Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/6738
Назва: Методи визначення поживної цінності бананів різного походження в умовах науково-дослідного центру біобезпеки та екологічного контролю ресурсів агропромислового комплексу Дніпровського державного аграрно-економічного університету
Інші назви: Metody vyznachennia pozhyvnoi tsinnosti bananiv riznoho pokhodzhennia v umovakh naukovo-doslidnoho tsentru biobezpeky ta ekolohichnoho kontroliu resursiv ahropromyslovoho kompleksu Dniprovskoho derzhavnoho ahrarno-ekonomichnoho universytetu
Автори: Ніколенко, М. Р.
Nikolenko, M. R.
Ключові слова: мінеральний склад
mineral composition
м’якоть бананів
banana pulp
методи досліджень
research methods
поживна цінність
nutritional value
Дата публікації: 2022
Видавництво: Дніпровський ДАЕУ
Бібліографічний опис: Ніколенко М. Р. Методи визначення поживної цінності бананів різного походження в умовах науково-дослідного центру біобезпеки та екологічного контролю ресурсів агропромислового комплексу Дніпровського державного аграрно-економічного університету : магістер. дипломна робота : 212, Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза / Ніколенко М. Р. ; наук. керівник Єфімов В. Г. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т ветеринарної медицини , Каф. фізіології та біохімії с.-г. тварин. – Дніпро, 2022. – 66 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6738.
Короткий огляд (реферат): В роботі показано, що застосування стандартизованих методів «вологої хімії» та атомно-емісійної спектрометрії дозволяє об’єктивно оцінити поживну цінність бананів. При цьому, вміст протеїну та клітковини знаходиться в різних зразках на однаковому рівні, тоді як на вміст вологості та жиру значно впливає ступінь зрілості бананів. Серед мінеральних елементів у складі м’якоті бананів переважає Калій, тоді як серед мікроелементів ці фрукти можуть вважатися багатим джерелом Феруму та Кобальту. Походження бананів суттєво впливає на мікроелементний склад, що може пояснюватися агрокліматичними та біогеохімічними умовами їх вирощування. The paper shows that the use of standardized methods of "wet chemistry" and atomic emission spectrometry allows you to objectively assess the nutritional value of bananas. In this case, the content of protein and fiber is in different samples at the same level, while the content of moisture and fat is significantly affected by the degree of maturity of bananas. Among the mineral elements in the banana pulp, potassium predominates, while among the trace elements, these fruits can be considered a rich source of iron and cobalt. The origin of bananas significantly affects the trace element composition, which can be explained by agro-climatic and biogeochemical conditions of their cultivation.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6738
Розташовується у зібраннях:Кафедра фізіології, біохімії тварин і лабораторної діагностики. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ніколенко М. Р..pdf1,04 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.