Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/5012
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Варава, М. І. | - |
dc.contributor.author | Varava, M. I. | - |
dc.contributor.author | Степченко, Лілія Михайлівна | - |
dc.contributor.author | Stepchenko, L. | - |
dc.contributor.author | Stepchenko, L. M. | - |
dc.contributor.author | Stepchenko, Lilia M. | - |
dc.date.accessioned | 2021-08-05T10:39:41Z | - |
dc.date.available | 2021-08-05T10:39:41Z | - |
dc.date.issued | 2021-05 | - |
dc.identifier.citation | Варава М. І. Морфо-функціональні показники крові лабораторних щурів за впливу кормової добавки гумінової природи «Вітагум» / М. І. Варава, Л. М. Степченко // Актуальні питання біології тварин, ветеринарної медицини та ветеринарно-санітарної експертизи : матеріали VІ Міжнар. наук.-практ. конф. викл. і студ. ( Дніпро, 6-7 трав. 2021 р. ) / Дніпровський ДАЕУ. – Дніпро, 2021. – С. 74-76. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5012. | uk |
dc.identifier.uri | http://biosafety-center.com/wp-content/uploads/2021/06/%D0%9C%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%96%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%86%D1%96%D1%97.pdf | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5012 | - |
dc.description | Степченко Лілія Михайлівна https://orcid.org/0000-0001-8509-7048 | uk |
dc.description.abstract | Відомо, що біологічно активні гумінові речовини, екстраговані з каустобіолітів (буре вугілля, сапропель, торф тощо), утворених в процесі розкладу та гуміфікації за допомогою кислотно-лужного гідролізу, мають антистресові, адаптогенні та імуномодуляторні властивості в організмі тварин. Однак, швидкий науково-технічний прогрес зумовлює появу нових методів отримання препаратів та кормових добавок не тільки з торфу і бурого вугілля, а й з леонардиту, котрий має значно коротший термін гуміфікації, більшу кількість гумінових речовин за рахунок фульвових кислот. В цьому випадку, збільшення кількості в субстратах фульвових кислот, речовин, які мають нижчу молекулярну масу в порівнянні з гуміновими кислотами, однак мають більш виражену антиоксидантну дію, може змінювати властивості отриманих препаратів і кормових добавок на організм тварин. Vidomo, shcho biolohichno aktyvni huminovi rechovyny, ekstrahovani z kaustobiolitiv (bure vuhillia, sapropel, torf toshcho), utvorenykh v protsesi rozkladu ta humifikatsii za dopomohoiu kyslotno-luzhnoho hidrolizu, maiut antystresovi, adaptohenni ta imunomoduliatorni vlastyvosti v orhanizmi tvaryn. Odnak, shvydkyi naukovo-tekhnichnyi prohres zumovliuie poiavu novykh metodiv otrymannia preparativ ta kormovykh dobavok ne tilky z torfu i buroho vuhillia, a y z leonardytu, kotryi maie znachno korotshyi termin humifikatsii, bilshu kilkist huminovykh rechovyn za rakhunok fulvovykh kyslot. V tsomu vypadku, zbilshennia kilkosti v substratakh fulvovykh kyslot, rechovyn, yaki maiut nyzhchu molekuliarnu masu v porivnianni z huminovymy kyslotamy, odnak maiut bilsh vyrazhenu antyoksydantnu diiu, mozhe zminiuvaty vlastyvosti otrymanykh preparativ i kormovykh dobavok na orhanizm tvaryn. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський ДАЕУ | uk |
dc.subject | гумінові речовини | uk |
dc.subject | huminovi rechovyny | uk |
dc.subject | морфо-функціональні показники крові | uk |
dc.subject | morfo-funktsionalni pokaznyky krovi | uk |
dc.subject | кормова добавка «Вітагум» | uk |
dc.subject | kormova dobavka «Vitahum» | uk |
dc.title | Морфо-функціональні показники крові лабораторних щурів за впливу кормової добавки гумінової природи «Вітагум» | uk |
dc.title.alternative | Morfo-funktsionalni pokaznyky krovi laboratornykh shchuriv za vplyvu kormovoi dobavky huminovoi pryrody «Vitahum» | uk |
dc.type | Conference abstracts | uk |
Розташовується у зібраннях: | Публікації бакалаврів, магістрів |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Матеріали-конференції-74-76.pdf | 266,06 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.