Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/5463
Назва: Increasing efficiency of entrepreneurial potential in service sector
Інші назви: Підвищення ефективності підприємницького потенціалу у сфері послуг
Автори: Borysenko, Olha
Борисенко, Ольга
Pavlova, Halyna
Павлова, Галина Євгеніївна
Chayka, Yuliia
Чайка, Юлія
Nechyporuk, Natalia
Нечипорук, Наталія
Stoian, Oleksandra
Стоян, Олександра
Ключові слова: Service Entrepreneurship
підприємництво у сфері послуг
Entrepreneurial Potential
підприємницький потенціал
Service Quality Assurance
забезпечення якості послуг
Cost Forecasting
прогнозування витрат
Дата публікації: 2021
Видавництво: La Trobe University, Melbourne, Australia
Бібліографічний опис: Increasing efficiency of entrepreneurial potential in service sector / Olha Borysenko, Halyna Pavlova, Yuliia Chayka, Natalia Nechyporuk, Oleksandra Stoian // International Journal of Entrepreneurship. – 2021. – Vol. 25, Iss. 6. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5463
Короткий огляд (реферат): The article deals with a functional issue of ensuring an effective utilization of entrepreneurial potential in the service sector. When considering theoretical and methodological bases of forming and ensuring the effective use of entrepreneurial potential in a competitive environment, the emphasis is placed on the essence of the entrepreneurial potential, which is characterized by the ability of a business entity to form all types of economic resources that it can possess or attract from outside and the ability to effectively use it to satisfy needs of consumers and obtain economic benefits, increasing their value in the long run. The main types of entrepreneurial potential include basic means of doing business, commodity resources, labor resources, financial resources. The specifics of potential formation and utilization are considered in the study of economic mechanism of entrepreneurship functioning in the service sector, which aims at maximum satisfaction of consumer needs, formation of a wide range of products, development of flexible pricing policy, quality assurance of services, introduction of modern information technologies, use of economic levers and incentives that encourage entrepreneurial structures to obtain maximum positive results from presence on the market. The efficiency assessment of utilization of entrepreneurial potential with the use of differentiated and generalized indicators has been made. Results of such an assessment made it possible to suggest ways to improve the existing methodological assessment tools and to calculate weight coefficients that adjust the expected real value of the aggregate potential. The proposed assessment methodology for entrepreneurial potential provides two options for estimating value of its elements: pessimistic and realistic.У статті розглядається функціональне питання забезпечення ефективного використання підприємницького потенціалу у сфері послуг. При розгляді теоретико-методологічних основ формування та забезпечення ефективного використання підприємницького потенціалу в конкурентному середовищі акцент робиться на сутності підприємницького потенціалу, що характеризується здатністю суб'єкта господарювання формувати всі види економічних ресурсів. що він може мати або залучати ззовні, а також здатність ефективно використовувати його для задоволення потреб споживачів та отримання економічних вигод, збільшуючи їхню цінність у довгостроковій перспективі. До основних видів підприємницького потенціалу відносяться кошти ведення бізнесу, товарні ресурси, трудові ресурси, фінансові ресурси. Специфіка формування та використання потенціалу розглядається при дослідженні економічного механізму функціонування підприємництва у сфері послуг, спрямованого на максимальне задоволення потреб споживачів, формування широкого асортименту продукції, розробку гнучкої цінової політики, забезпечення якості послуг. , Впровадження сучасних інформаційних технологій, використання економічних важелів і стимулів, що спонукають підприємницькі структури отримувати максимальні позитивні результати від присутності на ринку. Здійснено оцінку ефективності використання підприємницького потенціалу з використанням диференційованих та узагальнених показників. Результати такої оцінки дозволили запропонувати шляхи вдосконалення існуючих методичних інструментів оцінки та розрахувати вагові коефіцієнти, які коригують очікувану реальну вартість сукупного потенціалу. Запропонована методологія оцінки підприємницького потенціалу передбачає два варіанти оцінки цінності його елементів: песимістичний та реалістичний.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://www.abacademies.org/abstract/increasing-efficiency-of-entrepreneurial-potential-in-service-sector-11978.html
https://www.abacademies.org/articles/entrepreneurship-education-of-itspecialists-through-distance-learning-technologies.pdf
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5463
ISSN: Print ISSN: 1099-9264; Online ISSN: 1939-4675
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації в наукометричній базі Scopus

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
entrepreneurship-education-of-itspecialists-through-distance-learning-technologies.pdf305,52 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.