Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/5898
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Грибан, Віталій Григорович | - |
dc.contributor.author | Hryban, V. H. | - |
dc.contributor.author | Милостива, Дар’я Федорівна | - |
dc.contributor.author | Mylostyva, Daria | - |
dc.contributor.author | Печений, Є .А. | - |
dc.contributor.author | Pechenyi, Ye .A. | - |
dc.date.accessioned | 2022-03-30T13:48:37Z | - |
dc.date.available | 2022-03-30T13:48:37Z | - |
dc.date.issued | 2017 | - |
dc.identifier.citation | Грибан В. Г. Концентрація продуктів пероксидації та активність антиоксидантної системи в корів 5−6-річного віку за впливу гуміліду та селену / В. Г. Грибан, Д. Ф. Милостива, Є .А. Печений // Вісник Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету / Дніпропетровський ДАЕУ. – 2017. – № 3(45). – С. 89-92. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5898. | uk |
dc.identifier.issn | 2411-7285 print | - |
dc.identifier.issn | 2413-4899 online | - |
dc.identifier.uri | http://ojs.dsau.dp.ua/index.php/vestnik/article/view/884 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5898 | - |
dc.description.abstract | Досліджено вплив біологічно активних сполук − гумінового препарату Гуміліду та Селену, як окремо, так і в поєднанні, на активність ензимів захисної антиоксидантної системи (каталази, глутатіонпероксидази, глутатіонредуктази) та рівень концентрації продуктів перекисного окиснення ліпідів – дієнових кон’югатів і малонового діальдегіду в крові корів 5−6-річного віку української м’ясної породи. Виявлено, що зі застосуванням Гуміліду та селеніту натрію рівень продуктів перекисного окиснення ліпідів знижується за рахунок підвищення активності антиоксидантних ензимів. Doslidzheno vplyv biolohichno aktyvnykh spoluk − huminovoho preparatu Humilidu ta Selenu, yak okremo, tak i v poiednanni, na aktyvnist enzymiv zakhysnoi antyoksydantnoi systemy (katalazy, hlutationperoksydazy, hlutationreduktazy) ta riven kontsentratsii produktiv perekysnoho okysnennia lipidiv – diienovykh koniuhativ i malonovoho dialdehidu v krovi koriv 5−6-richnoho viku ukrainskoi miasnoi porody. Vyiavleno, shcho zi zastosuvanniam Humilidu ta selenitu natriiu riven produktiv perekysnoho okysnennia lipidiv znyzhuietsia za rakhunok pidvyshchennia aktyvnosti antyoksydantnykh enzymiv. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпропетровський ДАЕУ | uk |
dc.subject | дієнові кон’югати | uk |
dc.subject | diienovi koniuhaty | uk |
dc.subject | корови | uk |
dc.subject | korovy | uk |
dc.subject | антиоксидантні ензими | uk |
dc.subject | antyoksydantni enzymy | uk |
dc.subject | глутатіонпероксидаза | uk |
dc.subject | hlutationperoksydaza | uk |
dc.subject | глутатіонредуктаза | uk |
dc.subject | hlutationreduktaza | uk |
dc.subject | каталаза | uk |
dc.subject | katalaza | uk |
dc.subject | продукти пероксидації ліпідів | uk |
dc.subject | produkty peroksydatsii lipidiv | uk |
dc.subject | малоновий діальдегід | uk |
dc.subject | malonovyi dialdehid | uk |
dc.title | Концентрація продуктів пероксидації та активність антиоксидантної системи в корів 5−6-річного віку за впливу гуміліду та селену | uk |
dc.title.alternative | Kontsentratsiia produktiv peroksydatsii ta aktyvnist antyoksydantnoi systemy v koriv 5−6-richnoho viku za vplyvu humilidu ta selenu | uk |
dc.type | Article | uk |
Розташовується у зібраннях: | Вісник Дніпровського державного аграрно–економічного університету - до липня 2018 р. |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
884-Article Text-1761-1-10-20171112.pdf | 404,62 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.