Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/6321
Назва: Ефективність застосування кормових добавок на основі біологічно активних речовин гумінової природи у птахівництві
Інші назви: Efektyvnist zastosuvannia kormovykh dobavok na osnovi biolohichno aktyvnykh rechovyn huminovoi pryrody u ptakhivnytstvi
Автори: Степченко, Лілія Михайлівна
Stepchenko, L.
Stepchenko, L. M.
Stepchenko, Lilia M.
Stepchenko, Lilia
Галузіна, Людмила Ігорівна
Galuzina, Liudmyla
Haluzina, Liudmyla
Galyzina, Liudmyla
Galuzina, Lyudmila I.
Galuzina, L.
Galuzina, L. I.
Galyzina, L. I.
Galuzina, Lyudmila
Лосєва, Єлизавета Олександрівна
Losieva, Ielyzaveta
Locіeva, Y. O.
Losieva, Ye.
Михайленко, Євгенія Олександрівна
Myhaylenko, Evgenia
Ключові слова: мисливські фазанята
myslyvski fazaniata
речовини гумінової природи
rechovyny huminovoi pryrody
кури-несучки
kury-nesuchky
курчата-бройлери
kurchata-broilery
страуси
strausy
Дата публікації: 2021
Видавництво: Дніпровський ДАЕУ
Бібліографічний опис: Ефективність застосування кормових добавок на основі біологічно активних речовин гумінової природи у птахівництві / Л.  М. Степченко, Л.  І. Галузіна, Є.  О. Лосєва, Є.  О. Михайленко // Розвиток Придніпровського регіону : агроекологічний аспект: монографія / за заг. ред. проф. А. С. Кобця ; відп. ред. проф. Д.  М. Онопрієнко та ін. / Дніпровський ДАЕУ. – Дніпро : Ліра, 2021. – С. 609-623. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6321.
Короткий огляд (реферат): У птахівництві запропоновано чимало біологічно активних речовин як синтетичного, так і природного походження. Однак застосування синтетичних сполук, як правило, згубно впливає на стан здоров’я птиці у зв’язку з їх чутливістю та вибірковістю до різних компонентів корму. Серед сполук природного походження виділяють групу біологічно активних речовин гумінової природи. Публікація містить результати багаточисельних досліджень використання речовин гумінової природи на організм кур-несучок, курчат-бройлерів, страусів різних вікових груп та мисливських фазанят. Наведені дані щодо впливу гумінових речовин на гематологічні та біохімічні показники крові, резистентність, збереженість, антиоксидантну систему печінки та на показники продуктивності птиці. Які свідчить про те, що речовини гумінової природи з біологічно безпечного торфу мають регуляторні властивості, які дозволяють їм брати активну участь у процесах метаболізму сільськогосподарської птиці, активуючи синтез біологічної продукції. U ptakhivnytstvi zaproponovano chymalo biolohichno aktyvnykh rechovyn yak syntetychnoho, tak i pryrodnoho pokhodzhennia. Odnak zastosuvannia syntetychnykh spoluk, yak pravylo, zghubno vplyvaie na stan zdorovia ptytsi u zviazku z yikh chutlyvistiu ta vybirkovistiu do riznykh komponentiv kormu. Sered spoluk pryrodnoho pokhodzhennia vydiliaiut hrupu biolohichno aktyvnykh rechovyn huminovoi pryrody. Publikatsiia mistyt rezultaty bahatochyselnykh doslidzhen vykorystannia rechovyn huminovoi pryrody na orhanizm kur-nesuchok, kurchat-broileriv, strausiv riznykh vikovykh hrup ta myslyvskykh fazaniat. Navedeni dani shchodo vplyvu huminovykh rechovyn na hematolohichni ta biokhimichni pokaznyky krovi, rezystentnist, zberezhenist, antyoksydantnu systemu pechinky ta na pokaznyky produktyvnosti ptytsi. Yaki svidchyt pro te, shcho rechovyny huminovoi pryrody z biolohichno bezpechnoho torfu maiut rehuliatorni vlastyvosti, yaki dozvoliaiut yim braty aktyvnu uchast u protsesakh metabolizmu silskohospodarskoi ptytsi, aktyvuiuchy syntez biolohichnoi produktsii.
Опис: Степченко Лілія Михайлівна https://orcid.org/0000-0001-8509-7048 Галузіна Людмила Ігорівна http://orcid.org/0000-0003-0478-0027
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6321
ISBN: 978-966-981-552-1
Розташовується у зібраннях:Монографії, розділи монографій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Монографія_РОЗВИТОК ПРИДНІПРОВСЬКОГО РЕГІОНУ_2021-609-623 (1).pdf484,79 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.