Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/5134
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Бібен, Іван Андрійович | - |
dc.contributor.author | Biben, I. | - |
dc.contributor.author | Biben, I. A. | - |
dc.contributor.author | Biben, Ivan | - |
dc.contributor.author | Чоботар, В. В. | - |
dc.contributor.author | Chobotar, V. V. | - |
dc.date.accessioned | 2021-08-20T09:06:05Z | - |
dc.date.available | 2021-08-20T09:06:05Z | - |
dc.date.issued | 2021-06 | - |
dc.identifier.citation | Бібен І. А. Особливості ветеринарно – санітарної експертизи продуктів забою великої рогатої худоби при фасціольозі в умовах державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи ТЦ «Нагорний ринок» міста Дніпро / І. А. Бібен, В. В. Чоботар // Актуальні проблеми підвищення якості та безпека виробництва й переробки продукції тваринництва : Матеріали міжнар. наук.-практ. конф. ( Дніпро, 4 черв. 2021 р.) / Дніпровський ДАЕУ. – Дніпро, 2021. – С. 267-268. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5134. | uk |
dc.identifier.uri | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5134 | - |
dc.description | Бібен Іван Андрійович https://orcid.org/0000-0002-5580-5135 | uk |
dc.description.abstract | В роботі розглянуті питання епізоотології, ветеринарно-санітарної експертиза м’яса великої рогатої худоби, визначення якості та безпечності туш і органів при різному ступені інвазійності фасціолами. During 2019-2020, 2575 examinations of cattle were performed, of which fasciolosis (3.3%) was detected in 85 samples. In the form of monoinvasion fasciolosis occurred in only 33.7% of cases and in 66.3% of cases - in association with other invasive agents nematodyrosis (23.3%), eimeriosis (21.5%) and moniesiosis (11.3%).Fasciolosis in cattle was manifested by significant suppression of hematopoiesis. Lymphocytosis and monocytopenia were found in animals affected by fasciols. The number of lymphocytes was 74.47 ± 2.54%, which is 1.4 times higher than in healthy animals (53.0 ± 4.10%) (p≤0.001). The content of monocytes was 3 times lower and reached 1.2 ± 0.14% (p≤0.001) in animals of the experimental group, while in clinically healthy was 3.6 ± 0.24%. The fat content has a certain effect on the caloric content of meat. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський ДАЕУ | uk |
dc.subject | безпечність | uk |
dc.subject | bezpechnist | uk |
dc.subject | ветеринарно-санітарна експертиза м’яса | uk |
dc.subject | veterynarno-sanitarna ekspertyza miasa | uk |
dc.subject | діагностика | uk |
dc.subject | diahnostyka | uk |
dc.subject | санітарна оцінка | uk |
dc.subject | sanitarna otsinka | uk |
dc.subject | фасціольоз | uk |
dc.subject | fastsioloz | uk |
dc.subject | якість | uk |
dc.subject | yakist | uk |
dc.title | Особливості ветеринарно – санітарної експертизи продуктів забою великої рогатої худоби при фасціольозі в умовах державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи ТЦ «Нагорний ринок» міста Дніпро | uk |
dc.title.alternative | Osoblyvosti veterynarno – sanitarnoi ekspertyzy produktiv zaboiu velykoi rohatoi khudoby pry fastsiolozi v umovakh derzhavnoi laboratorii veterynarno-sanitarnoi ekspertyzy TTs «Nahornyi rynok» mista Dnipro | uk |
dc.type | Conference abstracts | uk |
Розташовується у зібраннях: | Публікації бакалаврів, магістрів |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ ТА БЕЗПЕКА ВИРОБНИЦТВА Й ПЕРЕРОБКИ ПРОДУКЦІЇ ТВАРИННИЦТВА (1)-267-268.pdf | 557,59 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.