Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/6741
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСтроценко, Ігор В’ячеславович-
dc.contributor.authorStrotsenkovo, Igor Vyacheslavich-
dc.date.accessioned2022-09-28T12:31:50Z-
dc.date.available2022-09-28T12:31:50Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationСтроценко І. В. Методи оцінювання якості і безпечності продуктів забою свиней в умовах Петриківської лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринку Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 212, Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза / Строценко Ігор В’ячеславович ; наук. керівник Лєщова М. О. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т ветеринарної медицини , Каф. нормальної та патологічної анатомії с.-г. тварин. – Дніпро, 2022. – 75 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6741.uk
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6741-
dc.description.abstractДослідження проводили в Петриківській лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринку (с. Петриківка, Дніпровського району, Дніпропетровської області) протягом березня-травня 2022 року. Досліджували дотримання санітарно-гігієнічних умов в місці реалізації м’яса і м’ясних продуктів, послідовність і методики ветеринарно-санітарної експертизи продуктів забою свиней, проводили лабораторні дослідження якості і безпечності свинини, що надійшла на реалізацію. Ветеринарно-санітарна експертиза продуктів забою свиней в умовах Петриківської лабораторії на ринку полягає в перевірці супровідних документів на товар, недопущенні до продажу м’яса від хворих тварин, встановлення свіжості і безпечності м’яса й субпродуктів, виявленні можливих фальсифікацій. З досліджених шести туш свиней, які були оглянуті ветеринарно-санітарним експертом усі не мали патологічних змін, добре знекровлені, та допущені до реалізації після клеймування. З досліджених шести туш свиней: за оранолептичними показниками п’ять свіжі, одна – сумнівної свіжості; за бактеріоскопічними дослідженнями: м’ясо від чотирьох туш свіже (кількість мікроорганізмів у полі зору мікроскопа не перевищувала 10), а від двох – підозрілої свіжості; за мікроструктурним аналізом: м’ясо свіже – м’язові волокна чітко контуровані, добре виражена поперечна посмугованість, слабо виражена повздовжня посмугованість, ядра цілі, забарвлення волокон і ядер яскраве; в препаратах із поверхні та розрубу наявні осередки мікрофлори, проте вони не розповсюджувалися в глибокі шари. The research was conducted in the Petrykivka Laboratory of Veterinary Sanitary Examination on the market (Petrykivka village, Dniprovskyi district, Dnipropetrovsk region) during March-May 2022. We observed the observance of sanitary and hygienic conditions in the place of sale of meat and meat products, the sequence and methods of veterinary and sanitary examination of pig slaughter products, conducted laboratory studies of the quality and safety of pork received for sale. Veterinary and sanitary examination of pig slaughter products in the Petrykivka laboratory on the market is to check the accompanying documents for the product, prevent the sale of meat from sick animals, establish the freshness and safety of meat and offal, identify possible falsifications. Of the six pig carcasses examined, which were examined by a veterinary and sanitary expert, all had no pathological changes, were well exsanguinated, and were allowed to be sold after branding. Of the six pig carcasses studied: five were fresh in terms of oranoleptic parameters and one was of questionable freshness; by bacterioscopic examination: meat from four carcasses is fresh (the number of microorganisms in the field of view of the microscope did not exceed 10), and from two – suspicious freshness; by microstructural analysis: fresh meat – muscle fibers are clearly contoured, well-defined transverse striation, weakly expressed longitudinal striation, whole nuclei, bright color of fibers and nuclei; microflora cells are present in surface and cutting preparations, but they did not spread to deep layers.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectбактеріоскопіяuk
dc.subjectbacterioscopyuk
dc.subjectветеринарно-санітарний контрольuk
dc.subjectveterinary and sanitary controluk
dc.subjectм’ясоuk
dc.subjectmeatuk
dc.subjectм’ясні продуктиuk
dc.subjectmeat productsuk
dc.subjectякість і безпечністьuk
dc.subjectquality and safetyuk
dc.subjectмікроструктурний аналізuk
dc.subjectmicrostructural analysisuk
dc.titleМетоди оцінювання якості і безпечності продуктів забою свиней в умовах Петриківської лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринку Дніпропетровської областіuk
dc.title.alternativeMethods for assessing the quality and safety of pig slaughter products in the Petrykivka laboratory of veterinary and sanitary examination in the market of Dnipropetrovsk regionuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра анатомії, гістології і патоморфології тварин. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Строценко І. В..pdf2,63 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.