Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/5124
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorХрамкова, Ольга Миколаївна-
dc.contributor.authorKhramkova, O.-
dc.contributor.authorKhramkova, O. M.-
dc.contributor.authorKhramkova, O. N.-
dc.contributor.authorHramkova, O. N.-
dc.contributor.authorKhramkova, Olga-
dc.date.accessioned2021-08-20T06:44:18Z-
dc.date.available2021-08-20T06:44:18Z-
dc.date.issued2021-06-
dc.identifier.citationХрамкова О. М. Якість м’яса свиней різних гібридних поєднань за передзабійної живої маси 100 та 120 кг / О. М. Храмкова // Актуальні проблеми підвищення якості та безпека виробництва й переробки продукції тваринництва : Матеріали міжнар. наук.-практ. конф. ( Дніпро, 4 черв. 2021 р.) / Дніпровський ДАЕУ. – Дніпро, 2021. – С. 235-237. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5124.uk
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5124-
dc.descriptionХрамкова Ольга Миколаївна http://orcid.org/0000-0002-0697-7715uk
dc.description.abstractНаведено результати дослідження основних показників хімічного складу (вміст загальної вологи, сухої речовини, внутрішньомязового жиру, протеїну та золи), а також фізико-хімічних властивостей (рН1, рН16, рН24, вологоутримуючої здатності) найдовшого м’яза спини свиней різних генетичних поєднань двох вагових кондицій (100 і 120 кг). Встановлено, що м'ясо тварин отриманих від інтенсивних комерційних генотипів зарубіжної селекції відрізняється підвищеним вмістом протеїну, та нижчим вмістом жиру і золи порівняно з м’ясом свиней вітчизняної селекції. З підвищенням передзабійної живої маси з 100 до 120 кг в м’ясі тварин усіх досліджуваних генотипів простежувалась тенденція до підвищення вмісту внутрішньом’язового жиру за рахунок зменшення вмісту протеїну та вологи. Presents the results of analysis of the main chemical composition values (total moisture, dry matter, intramuscular fat, protein and ash contents) and physical properties (pH1, pH16, pH24, water-holding capacity) of the longest back muscle for different genotypes of pigs of different genetic combinations under two weight conditions (100 and 120 kg). It was found that the meat of pigs from intensive commercial genotypes of foreign selection had higher protein levels and lower fat and ash contents compared with meat of native pig breeds. With an increase in the pre-slaughter weight from 100 to 120 kg the intramuscular fat content in the meat of animals of all genotypes under study increased due to reduction in the protein and moisture levels. It was further found that the use of these genetic combinations led to a decrease in the water-holding capacity and active acidity levels.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectвологоутримуюча здатністьuk
dc.subjectwaterholding abilityuk
dc.subjectм'ясоuk
dc.subjectmeatuk
dc.subjectякістьuk
dc.subjectqualityuk
dc.subjectфізико-хімічний складuk
dc.subjectphysicochemical compositionuk
dc.subjectтермінальні кнуриuk
dc.subjectterminal boarsuk
dc.subjectактивна кислотністьuk
dc.subjectactive acidityuk
dc.titleЯкість м’яса свиней різних гібридних поєднань за передзабійної живої маси 100 та 120 кгuk
dc.title.alternativeQuality of meat of pigs of different hybrid combinations at prekilling live weight 100 and 120 kguk
dc.typeConference abstractsuk
Розташовується у зібраннях:Тези конференцій



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.