обсяг еякуляту від баранів дослідницької групи, 15,8 доз сперматозоїдів було отримано на голову проти 14,2 у контролі, що становить 11,3 % більше. Отримані результати дозволяють вважати доцільним використання кормової добавки «Бефіто» для поліпшення процесу сперматогенезу та якості сперми та рекомендувати її як найефективнішу. Рівень патологічних форм сперматозоїдів в еякуляті знаходиться в межах фізіологічної норми (<14 %). Враховуючи середній обсяг еякуляту від баранів дослідницької групи, 15,8 доз сперматозоїдів було отримано на голову проти 14,2 у контролі, що становить 11,3 % більше. Отримані результати дозволяють вважати доцільним використання кормової добавки «Бефіто» для поліпшення процесу сперматогенезу та якості сперми та рекомендувати її як найефективнішу. Рівень патологічних форм сперматозоїдів в еякуляті знаходиться в межах фізіологічної норми (<14 %). Враховуючи середній обсяг еякуляту від баранів дослідницької групи, 15,8 доз сперматозоїдів було отримано на голову проти 14,2 у контролі, що становить 11,3 % більше. Отримані результати дозволяють вважати доцільним використання кормової добавки «Бефіто» для поліпшення процесу сперматогенезу та якості сперми та рекомендувати її як найефективнішу. Organization of balanced feeding that meets the needs of producers in nutrients and vitamins, with a certain physiological state and level of performance, is one of the main factors in the process of ensuring complete spermatogenesis and quality indicators of sperm. Due to the fact that for many reasons protein deficiency is observed in feed rations (prices, feed quality, competition), the provision of a sufficient amount of protein in it is one of the main conditions for obtaining high-quality sperm production. The results of studies of the influence of the feed additive "Befito" of organic origin on the reproductive capacity and quality of sperm production of sheep of the Pridneprovskaya meat breed are presented. It was found that the use of the feed additive "Befito" in the diets provides an improvement in the process of spermatogenesis and affects the increase in quantitative and improvement in the quality indicators of sperm production. The level of time for receiving one ejaculate from manufacturers is 9.1-10.8 s, which indicates their high sexual activity and potency. The volume of the obtained ejaculate from the rams of the research group by 11.7 %, the activity of spermatozoa by 3.7 %, the concentration of spermatozoa in the ejaculate is 13.9 % higher than that of the control analogues. The advantage of the producers of the research group is observed in the total number of sperm in the ejaculate and is + 27.3 %. At the same time, teratogenicity of germ cells is not observed. The level of pathological sperm forms in the ejaculate is within the physiological norm (< 14 %).Considering the average volume of ejaculate from the rams of the research group, 15.8 sperm doses were received per head versus 14.2 in the control, which is 11.3 % more. The results obtained allow us to consider it expedient to use the feed additive "Befito" to improve the process of spermatogenesis and the quality of sperm and recommend it as the most effective.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherСумський НАУuk
dc.subjectконцентрація спермиuk
dc.subjectsperm concentrationuk
dc.subjectплідникиuk
dc.subjectbreeding ramsuk
dc.subjectрепродуктивні можливостіuk
dc.subjectreproductive capacityuk
dc.subjectкормова добавкаuk
dc.subjectfeed additiveuk
dc.subjectамарантuk
dc.subjectamaranthuk
dc.subjectоб’єм еякулятуuk
dc.subjectejaculate volumeuk
dc.subjectвироблення спермиuk
dc.subjectsperm productionuk
dc.subjectреотаксисuk
dc.subjectrheotaxisuk
dc.titleВплив кормової добавки органічного походження на статеву активність баранівuk
dc.title.alternativeInfluence of a feed additive of organic origin on the sexual activity of ramsuk
dc.typeArticleuk
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.32845/bsnau.lvst.2020.3.10-
Розташовується у зібраннях:Публікації бакалаврів, магістрів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
231-Article Text-387-1-10-20210203.pdf3,76 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.