Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/5509
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Ярчук, Ігор | - |
dc.contributor.author | Yarchuk, Igor | - |
dc.contributor.author | Мельник, Тарас | - |
dc.contributor.author | Melʹnyk, Taras | - |
dc.contributor.author | Маслійов, Сергій Володимирович | - |
dc.contributor.author | Masliyov, Sergiy | - |
dc.date.accessioned | 2021-12-17T13:14:59Z | - |
dc.date.available | 2021-12-17T13:14:59Z | - |
dc.date.issued | 2019 | - |
dc.identifier.citation | Ярчук І.Особливості вирощування та економічні показники пшениці твердої озимої в Степу/І. Ярчук, Т.Мельник, С.Маслійов//Таврійський науковий вісник.-2019.-№108.-С. 123-129.- Режим доступу:http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5509 | uk |
dc.identifier.issn | 2226-0099 (Print) 2664-6102 (Online) | - |
dc.identifier.uri | http://www.tnv-agro.ksauniv.ks.ua/issue-108-2019 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5509 | - |
dc.description.abstract | Зерно пшениці твердої (Triticum durum) надзвичайно важливе для переробної і харчової промисловості України, потреба якої становить один мільйон тонн щорічно. Розширен- ню посівних площ заважає недосконалість технологій її вирощування. Ця недосконалість призводить до економічної недоцільності її вирощування. У зв’язку з цим була поставлена задача щодо удосконалення технологічних прийомів вирощування пшениці твердої озимої, які здатні підвищити врожайність і зробити її ви- рощування економічно вигідним. Дослідження проводились (2014–2018 рр.) на дослідному полі навчального господар- ства «Самарський» Дніпровського державного аграрно-економічного університету (Дні- пропетровська область) на чорноземі звичайному малогумусному середньосуглинковому. Площа облікової ділянки – 33 м2 , повторність триразова, розміщення ділянок система- тичне. Погодні умови в роки проведення досліджень в основному були характерними для зони Степу. The grain of hard wheat (Triticum durum) is extremely important for the processing and food industry in Ukraine, the need of which is one million tons per year. The immaturity of technology of its cultivation prevents the expansion of the cultivated lands. This imperfection leads to the economic inexpediency of its cultivation. In view of this it was assigned a task to improve the technological methods for cultivation of hard winter wheat, which can increase yields and make its cultivation economically sound. The studies were conducted (2013–2014) on the experimental field of the educational farm “Samarskyi” of Dniprovsk state agrarian and economical university (Dnipropetrovsk region) on the usual black thin-humous average loamy soil. The area of the reference area is 33 m2 , it is a three-time repeatability, the placement of the plots is systematic. Weather conditions during the years of research were mainly characteristic to the Steppe zone. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного | uk |
dc.subject | пшениця тверда озима | uk |
dc.subject | hard winter wheat | uk |
dc.subject | строки сівби | uk |
dc.subject | sowing time | uk |
dc.subject | норми висіву | uk |
dc.subject | seeding rate | uk |
dc.subject | рівень мінерального живлення, | uk |
dc.subject | mineral nutrition level | uk |
dc.subject | урожайність | uk |
dc.subject | yield | uk |
dc.subject | економічна ефективність | uk |
dc.subject | economic efficiency | uk |
dc.title | Особливості вирощування та економічні показники пшениці твердої озимої в Степу | uk |
dc.title.alternative | Features of cultivation and economic indicators of durum winter wheat in the Steppe | uk |
dc.type | Article | uk |
Розташовується у зібраннях: | Наукові статті |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
13.pdf | 415,05 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.