Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/6647
Назва: | A strategy to increase the competitiveness of agro-industrial enterprises |
Інші назви: | Стратегія підвищення конкурентоспроможності агропромислового підприємства |
Автори: | Kobets, Anatolii Кобець, Анатолій Степанович Vinichenko, Igor Вініченко, Ігор Іванович Honcharenko, Oksana Гончаренко, Оксана Володимирівна Kurbatska, Larysa Курбацька, Лариса Миколаївна Sitkovska, Alla Сітковська, Алла Олександрівна Pavlenko, Olena Павленко, Олена Сергіївна |
Ключові слова: | agro-industrial агропромисловий indicator індикатор methodological методологічний competitive конкурентний enterprises підприємства |
Дата публікації: | 2021 |
Видавництво: | Дніпровський державний аграрно-економічний університет |
Бібліографічний опис: | A strategy to increase the competitiveness of agro-industrial enterprises : monograph is dedicated to the 100th anniversary of DSAEU / [A. Kobets, I. Vinichenko, O. Honcharenko, L. Kurbatska, A. Sitkovska, O. Pavlenko] ; DSAEU. – Dnipro. – 2021. – 192 p. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6647 |
Короткий огляд (реферат): | In the monograph, the theoretical and practical aspects of developing and improving the functioning efficiency of the poultry industry enterprises have been considered. The economic essence of the investigated concepts - "competitiveness" and "strategy of competitive advantages" – has been clarified. A systematic approach to the definition of the "key competency" category is suggested, the methodology to assess the activity results has been provided. A retrospective analysis of the poultry product market operation has been carried out, taking into account Ukraine-wide trends of development. The main directions to increase the operational efficiency of poultry meat processing enterprises have been suggested, in particular, the methodological grounds for creating a territorial and production cluster have been substantiated. Suggestions as for the implementation of integral efficiency indicator in the poultry production have been formulated. Prospects for the development of poultry meat processing enterprises have been outlined. The monograph is meant for researchers, lecturers, masters, graduate and undergraduate students of the economic higher educational institutions; it will also be of use to practical specialists of agrarian enterprises and employees of agricultural organizations. У монографії розглянуто теоретичні та практичні аспекти розвитку та підвищення ефективності функціонування підприємств птахівництва. З’ясовано економічну сутність досліджуваних понять – «конкурентоспроможність» та «стратегія конкурентних переваг». Запропоновано системний підхід до визначення категорії «ключова компетентність», подано методику оцінювання результатів діяльності. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6647 |
ISBN: | ISBN 978-9916-9554-8-2 ISBN 978-9916-9554-9-9 (pdf) |
Розташовується у зібраннях: | Монографії, розділи монографій |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Monograph.pdf | 3,76 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.