Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/5011
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Зажарська, Надія Миколаївна | - |
dc.contributor.author | Zazharska, Nadiia | - |
dc.contributor.author | Zazharska, N. M. | - |
dc.contributor.author | Zazharska, N. | - |
dc.contributor.author | Zazhars’ka, N. M. | - |
dc.contributor.author | Zazharskaya, N. N. | - |
dc.contributor.author | Zazharskaya, N. | - |
dc.contributor.author | Zazharska, N. N. | - |
dc.contributor.author | Чоботар, В. В. | - |
dc.contributor.author | Chobotar, V. V. | - |
dc.date.accessioned | 2021-08-05T10:25:47Z | - |
dc.date.available | 2021-08-05T10:25:47Z | - |
dc.date.issued | 2021-05 | - |
dc.identifier.citation | Зажарська Н. М. Виявлення фальсифікації свіжості м'яса / Н. М. Зажарська, В. В. Чоботар // Актуальні питання біології тварин, ветеринарної медицини та ветеринарно-санітарної експертизи : матеріали VІ Міжнар. наук.-практ. конф. викл. і студ. ( Дніпро, 6-7 трав. 2021 р. ) / Дніпровський ДАЕУ. – Дніпро, 2021. – С. 64. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5011. | uk |
dc.identifier.uri | http://biosafety-center.com/wp-content/uploads/2021/06/%D0%9C%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%96%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%86%D1%96%D1%97.pdf | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5011 | - |
dc.description | Зажарська Надія Миколаївна https://orcid.org/0000-0002-8328-6440 | uk |
dc.description.abstract | Одним з показників продовольчої безпеки країни є виробництво достатньої кількості якісного і безпечного м'яса забійних тварин, що забезпечить раціон кожного споживача повноцінними білками тваринного походження. Нажаль, на сьогоднішній день фальсифікація м'яса дуже поширена. Не доброчесні виробники та продавці обробляють м'ясо сумнівної свіжості або несвіже з метою покращення його зовнішньої вигляду, придання уявної «свіжості». Це є фальсифікацією і може призвести до заподіяння фізіологічної шкоди організму та моральної шкоди людині. Метою дослідження було виявити фальсифікацію свіжості м’яса розчинами оцтової кислоти та перманганату калію. Odnym z pokaznykiv prodovolchoi bezpeky krainy ye vyrobnytstvo dostatnoi kilkosti yakisnoho i bezpechnoho miasa zabiinykh tvaryn, shcho zabezpechyt ratsion kozhnoho spozhyvacha povnotsinnymy bilkamy tvarynnoho pokhodzhennia. Nazhal, na sohodnishnii den falsyfikatsiia miasa duzhe poshyrena. Ne dobrochesni vyrobnyky ta prodavtsi obrobliaiut miaso sumnivnoi svizhosti abo nesvizhe z metoiu pokrashchennia yoho zovnishnoi vyhliadu, prydannia uiavnoi «svizhosti». Tse ye falsyfikatsiieiu i mozhe pryzvesty do zapodiiannia fiziolohichnoi shkody orhanizmu ta moralnoi shkody liudyni. Metoiu doslidzhennia bulo vyiavyty falsyfikatsiiu svizhosti miasa rozchynamy otstovoi kysloty ta permanhanatu kaliiu. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський ДАЕУ | uk |
dc.subject | фальсифікація м'яса | uk |
dc.subject | meat adulteration | uk |
dc.subject | свинина | uk |
dc.subject | pork | uk |
dc.subject | яловичина | uk |
dc.subject | beef | uk |
dc.subject | м’ясо курей | uk |
dc.subject | chicken | uk |
dc.subject | перманганат калію | uk |
dc.subject | potassium permanganate | uk |
dc.subject | оцтова кислота | uk |
dc.subject | acetic acid | uk |
dc.title | Виявлення фальсифікації свіжості м'яса | uk |
dc.title.alternative | Vyiavlennia falsyfikatsii svizhosti miasa | uk |
dc.type | Conference abstracts | uk |
Розташовується у зібраннях: | Публікації бакалаврів, магістрів |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Матеріали-конференції-64.pdf | 246,34 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.