Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/6464
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorРодіна, Ольга Вікторівна-
dc.contributor.authorRodina, Olga-
dc.date.accessioned2022-08-03T09:45:58Z-
dc.date.available2022-08-03T09:45:58Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationРодіна О. В. Аналіз ринку м’яса птиці в Україні: сучасний вектор у контексті продовольчої безпеки / О. В. Родіна // Підприємництво та інновації. – 2022. – Вип. 23. – С. 91-96. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6464uk
dc.identifier.issnISSN (Print): 2415-3583 ISSN (Online): 2707-6237-
dc.identifier.urihttp://ei-journal.in.ua/index.php/journal/index-
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6464-
dc.description.abstractУ статті проведено аналіз функціонування і сучасного стану ринку м’яса птиці в Україні. Проаналізовано тенденції на ринку м’яса птиці за останні десять років у розрізі виробництва, реалізації та споживання м’яса птиці. Розглянуто динаміку показників розвитку ринку м’яса птиці, як важливих показників забезпечення продовольчої безпеки країни. Проведено порівняльний аналіз динаміки виробництва і споживання м’яса з динамікою частки загальних витрат, які витрачено на продукти харчування одним домогосподарством. Розраховано рівень самозабезпеченості м’ясом у державі, як показника співвідношення обсягів виробництва та споживання м’яса та індикатора визначення рівня продовольчої безпеки. Визначено, за результатами проведеного аналізу, що важливим, є встановлення певної рівноваги на ринку м’яса птиці та підвищення рівня самозабезпеченості м’ясом, як основного стратегічного індикатора у забезпеченні продовольчої безпеки країни. The article analyzes the functioning and current state of the poultry meat market in Ukraine. Analyzed trends in the poultry meat market over the last ten years in terms of production, sale and consumption of poultry meat. The dynamics of poultry meat market development indicators are considered as important indicators of ensuring the country's food security. A comparative analysis of the dynamics of meat production and consumption with the dynamics was carried out shares of total expenditure spent on food by one household. The level is calculated self-sufficiency in meat in the state, as an indicator of the ratio of production and consumption of meat and the indicator for determining the level of food security. Based on the results of the analysis, it was determined that it is important to establish a certain balance in the poultry meat market and increase the level of self-sufficiency in meat, as the main strategic indicator in ensuring the country's food security.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherМіжнародний університет фінансів спільно з факультетом менеджменту та маркетингу Національного технічного університету України «КПІ»uk
dc.subjectринокuk
dc.subjectmarketuk
dc.subjectм’ясо птиціuk
dc.subjectpoultry meatuk
dc.subjectвиробництвоuk
dc.subjectproductionuk
dc.subjectспоживанняuk
dc.subjectconsumptionuk
dc.subjectпродовольча безпекаuk
dc.subjectfood securityuk
dc.subjectіндикаторuk
dc.subjectindicatoruk
dc.subjectрівень самозабезпеченняuk
dc.subjectlevel of self-sufficiencyuk
dc.titleАналіз ринку м’яса птиці в Україні: сучасний вектор у контексті продовольчої безпекиuk
dc.title.alternativeAnalysis of the poultry meat market in Ukraine: a modern course in the context of food securityuk
dc.typeArticleuk
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.37320/2415-3583/23.16-
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
501-Текст статті-602-1-10-20220511.pdf449,06 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.