Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/5179
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПохил, Володимир Іванович-
dc.contributor.authorPokhil, Volodymyr-
dc.contributor.authorPokhil, V.-
dc.contributor.authorPokhil, V. I.-
dc.contributor.authorPokhyl, V.-
dc.contributor.authorPokhyl, V. I.-
dc.contributor.authorPohyl, V.-
dc.contributor.authorPohyl, V. I.-
dc.contributor.authorPohil, V.-
dc.contributor.authorPohil, V. I.-
dc.contributor.authorPokhyl, Volodymyr Ivanovych-
dc.contributor.authorPokhil, Vladimir-
dc.contributor.authorМиколайчук, Людмила Петрівна-
dc.contributor.authorMykolaychuk, L. P.-
dc.contributor.authorMykolajchuk, L. P.-
dc.contributor.authorMykolaychuk, Lyudmyla Petrovna-
dc.contributor.authorMykolaychuk, Ludmila-
dc.contributor.authorMykolaichuk, L. P.-
dc.contributor.authorMykolaichuk, Liudmyla-
dc.contributor.authorІжболдіна, Олена Олександрівна-
dc.contributor.authorIzhboldina, O. O.-
dc.contributor.authorIzhboldina, O.-
dc.contributor.authorIzhboldina, Е. А.-
dc.contributor.authorIzhboldina, Н.-
dc.contributor.authorIzhboldina, Е.-
dc.contributor.authorIzhboldina, Olena-
dc.date.accessioned2021-09-06T11:05:59Z-
dc.date.available2021-09-06T11:05:59Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationПохил В. І. Особливості овчинної продуктивності овець різного походження / В. І. Похил, Л. П. Миколайчук, О. О. Іжболдіна // Theoretical and Applied Veterinary Medicine / Дніпровський ДАЕУ. – 2020. – Т. 8. – № 2. – С. 128-131. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5179.uk
dc.identifier.issn2663-1156 (Print)-
dc.identifier.issn2663-1164 (Online)-
dc.identifier.urihttps://bulletin-biosafety.com/index.php/journal/article/view/271-
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5179-
dc.descriptionПохил Володимир Іванович https://orcid.org/0000-0002-2994-879X Миколайчук Людмила Петрівна https://orcid.org/0000-0001-5331-719X Іжболдіна Олена Олександрівна https://orcid.org/0000-0002-8816-2228uk
dc.description.abstractОвчина – це складова двох важливих елементів – шкірної тканини та вовнового покриву. На всіх стадіях – від знімання шкур до виробництва напівфабрикату основне завдання полягає в тому, щоб зберегти природні якості овчин та міцність зв’язку вовни з шкірною тканиною. Мета досліджень – вивчення якісних показників овчин баранців романівської породи і помісей, отриманих на основі схрещування вівцематок романівської породи з баранами-плідниками породи гісар. Установлено ефективність схрещування за показниками овчинної продуктивності та їх фізико-технічними властивостями. За масою овчинної сировини помісні баранці переважають чистопородних однолітків романівської породи на 10,9%. Ці відмінності пов’язані з різною живою масою піддослідного молодняку. За площею овчин помісний молодняк перевищує чистопородних однолітків на 9,8%. Такі овчини мають більш грубий вовновий покрив та характеризуються потужним розвитком пілярного і ретикулярного шарів дерми, що пов’язано з породними особливостями цих структур. Товщина дерми у піддослідних овець у межах 1,1–1,3 мм. Овчини баранчиків романівської породи за рахунок консервування та подальшої переробки зменшуються на 21,3 %, що на 2,9 % більше порівняно з дослідною групою. Така особливість пов’язана з гістологічною будовою дермальних структур у піддослідного молодняку. Показником, що характеризує відносну легкість вироблених овчин, стає маса напівфабрикату (дм2). За цими даними помісний молодняк переважає чистопородних однолітків на 25,6% та вказує на їх відповідність нормативам, згідно з діючими вимогами в хутровій промисловості. За даними фізико-технічних властивостей, овчини помісей домінують над чистопородним молодняком за площею сировини та напівфабрикату, а за показником відношення виходу до запуску – на 2,6%. Разом із тим, проведені дослідження вказують, що овчини піддослідних генотипів відповідають вимогам діючих стандартів на сировину для переробної промисловості. Sheepskin is a component of two important elements – leather fabric and wool. At all stages – from skinning to the production of semi-finished products, the main task is to preserve the sheepskin’s natural qualities and the bond strength of wool with leather fabric. The aim of the research was to study the qualitative indicators of Romanov sheep’s and crossbreed’s sheepskin obtained by crossing Romanov sheep ewes with rams of Gissar breed. The effectiveness of crossbreeding in terms of sheepskin performance and its physical and technical properties was established. By the mass of sheepskin raw materials, crossbreed lambs were dominated over Romanov purebred peers by 10.9%. These differences were associated with different live weights of experimental young sheep. By the area of sheepskins, crossbreed young growth exceeded purebred peers by 9.8%. These sheepskins have a coarser coat and were characterized by the powerful development of the dermis pilar and reticular layers, which is associated with the breed characteristics of these structures. The dermis thickness in experimental sheep was in the range of 1.1–1.3 mm. Sheepskin of the Romanov breed sheep, due to its preserving and further processing, were reduced by 21.3%, which was 2.9% more compared to the experimental group. This feature is associated with the histological structure of dermal structures in experimental young animals. An indicator that characterizes the relative lightweight of the produced sheepskin is the mass of the semi-finished product (dm2). According to these data, crossbreed young sheep were dominated over purebred peers by 25.6%, and it indicated their compliance with standards, according to current requirements in the fur industry. And according to the physical and technical properties, crossbreed sheepskin was dominated over pure-bred young sheep’s in terms of raw materials and semi-finished products, and in terms of wool yield-to-launch ratio, by 2.6%. However, studies indicated that the sheepskin of experimental genotypes met the requirements for raw materials of existing processing industry standards.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectвідношення виходу до запускуuk
dc.subjectoutput to launch ratiouk
dc.subjectроманівська породаuk
dc.subjectRomanov sheepuk
dc.subjectпорода гісарuk
dc.subjectGissar sheepuk
dc.subjectпомісний молоднякuk
dc.subjectcrossbreed young growthuk
dc.subjectовчиниuk
dc.subjectsheepskinuk
dc.subjectмаса овчинuk
dc.subjectmass of sheepskinsuk
dc.subjectплоща овчинuk
dc.subjectsheepskin total areauk
dc.subjectмаса напівфабрикатуuk
dc.subjectmass of the semi-finished productuk
dc.titleОсобливості овчинної продуктивності овець різного походженняuk
dc.title.alternativeFeatures of sheepskin productivity of different origin sheepuk
dc.typeArticleuk
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.32819/2020.82017-
Розташовується у зібраннях:Theoretical and Applied Veterinary Medicine

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
document (31).pdf328,53 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.