Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/5898
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГрибан, Віталій Григорович-
dc.contributor.authorHryban, V. H.-
dc.contributor.authorМилостива, Дар’я Федорівна-
dc.contributor.authorMylostyva, Daria-
dc.contributor.authorПечений, Є .А.-
dc.contributor.authorPechenyi, Ye .A.-
dc.date.accessioned2022-03-30T13:48:37Z-
dc.date.available2022-03-30T13:48:37Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationГрибан В. Г. Концентрація продуктів пероксидації та активність антиоксидантної системи в корів 5−6-річного віку за впливу гуміліду та селену / В. Г. Грибан, Д. Ф. Милостива, Є .А. Печений // Вісник Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету / Дніпропетровський ДАЕУ. – 2017. – № 3(45). – С. 89-92. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5898.uk
dc.identifier.issn2411-7285 print-
dc.identifier.issn2413-4899 online-
dc.identifier.urihttp://ojs.dsau.dp.ua/index.php/vestnik/article/view/884-
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5898-
dc.description.abstractДосліджено вплив біологічно активних сполук − гумінового препарату Гуміліду та Селену, як окремо, так і в поєднанні, на активність ензимів захисної антиоксидантної системи (каталази, глутатіонпероксидази, глутатіонредуктази) та рівень концентрації продуктів перекисного окиснення ліпідів – дієнових кон’югатів і малонового діальдегіду в крові корів 5−6-річного віку української м’ясної породи. Виявлено, що зі застосуванням Гуміліду та селеніту натрію рівень продуктів перекисного окиснення ліпідів знижується за рахунок підвищення активності антиоксидантних ензимів. Doslidzheno vplyv biolohichno aktyvnykh spoluk − huminovoho preparatu Humilidu ta Selenu, yak okremo, tak i v poiednanni, na aktyvnist enzymiv zakhysnoi antyoksydantnoi systemy (katalazy, hlutationperoksydazy, hlutationreduktazy) ta riven kontsentratsii produktiv perekysnoho okysnennia lipidiv – diienovykh koniuhativ i malonovoho dialdehidu v krovi koriv 5−6-richnoho viku ukrainskoi miasnoi porody. Vyiavleno, shcho zi zastosuvanniam Humilidu ta selenitu natriiu riven produktiv perekysnoho okysnennia lipidiv znyzhuietsia za rakhunok pidvyshchennia aktyvnosti antyoksydantnykh enzymiv.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпропетровський ДАЕУuk
dc.subjectдієнові кон’югатиuk
dc.subjectdiienovi koniuhatyuk
dc.subjectкоровиuk
dc.subjectkorovyuk
dc.subjectантиоксидантні ензимиuk
dc.subjectantyoksydantni enzymyuk
dc.subjectглутатіонпероксидазаuk
dc.subjecthlutationperoksydazauk
dc.subjectглутатіонредуктазаuk
dc.subjecthlutationreduktazauk
dc.subjectкаталазаuk
dc.subjectkatalazauk
dc.subjectпродукти пероксидації ліпідівuk
dc.subjectprodukty peroksydatsii lipidivuk
dc.subjectмалоновий діальдегідuk
dc.subjectmalonovyi dialdehiduk
dc.titleКонцентрація продуктів пероксидації та активність антиоксидантної системи в корів 5−6-річного віку за впливу гуміліду та селенуuk
dc.title.alternativeKontsentratsiia produktiv peroksydatsii ta aktyvnist antyoksydantnoi systemy v koriv 5−6-richnoho viku za vplyvu humilidu ta selenuuk
dc.typeArticleuk
Розташовується у зібраннях:Вісник Дніпровського державного аграрно–економічного університету - до липня 2018 р.

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
884-Article Text-1761-1-10-20171112.pdf404,62 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.