Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7093
Назва: | Удосконалення технології виробництва м’яса курчат бройлерів кросу «Кобб-500» у приватному акціонерному товаристві «Оріль-Лідер» Кам’янського району Дніпропетровської області |
Інші назви: | Udoskonalennia tekhnolohii vyrobnytstva miasa kurchat broileriv krosu «Kobb-500» u pryvatnomu aktsionernomu tovarystvi «Oril-Lider» Kamianskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti |
Автори: | Перекрестова, Валерія Юріївна Perekrestova, Valeriia Yuriivna |
Ключові слова: | птахівництво ptakhivnytstvo удосконалення технології udoskonalennia tekhnolohii технологія виробництва м’яса курчат бройлерів tekhnolohiia vyrobnytstva miasa kurchat broileriv курчата бройлери kurchata broilery крос «Кобб-500» kros «Kobb-500» |
Дата публікації: | 2022 |
Видавництво: | Дніпровський ДАЕУ |
Бібліографічний опис: | Перекрестова В. Ю. Удосконалення технології виробництва м’яса курчат бройлерів кросу «Кобб-500» у приватному акціонерному товаристві «Оріль-Лідер» Кам’янського району Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Перекрестова Валерія Юріївна ; наук. керівник Литвищенко Л. О. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології виробництва продукції тваринництва. – Дніпро, 2022. – 73 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7093. |
Короткий огляд (реферат): | Дипломна робота виконана на 73 сторінках тексту, містить 17 таблиць, з використанням 45 джерел літератури, і складається з 6 розділів. В роботі встановлено, що ПрАТ «Оріль-Лідер» є підприємством з виробництва м'яса птиці потужністю 30,0 млн. гол. Система технологічних операцій на птахопідприємстві дає можливість птиці максимально реалізувати свій генетичний потенціал, а дотримання зоогігієнічних норм вирощування забезпечує збереженість молодняку на рівні 95-96 %. Інтенсивне збільшення середньодобових приростів курчат-бройлерів проходить до 6-тижневого віку. До 6-тижневого віку жива маса півників знаходиться на рівні 2420-2600 г, жива маса курочок – 2280-2460 г При вивченні м'ясних якостей бройлерів (курочок і півників) в віці 38, 42 та 49 днів встановлено, що забійний вихід півників знаходиться на рівні 71,96-72,55 % в залежності від віку, а курочок – 70,95-72,86 %. При цьому оптимальна кількість їстівної частини, а також раціональне співвідношення її складових характерне для півників і курочок у віці 42 дні – відповідно 83,7 та 85,8 %. Dyplomna robota vykonana na 73 storinkakh tekstu, mistyt 17 tablyts, z vykorystanniam 45 dzherel literatury, i skladaietsia z 6 rozdiliv. V roboti vstanovleno, shcho PrAT «Oril-Lider» ye pidpryiemstvom z vyrobnytstva miasa ptytsi potuzhnistiu 30,0 mln. hol. Systema tekhnolohichnykh operatsii na ptakhopidpryiemstvi daie mozhlyvist ptytsi maksymalno realizuvaty svii henetychnyi potentsial, a dotrymannia zoohihiienichnykh norm vyroshchuvannia zabezpechuie zberezhenist molodniaku na rivni 95-96 %. Intensyvne zbilshennia serednodobovykh pryrostiv kurchat-broileriv prokhodyt do 6-tyzhnevoho viku. Do 6-tyzhnevoho viku zhyva masa pivnykiv znakhodytsia na rivni 2420-2600 h, zhyva masa kurochok – 2280-2460 h Pry vyvchenni miasnykh yakostei broileriv (kurochok i pivnykiv) v vitsi 38, 42 ta 49 dniv vstanovleno, shcho zabiinyi vykhid pivnykiv znakhodytsia na rivni 71,96-72,55 % v zalezhnosti vid viku, a kurochok – 70,95-72,86 %. Pry tsomu optymalna kilkist yistivnoi chastyny, a takozh ratsionalne spivvidnoshennia yii skladovykh kharakterne dlia pivnykiv i kurochok u vitsi 42 dni – vidpovidno 83,7 ta 85,8 %. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/7093 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Перекрестова В. Ю..pdf | 534,28 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.