Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/6733
Назва: Порівняльна оцінка молока корів з різних господарств в умовах лабораторії ТОВ ««Дейрі Менеджмент Сістем» Дніпропетровської обласної громадської організації «Сільськогосподарська консультаційна служба»
Інші назви: Porivnialna otsinka moloka koriv z riznykh hospodarstv v umovakh laboratorii TOV ««Deiri Menedzhment Sistem» Dnipropetrovskoi oblasnoi hromadskoi orhanizatsii «Silskohospodarska konsultatsiina sluzhba»
Автори: Карпова, Дар’я Валентинівна
Karpova, Daria Valentynivna
Ключові слова: дослідження
research
коров’яче молоко
cow’s milk
кількість соматичних клітин
somatic cell count
фізико-хімічні показники
physical and chemical indexes
біологічна цінність
biological value
якість
quality
Дата публікації: 2022
Видавництво: Дніпровський ДАЕУ
Бібліографічний опис: Карпова Д. В. Порівняльна оцінка молока корів з різних господарств в умовах лабораторії ТОВ ««Дейрі Менеджмент Сістем» Дніпропетровської обласної громадської організації «Сільськогосподарська консультаційна служба» : магістер. дипломна робота : 212, Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза / Карпова Дар’я Валентинівна ; наук. керівник Зажарська Н. М. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т ветеринарної медицини , Каф. паразитології та ветеринарно-санітарної експертизи. – Дніпро, 2022. – 72 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6733.
Короткий огляд (реферат): Досліджували проби молока від корів поголів’я СПП «Чумаки» та СФ «Куриленко» протягом 2021-2022 рр. за різної пори року на вміст загальних показників молока. Для проведення досліджень використовували сучасний комбінований аналізатор «DairySpec & SomaCount Combi», що складається з 2-х частин: «DairySpec FT» – визначає концентрацію жиру, білку, лактози, загальної кількості сухого залишку, СЗМЗ, азоту сечовини та точки замерзання молока та «Somacount FC» – визначає кількість соматичних клітин. СПП «Чумаки»: найнижчий рівень вмісту жиру, білка, лактози, сухих речовин та СЗМЗ було зареєстровано влітку; найвищий вміст жиру і білка було відмічено взимку; показник вмісту сухих речовин та СЗМЗ взимку були найбільшими. СФ «Куриленко»: у липні було відмічено найнижчий показник вмісту жиру; максимальний вміст білка було відмічено у жовтні, після чого він поступово почав знижуватися і сягнув свого мінімумі влітку; вміст сухих речовин та СЗМЗ також були найвищими взимку. В молоці від корів поголів’я СФ «Куриленко» найнижчий рівень соматичних клітин було відмічено взимку – 105 тис./мл, а найвищий – восени та навесні – 417 тис./мл. В молоці від корів поголів’я СПП «Чумаки» кількість соматичних клітин протягом усього року була надмірно великою та складала 847 тис./мл взимку та 1355 тис./мл влітку. Milk samples from cows of the PEA «Chumaky» and FF «Kurylenko» were studied during 2021-2022 at different times of the year for the content of total milk indicators. For the research, we used a modern combined analyzer «DairySpec & SomaCount Combi», consisting of 2 parts: «DairySpec FT» – determines the concentration of fat, total protein, lactose, solids, SNF, freezing point of milk, urea and «Somacount FC» – determines the somatic cell count. PEA «Chumaky»: the lowest levels of fat, protein, lactose, dry matter and SNF were recorded in summer; the highest levels of fat and protein were recorded in winter; the indicator of dry matter and SNF in winter were the largest. FF «Kurylenko»: in July, the lowest fat content was observed; the maximum protein content was observed in October, after which it gradually began to decline and reached its minimum in summer; the dry matter content and SNF were also the highest in winter. In milk from cows of the FF «Kurylenko» livestock, the lowest level of somatic cells was observed in winter – 105 thousand/ml, and the highest – in autumn and spring – 417 thousand/ml. In the milk from cows of the PEA «Chumaky» livestock, the number of somatic cells throughout the year was excessively large and amounted to 847 thousand/ml in winter and 1355 thousand/ml in summer.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6733
Розташовується у зібраннях:Кафедра паразитології та ветеринарно-санітарної експертизи. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Карпова Д. В..pdf2,3 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.