Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/5134
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБібен, Іван Андрійович-
dc.contributor.authorBiben, I.-
dc.contributor.authorBiben, I. A.-
dc.contributor.authorBiben, Ivan-
dc.contributor.authorЧоботар, В. В.-
dc.contributor.authorChobotar, V. V.-
dc.date.accessioned2021-08-20T09:06:05Z-
dc.date.available2021-08-20T09:06:05Z-
dc.date.issued2021-06-
dc.identifier.citationБібен І. А. Особливості ветеринарно – санітарної експертизи продуктів забою великої рогатої худоби при фасціольозі в умовах державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи ТЦ «Нагорний ринок» міста Дніпро / І. А. Бібен, В. В. Чоботар // Актуальні проблеми підвищення якості та безпека виробництва й переробки продукції тваринництва : Матеріали міжнар. наук.-практ. конф. ( Дніпро, 4 черв. 2021 р.) / Дніпровський ДАЕУ. – Дніпро, 2021. – С. 267-268. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5134.uk
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5134-
dc.descriptionБібен Іван Андрійович https://orcid.org/0000-0002-5580-5135uk
dc.description.abstractВ роботі розглянуті питання епізоотології, ветеринарно-санітарної експертиза м’яса великої рогатої худоби, визначення якості та безпечності туш і органів при різному ступені інвазійності фасціолами. During 2019-2020, 2575 examinations of cattle were performed, of which fasciolosis (3.3%) was detected in 85 samples. In the form of monoinvasion fasciolosis occurred in only 33.7% of cases and in 66.3% of cases - in association with other invasive agents nematodyrosis (23.3%), eimeriosis (21.5%) and moniesiosis (11.3%).Fasciolosis in cattle was manifested by significant suppression of hematopoiesis. Lymphocytosis and monocytopenia were found in animals affected by fasciols. The number of lymphocytes was 74.47 ± 2.54%, which is 1.4 times higher than in healthy animals (53.0 ± 4.10%) (p≤0.001). The content of monocytes was 3 times lower and reached 1.2 ± 0.14% (p≤0.001) in animals of the experimental group, while in clinically healthy was 3.6 ± 0.24%. The fat content has a certain effect on the caloric content of meat.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectбезпечністьuk
dc.subjectbezpechnistuk
dc.subjectветеринарно-санітарна експертиза м’ясаuk
dc.subjectveterynarno-sanitarna ekspertyza miasauk
dc.subjectдіагностикаuk
dc.subjectdiahnostykauk
dc.subjectсанітарна оцінкаuk
dc.subjectsanitarna otsinkauk
dc.subjectфасціольозuk
dc.subjectfastsiolozuk
dc.subjectякістьuk
dc.subjectyakistuk
dc.titleОсобливості ветеринарно – санітарної експертизи продуктів забою великої рогатої худоби при фасціольозі в умовах державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи ТЦ «Нагорний ринок» міста Дніпроuk
dc.title.alternativeOsoblyvosti veterynarno – sanitarnoi ekspertyzy produktiv zaboiu velykoi rohatoi khudoby pry fastsiolozi v umovakh derzhavnoi laboratorii veterynarno-sanitarnoi ekspertyzy TTs «Nahornyi rynok» mista Dniprouk
dc.typeConference abstractsuk
Розташовується у зібраннях:Публікації бакалаврів, магістрів



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.