Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/5920
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorТкаченко, Олексій Андрійович-
dc.contributor.authorTkatschenko, A. A.-
dc.contributor.authorTkatschenko, O. A.-
dc.contributor.authorTkatschenko, Оleksii-
dc.contributor.authorTkachenko, Olexiy-
dc.contributor.authorTkachenko, A. A.-
dc.contributor.authorTkachenko, Oleksiy-
dc.contributor.authorTkachenko, O.-
dc.contributor.authorTkachenko, Oleksii-
dc.contributor.authorБілан, Марина Володимирівна-
dc.contributor.authorBilan, Maryna-
dc.contributor.authorBilan, M. V.-
dc.contributor.authorBilan, M.-
dc.contributor.authorГлебенюк, О. Г.-
dc.contributor.authorHlebeniuk, O. H.-
dc.contributor.authorСокол, Ю.-
dc.contributor.authorSokol, Yu.-
dc.contributor.authorГордієнко, Л.-
dc.contributor.authorHordiienko, L.-
dc.date.accessioned2022-04-01T09:16:13Z-
dc.date.available2022-04-01T09:16:13Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationЗ’ясування біологічної активності та “чистоти” культури дисоціативних форм M. bovis / [ О. А. Ткаченко, М. В. Білан, О. Г. Глебенюк та ін. ] // Вісник Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету / Дніпропетровський ДАЕУ. – 2016. – № 2(40). – С. 66-69. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5920.uk
dc.identifier.issn2411-7285 print-
dc.identifier.issn2413-4899 online-
dc.identifier.urihttp://ojs.dsau.dp.ua/index.php/vestnik/article/view/742-
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5920-
dc.descriptionТкаченко Олексій Андрійович http://orcid.org/0000-0003-0978-6575 Білан Марина Володимирівна https://orcid.org/0000-0003-3178-201Xuk
dc.description.abstractПоказано, що культури дисоціативних форм М. bovis, які пасажуються в умовах лабораторії кафедри, втратили здатність генеруватися (розмножуватися) за 37 ºС (за винятком мікобактерій 117,б варіанта) принаймні в перші 42 доби спостереження; у мікобактерій варіантів 118 та 117,в низька біологічна активність; тільки один штам (117,б) володіє здатністю активно розмножуватися як за низької плюсової (3 ºС), так і оптимальної традиційної температури (37 ºС). Дисоціативні форми M. bovis 117,а; 117,б; 117,в; 118 варіантів зберігали морфологічну стабільність протягом усього періоду, що свідчить про “чистоту” цих культур. Pokazano, shcho kultury dysotsiatyvnykh form M. bovis, yaki pasazhuiutsia v umovakh laboratorii kafedry, vtratyly zdatnist heneruvatysia (rozmnozhuvatysia) za 37 ºS (za vyniatkom mikobakterii 117,b varianta) prynaimni v pershi 42 doby sposterezhennia; u mikobakterii variantiv 118 ta 117,v nyzka biolohichna aktyvnist; tilky odyn shtam (117,b) volodiie zdatnistiu aktyvno rozmnozhuvatysia yak za nyzkoi pliusovoi (3 ºS), tak i optymalnoi tradytsiinoi temperatury (37 ºS). Dysotsiatyvni formy M. bovis 117,a; 117,b; 117,v; 118 variantiv zberihaly morfolohichnu stabilnist protiahom usoho periodu, shcho svidchyt pro “chystotu” tsykh kultur.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпропетровський ДАЕУuk
dc.subjectтинкторіальні та культуральні властивостіuk
dc.subjecttynktorialni ta kulturalni vlastyvostiuk
dc.subjectмікобактеріїuk
dc.subjectmikobakteriiuk
dc.subjectдисоціативні формиuk
dc.subjectdysotsiatyvni formyuk
dc.subjectморфологіяuk
dc.subjectmorfolohiiauk
dc.subjectбіологічна активністьuk
dc.subjectbiolohichna aktyvnistuk
dc.titleЗ’ясування біологічної активності та “чистоти” культури дисоціативних форм M. bovisuk
dc.title.alternativeZiasuvannia biolohichnoi aktyvnosti ta “chystoty” kultury dysotsiatyvnykh form M. bovisuk
dc.typeArticleuk
Розташовується у зібраннях:Вісник Дніпровського державного аграрно–економічного університету - до липня 2018 р.

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
742-Article Text-1487-1-10-20161126.pdf1,67 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.